Att förhindra Smittospridning

Handhygien! Tvätta era och lär era barn att tvätta händerna med tvål och vatten! Gärna medans ni sjunger blinka lilla stjärna, när låten är slut så är du ren om händerna. Så himla viktigt och enkelt men ändå så fuskar så många med det. Urk!
Nys/hosta i armvecket!!! Och lär era barn ( redan i tidig ålder ) att nysa i armvecket!!! Inte rakt ut eller i handen! Också så viktigt!! Kan vara bland det äckligaste jag vet men människor som nyser eller hostar rakt ut.
Ha inte händer i ansiktet. PUNKT!
Ha era barn hemma en extra dag om det varit sjukt! För att minska smittorisken för andra barn och familjer. För att vara säkra på att de är helt friska.
Några få tips, men ack så viktiga!
För oss där en “vanlig” förkylning kan innebära döden ( nu överdriver hon kanske ni tänker ) men nej!!! Det är sant! Om Della bli förkyld så innebär det allt som oftast inläggning på sjukhus och även besök på biva. Det är så viktigt att vi alla tar vårat ansvar och tänker på hygienen, och framförallt dessa 4 tips. ❤️
Puss på er ❣️

Puss Ditte

3 kommentarer om “Att förhindra Smittospridning

 1. Emma says:

  Så viktigt och så många som skiter i det. Väldigt egoistiskt tycker jag.
  Måste bara berätta att jag bli så varm i hjärtat när du kalla Duni mitt lilla fjun, det gjorde jag också med min son som nu är 7 år, kallade honom mitt lilla dun fjun?

  • dittesvanfeldt says:

   Jaaa visst!!!! Jag blir så ledsen, tänk om alla kunde lära sina barn detta och även göra det själva!
   Åh ???

 2. Caisa says:

  Så rätt! Att du skriver TVÅL. Pratat mig grön om det på mina barns förskolor som trott att sprit räcker. Men efter ett antal år på IVA är man nog lätt tjatig..
  Förövrigt hänger några av dina krigar-prinsessor på vår vaccinationsmottagning i stan (RC Vaccinationer). Du får SÅÅ mycket beröm och många frågar om var de går att köpa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.