1 månad med Natural Cycles 

I samarbete med Natural Cycles 

Hej finisar, nu har jag använt NC i lite mer än en månad. Det känns bra och jag kommer för en gångs skull ihåg att göra något regelbundet. En ny morgonrutin som följs med andra ord. Snabbt och smidigt och att fylla i appen är faktiskt kul också, intressant att kolla tillbaka och se vad man har för temp under en månad. Ni är ganska många som undrat över om jag får mina 5 timmar sammanhängande sömn som man måste ha för att den ska kunna mäta rätt, svaret ärja! Duni somnar allt som oftast vid 20.00 och börjar inte vrida på sig för att få nappen förrän mellan 03 – 04. ☺️❤️ Om det är någon natt jag inte fått sova så bra så har jag valt att skriva i tempen som ”avvikande temperatur” och en notis att jag inte sovit så bra helt enkelt. Tycker hur som helst att det fortfarande är helt fantastiskt bra att slippa trycka i sig tabletter med hormoner varje dag – jag mår ju som ni vet inte bra av det! ?? Tack vare Natural Cycles har stenkoll på min cykel. Med hjälp av termometern och appen behöver jag lixom inte bli överraskad av mensen vilket jag tycker är väldigt skönt! 

I förra inlägget fick ni ju fråga lite frågor och jag har fått hjälp av Natural Cycles att svara på dem. Och längst ner har jag ett fint erbjudande till er!
 
 
 

Fråga 1: Kan man använda Natural Cycles innan man fått tillbaka sin mens?
Ja, man kan använda Natural Cycles även innan man har fått tillbaka sin mens från graviditeten! Du kommer få röda dagar fram till den första ägglossningen för säkerheten är viktig innan man får en grön dag. Det som är bra med att börja med NC innan mensen är tillbaka är att du direkt får veta när du haft din första ägglossning och när mensen är på väg. När du haft din första mens kommer kroppen ”igång” igen och blir mer regelbunden för varje cykel 
 

Fråga 2: Hur tillförlitlig är den om man varit uppe mycket på natten (med barn) jobbar natt ibland? Eller om man blir sjuk? Skriver man in det på något sätt då så de räknas bort eller? Vill gärna prova men vill absolut inte bli gravid (har en 4 mån bebis) Tack för en super blogg!
Tack fina! Vad roligt att du gillar min blogg ❤️ Det bästa är såklart att ha regelbunden sömn men det går jättebra att använda NC även om du har barn som väcker dig på nätterna eller jobbar natt. Bäst resultat får du om du mäter 5 dagar i veckan och så ska det vara ungefär samma tid med minst 4 sammanhängande timmars sömn. Om du mäter mer sällan än 5 gånger i veckan är det enda som ”händer” att du får fler röda dagar, detta då appen inte kan bekräfta ägglossningen och inte ger gröna dagar om den inte är helt säker.

Med småbarn är det ju svårt att få helt regelbunden sömn men om du blir väckt ofta, försök att mäta efter den längsta sömnperioden oavsett om det blir vid olika tider. Om du aldrig får 4h sammanhängande sömn kan du mäta efter den längsta perioden. Har natten varit superdålig? Skippa att mäta den morgonen. Det är dock alltid bra att mäta ändå och sen trycka i ”avvikande temperatur” bara för att ha kvar själva rutinen och kunna kolla tillbaka på grafen. Kom ihåg att mäta det första du gör när du vaknar också.
Om du jobbar natt ibland eller skift på andra sätt kan du läsa mer HÄR om hur du ska tänka med mätningen.

Det som kan hända när man jobbar skift eller har oregelbunden sömn är att ens temperatur varierar och gör att man får fler röda dagar då appen inte kan känna in när du har ägglossning. Den är jättenoga med att bara ge gröna dagar när den är säker. Om du har oregelbunden sömn kan det vara bra att använda LH test också så att man kan hitta sin ägglossning och föra in i appen. Nu har jag ett jättebra erbjudande för er där ni kan få med LH test!

Med koden DITTE får ni vid köp av en årsprenumeration (590 SEK)
– en termometer, värde 199 SEK
– 20 st LH test och kondomer från Durex för de röda dagarna, värde 298 SEK
Tryck här för att komma till min kodsida!
Kom ihåg att du måste vara över 18 år för att använda Natural Cycles och att det inte skyddar mot könssjukdomar!

❤️

Puss Ditte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.