Alkohol och barn

Hur har eran dag varit? Ni vet väl att jag blir jätte glad när ni lämnar efter er en liten kommentar eller trycker på hjärtat i slutet av inlägget? ❤️
Här har vi spenderat stor del av dagen i skogen.. gått en lång prommis och tränat lite med Gösta. Duni hänger bra i babybjörnen på Davids mage när vi går i skogen.. skulle vilja köpa en sån där ryggsäck som hon kan sitta i på hans rygg istället.. vet ni vad jag menar? Någon som vet vart man kan köpa en sån?
Hur som helst, efter en prommis längds åkrarna här nedanför huset så tog vi ett kaffestopp i skogen. ?☕️❤️ väldigt mysigt. Skogen är bästa medicinen… älskar lugnet. Efter lunch så somnade både Duni och Della… David och pappa åkte iväg och fixade lite saker och jag passade på att dammsuga, tända ljus och koka en kopp té och kröp sen ner i soffan tillsammans med Gösta under en filt och kollade på serie. Har ni några bra tips?? Just nu kollar jag på top on the lake, bara några avsnitt in i den än så länge med har redan fastnat. ?
Ikväll blir det Biff Rydberg till middag och ett glas rött vin. Kan ni hålla er till ett glas alkohol? ( många frågor till er i det här inlägget ) Tycker det är en sån stoooor fråga det här med alkohol. Kommer ett eget inlägg om det sen.. Jag är uppvuxen i ett hem där det har varit lite drickande, max något glas champagne eller vin till maten på helgen.. jag har aldrig sett min mamma och pappa fulla. Vilket jag är väldigt glad och tacksam för. Alkohol och fylla hör inte hemma kring barn! ??
Nej nu ska vi laga mat tillsammans, David fixar köttet och jag fixar potatisen och brysselkålen. ??
Puss på er.

Puss Ditte

8 kommentarer om “Alkohol och barn

 1. Lotta says:

  Vi har en Tula till vår tjej som är lika gammal som Duni, hon sitter på ryggen i timmar utan att det blir tungt eller obekvämt för nån av oss! Tula toddler kan man bära på ryggen länge! Ergonomiskt för både barn och bärare! Kika på knyt-an.se , tvåbarn.se , kokobello.se eller googla bara Tula toddler, tror dom även kan finnas på jollyroom!
  Ha en härlig dag!

 2. Emelie says:

  Håller med dig kring alkohol. Något glas vin till maten under helgen (oftast bara ett), väldigt sällan det blir mer än så!

 3. Annika says:

  ett glas till lördags middag tex är gott ! Berusade människor kring barn tycker jag inte är ok överhuvudtaget

 4. Frida says:

  Della är så fin!! Så vackert hår och vackra ögon, så fint att se eran kärlek till henne♥️♥️♥️

 5. Emma says:

  Jag är tyvärr uppväxten med berusade familjemedlemmar och släktingar både kring jul och resten av året. Det handlar inte om alkoholism men alkoholpåverkan kring högtider och helger. Det påverkade mig så otroligt mycket och jag kan fortfarande må dåligt när jag tänker på det.
  Jag själv dricker i princip aldrig och mina barn kommer aldrig att få se mig berusad, det har jag lovat dom och mig själv.
  När jag läser om hur du uppfostrar dina barn och hur du själv har blivit uppfostrad så blir jag varm i hjärtat! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.