Ångest inför inskolning

Dagarna går och jag mår bättre & bättre. Ännu tröttare än vanligt men annars så känns det okej nu. Fortfarande lite ont men det går också över mer och mer för varjedag.
Sååå vi gör helt enkelt inte så mycket här hemma. Min lillasyster är här en del, vilket jag älskar. ??❤️ vi går prommisar med Duni i vagnen, pratar och bara är. Jag vågar inte bada än ? men Duni och Della har badat massa idag.

Vi målar med gatukritor, dunis nya favvo. Även om hon mest bär runt på dem och vill titta när vi andra målar.

Det är 8 dagar kvar tills Duni har sin första dag på förskolan och jag tycker det känns så jobbigt. Jag vet att det kommer bli bra för henne.. men jag då?! Haha skämt och sido.. men lite så känner jag. Ska jag lämna henne där med massa andra barn och vuxna, utan mig? ?? kommer fulgråta i bilen efter första första lämningen, säkert efter de första 20.. det känns lite läskigt för att det är nytt. Men jag försöker göra saker inför det som känns lite kul, har köpt namnlappar som jag sätter på alla hennes kläder, namn-nappar har vi också köpt. Tänker åka och köpa allt hon behöver inför starten i slutet av veckan. Skriver ihop en lista på vad vi ska köpa som jag delar med er ifall ni vill ha lite tips. Är ni många som också ska skola in era barn nu? Hur tänker och känner ni inför det? ❤️
Just nu sover Duni, jag ligger bredvid. Snart ska vi gå över till Sofia och Goran för middag och mysigt häng ❤️ hoppas ni haft en fin dag.

Puss Ditte

11 kommentarer om “Ångest inför inskolning

 1. Emelie says:

  Jag ska skola in dottern om en vecka. Känns sååå jobbigt! Hon gick på föris i våras med, men trivdes inte alls. Inskolningen då var inte heller den bästa (faktiskt helt värdelös) och allting kändes bara så fel där. När jag lämnade henne själv för en heldag för första gången så grät hon helt hysteriskt när jag gick. Två timmar senare skickade personalen ett mms utan bildtext med en bild där dottern satt helt själv på en matta och var helt söndergråten. Fruktansvärt! Nu ska hon börja på en annan förskola. Håller tummarna för att hon ska trivas den här gången!

 2. Linnéa says:

  Åh jag förstår precis din känsla. Jag skolar in Leo nu på måndag, har sådan ångest även om jag vet hur mycket han kommer älska det. Tar gärna tips även om vi gjort det 2 gånger innan ❤ kram och stort lycka till!

 3. Ulle says:

  Jag förstår att du har det, lämna bort det käraste du har. Jag själv är priviligerad med att få möta dessa små stjärnor på inskolning – är förskollärare. Det går oftast väldigt bra, barnen växer med nya utmaningar och utvecklas något enormt. Sen kan man ju om man har möjlighet jobba lite mindre. Tänk på att du visar Duni att du är positiv till förskolan annars är det lätt att du för över din oro till henne. Lycka till med inskolning och förskoletiden.

 4. Hanna says:

  Åh jag känner samma,
  Min Cassiopeia skall jag “den mest känslosamma” skola in, vi har första dagen den 17 Augusti.
  Har sådan ångest inför det så de e helt galet.
  Precis som du skriver känner jag.
  Men jag försöker peppa henne och på så sätt själv se det positiva.
  ? Kram Hanna

 5. Evelina says:

  Åh! Vet precis hur du känner.. vår inskolning börjar på måndag och även fast jag vet att de blir bra för oss båda att vidga vyerna lite sä gnager det i mig. Men det kommer gå bra, det vet jag. För er också! 🙂 Kram till er!

 6. Fatimah says:

  Jag känner lite som du. Ska skola in min lilla flicka & känner att ingen kommer ta hand om henne som jag gör. Innerst inne så vet man väl att hon kommer må bra där, eller man hoppas ju. Men jag skulle nog föredra att ha henne hemma hela tiden..

 7. Anne says:

  Vår Julia blir 1 år den 18 nov och den 19 börjar hon förmodligen förskolan. Har sån ångest, hon är ju så liten ?!? Men vet att det kommer bli bra. Men kommer förmodligen gå på helspänn de första veckorna på jobbet ändå …:/ <3

 8. Ida says:

  Hej! Ja min son börjar nästa vecka, känns jobbigt i mammahjärtat men det kommer bli toppen intalar jag mig ❤️ Vi hade gärna väntat men ekonomin styr lite samt att jag vill ha lite dagar till framtiden ? skriv gärna vad ni tänker köpa och fixa för starten! Stor kram

 9. Petra says:

  Börjar inskolning på tisdag, känner samma som dig 🙁 men man får göra det bästa, jag ska tex jobba lite mindre till att börja med så hon får gå kortare dagar och vara ledig en dag per vecka. Är helt grön på detta så lite tips inför starten vore bra.

 10. Jenny says:

  Om en månad ska min lilla Nilo skolas in. Han är så himla redo för förskola (15mån nu)och kommer nog tycka att det är superkul. Jag däremot har dubbla känslor, detta var högst troligt min tredje och sista föräldraledighet, en så himla speciell tid så det känns lite vemodigt samtidigt som det ska bli kul att börja jobba igen.

 11. M says:

  Ångesten är enorm.
  Jag är inte alls redo och Fred känns inte heller redo just nu för fem öre så de känns skig rent ut sagt.
  Men jag tänker att jag ger de en chans och funkar de inte så har vi vår plats på föris och så får vi gå ner i tid på jobbet både jag och min sambo så vi kan vara hemma lite längre. ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.