Alkohol?

I förra veckan så gjorde jag ett inlägg tillsammans med Kopparbergs alkoholfria cider. Jag skrev såhär: Ett utav mina absolut viktigaste inlägg.. David (lik som väääldigt många andra för att vara mer exakt 20% av alla barn i Sverige) är uppvuxen med alkoholism i familjen.. och de senaste åren har vi valt att nästan ta bort alkoholen helt när barnen är med. Bytt ut det mot alkoholfria drycker. (Det finns så mycket gott utan alkohol)
Just för att vi vet vad det gör med människor. Och vad det gör för barn som får växa upp under de förhållandena. Så jag vill uppmanar er, att göra som oss.. ha en vit jul i år. ❤️????? Därför så gör jag detta samarbetet med @kopparbergworld för att uppmärksamma och kanske få några fler att välja en alkoholfri jul, nyår och framtid. ❤️

Jag tycker detta är så viktigt. Att barn inte ska behöva se sina föräldrar fulla. Jag är mamma till 3 barn 2, 8 och 13 år och jag vill alltid vara Deras trygga punkt. Dessutom så lever vi ju med ett allvarligt sjukt barn, vilket innebär att man kan behöva vara till hands på väldigt många sätt i ett akut skede.

Jag Vill avstå från det för att som jag skrev tidigare har sett hur det förstör. Hur de splittrar familjer och vad alkoholen påverkar. Inte bara den som dricker dagligen utan alla i den omgivningen! Så många barn som far illa, som får växa upp under otrygga förhållanden. ?

I min story på instagram så frågade jag er hur ni tänker kring alkohol. Och många med barn tänker precis som jag. Det är okej att dricka ett glas öl,champagne, vin om man kan hålla sig till just ett glas.. men det kan inte alla. Eftersom att man dessutom kommit fram till att alkoholism är ärftligt så blir det ännu viktigare för oss att minimera alkoholen.

Detta är som sagt Mina tankar kring alkohol.. har läst att många andra skriver och väljer en alkoholfri jul. Vilket gör mig glad i hjärtat. ❤️?? Läs tex Mannes inlägg här. Det ger perspektiv. Några rader från hans inlägg:

”För hundratusentals barn är julen en skräckhögtid. Vuxna som går över gränser, blir märkligt orkeslösa, oberäkneliga, personlighetsförändrade och spritstinkande. Oro, bråk och svikna löften. Barn som tvingas att ta vuxenansvar. Städa upp efter fylleorgier. Vaka över den som har druckit sig medvetslös. Trösta en sviken mamma eller pappa. Det är väldigt långt från den magiska högtid som julen ska vara för barn. Det är fyllesimmiga vuxenögon istället för tindrande barnditon. Magont istället för magpirr.

Kampanjer om att inte dricka på jul når förmodligen inte dem som behöver det som mest. Men jag tror att det kan vara betydelsefullt även när måttlightsdrickare tar en vit jul. Alkoholnormen är så stark att till och med jag som inte har druckit på nio år är djupt präglad av den. Om folk låter bli att dricka på årets mest spritindränkta helg kan vi rubba den.

Då får alla som dricker för mycket se att det finns alternativ. Att ett liv utan alkohol är möjligt och det går att äta sill utan att dricka snaps. Om alla möjliga människor avstår alkohol av alla möjliga anledningar blir det mycket lättare för dem som verkligen behöver sluta. Och för barnen kan de nyktra vuxna bli som stadiga klippor att klamra sig fast vid. Vuxna som går att lita på. Som inte är tidsinställda bomber.


Tips till er som vill dricka gott alkoholfritt bubbel. Richard Juhlin’s är väldigt gott. ?❣️

PUSS

Puss Ditte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.