8ÅR

Dellas födelsedag är alltid fylld av lite vemod för mig.. jag menar, det har inte varit lätta år precis..de första 4 åren handlade mest om att överleva och man är inte så jäkla kaxig som mamma när man fått kastat i ansiktet fler gånger än vad jag orkat räkna ”nu kommer hon inte orka mer, nu dör hon”. Det sätter sina spår. Som ni kanske kan förstå. Jag tror att det är varje mammas och pappas absolut största skräck att förlora sitt barn.

Det har funnits många tillfällen då jag har velat ge upp. Lägga mig platt på marken, skrika, slå och gråta. När jag inte har brytt mig om hur mycket livserfarenhet den här jäkla situationen kommer att ge mig. När jag struntat fullkomligt i hur mogen och insiktsfull jag kommer att bli utav det. När jag inte har brytt mig ett dugg om att detta lär oss värdesätta livet annorlunda. Stunder då jag har tyckt att allt är orättvist.

Men man är anpassningsbar. Man hamnar där man hamnar och man får lixom de förutsättningar som ges. Och att jag inget visste om framtiden när jag stod med graviditetsstickan i handen? Tur var väl det. För hur fattigt skulle inte livet bli om vi kunde välja våra utmaningar?

Hur mycket skulle vi inte gå miste om?

Summan av kardemumman är alltid den samma; jag skulle aldrig vilja byta med någon.

Och nu så står vi här 8 år senare, det blev en väldigt bra dag med bad från att vi vaknade och en fin, varm & ljus Julikväll. Gott varmt kaffe och tårta. Della själv tycker det hela är rätt okej idag, när vi är lagom många som firar henne. Som bomull värmer mina människor mig. Min familj och våra vänner. Som kommer när vi firar 8 år av blod, svett, skratt, kärlek och tårar. Av massor med oro och outhärdlig trötthet. Men också stunder där livet är inte bara är okej utan faktiskt nu med åren känns helt fantastiskt fint! Där Della sina bästa dagar skiner som en stor sol i våra rum, i våra liv. Där hon lär oss att leva i nuet. Högtidsdagar är som de är. Men man får väl göra som så många gånger förr. Göra det bästa av saken, och konstatera att ett lite vemod kan också få vara helt okej, även efter 8 år.

Somnar tacksam ikväll, som alla andra kvällar.. över att hon är min dotter och Att vi får fira en födelsedag till. Tillsammans.❤️

PUSS

Puss Ditte

En kommentar om “8ÅR

  1. Christina says:

    Grattis fina, fina Della, och grattis till hela härliga familjen.
    Från en familj som oxå kämpar, varje dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.