Bergodalbana

Usch vilken kväll vi hade i går, Duni hade sin första riktiga magknips attack. Ingen hjälpte utan det bara skreks rakt ut och tårarna sprutade ur de små ögonen och näsan snörvlade i otakt. Försökte med precis allt, vi hällde upp ett varmt bad vid midnatt men det var bara skönt en liten stund. Hon somnade tillslut hängandes på mage över Davids underarm. La mig brevid henne med gråten i halsen, en väldigt ond nacke och ännu ondare rygg. AJ! Fruktansvärt vad dåligt jag måste burit runt på henne/sitter när jag ammar för nu har jag verkligen ont. Somnade tillslut. Natten då, vid halv två : bebis ledsen och hungrig, stackars liten snörvlig näsa, ännu ondare i nacken och dunkande huvudvärk, grusiga trötta ögon och en känsla utav att jag orkar inte… Vid 04 samma visa igen. 06.20 vaknar utav ett litet ynkligt pipande, solen har letat sig in i sovrummet, tar upp Duni som nöjt gosar in sig under täcket med mig, äter och somnar om. Natten har rent ut sagt varit förjävlig men morgonen kunde inte fått en bättre start ❤️☀️?. Nu ligger jag och lyssnar på allas andetag med en värmekudde runt nacken, det får bli en lugn förmiddag för oss tänker jag.. och ett mail till min pt för att få hjälp men allt det onda som kroppen bjuder så snällt på just nu ??. Det var ingen som sa något om alla krämpor man får kämpa med efter en förlossning..
Nu lite vila innan det är dax att gå upp med Jullis.
Processed with VSCO with a8 preset

Puss Ditte

10 kommentarer om “Bergodalbana

 1. Sabina says:

  Min pojk hade samma. Minifom droppar 10st innan varje måltid. Bifibaby 5 st droppar dagligen. Minifom motverkar luftbubblor i mage och tarm och bifibaby är magbakterier. Vi använde bifibaby tills han var ca tre mån och Minifom använder vi ca två-tre ggr dagligen fortfarande. Köp och börja med det omedelbart! Inte meningen de ska ha ont. Lite magmassage kan också hjälpa till att släppa på trycket. Lycka till!

 2. Camilla says:

  Mag knip är hemskt?. Man är så hjälplös som förälder ?. Ett litet tips som lindrar är babysemp mag droppar & bärsjal. Det gjorde att vi överlevde alla kvällar med smärtan & min kropp mådde mycket bättre när man kunde bära “rätt” . Liten tyckte de var varmt & mysigt ?. Lycka till. Hon är så otroligt söt?.

 3. Emelie says:

  Hej
  Har en bebis som är 6 veckor som började få problem med magen om kvällarna för ett par veckor sedan. Vi kör med Semper magdroppar (5 droppar/ dag) och Minifom (cirka 20 droppar före varje måltid). Tycker det har hjälpt bra ☺️ enligt vår barnläkare är det ingenfara att ge mer Minifom (står 10 droppar före måltid på flaskan) då det ej tas upp av kroppen eller några organ. ?

 4. Malin says:

  Ett litet tips:) när min lille kille hade ont i magen, vilket han hade ganska ofta upp till tre månader så fick vi tips om att sätta honom som om han sitter på toa. Om ni står upp så har ni Dunis rygg mot er mage/bröstkorg och era armar under hennes knäveck/rumpa. Då får gaserna en fri väg ut samtidigt som det känns skönt i lilla magen när hennes ben trycker lite mot den. Det var det enda som funkade för oss, testade dock inga droppar, vi tyckte det var skönt så länge vi slapp.

 5. Victoria says:

  Å ja, det är ju så tufft med småbarn och underbart samtidigt! Därför jag är osäker på en 3:a! Semper magdroppar kan jag tipsa om och pysventil för att få ut gaser, finns på apoteket. Lycka till!

 6. Åsa says:

  Men usch inte lätt när de små (eller stora) mår dåligt.
  Båda mina barn hade kolik (säger absolut inte att Duni har det) men en sak som kan lindra magknip är att lägga en kudde under den lilla rumpan så benen kommer upp lite och det blir fri passage för alla gaser. Hoppas natten blir lugnare och alla får sova! Kram

 7. Kristina says:

  Grattis till er lilla Duni.
  Min guddotters mamma drack ett te hon gjorde själv. Det ska hjälpa mot magknip hos bebis som ammas. Googla amningste så hittar du nog recept innehåller anis fänkål och kummin.
  Kram Kristina

 8. Maggie says:

  Rekommenderar varmt en bok som heter babywise. Den är i grunden till för att få barnet till att sova hela nätterna, men i slutändan bidrar det ändå till en lugnare mage och mindre gaser.
  Vet inte om det är denna “metod” eller bara tur, men det har fungerat väldigt bra på våra två barn. Det handlar om att ha rutiner, lära känna barnet, ungefär hur lång tid går det mellan amningarna… om barnet signalerar efter ex 3 timmar att det är hungrigt, amma barnet efter 2 1/2 timme, barnet är inte vrålhungrigt vilket innebär att dom äter i lugnare takt och inte sväljer så mkt luft när dom äter…. ger lugnare mage.
  Vi bytte även ut de oljebaserade ad dropparna till vattenbaserade, det kan också ge magknip, oljebaserade ad droppar kräver fett för att lösas upp, det behöver inte de vattenbaserade.
  Jag själv skrek 4 månader i sträck när jag var barn, när min mamma fick tipset att byta till vattenbaserade blev jag from som ett lamm.
  Lycka till

 9. Sofia says:

  Usch det är tufft när de inte mår bra!
  Magdroppar och annat ät väl bra. Ofta är deg dock mjölkprotein som spökar. De små magarna klarar det inte så väl och deg går visst över i bröstmjölk. Tricket är att utesluta allt mjölkprotein i din kost i ett par veckor, därefter äta det igen och se vad som händer. Kan kännas lite jobbigt för en själv först men blir barnet bättre så är det ju värt det alla gånger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.