Blod är inte tjockare än vatten

Är det inte så? Att dagarna efter julafton är de lugnaste, mysigaste… här hemma har vi alla gått i pyjamas hela dagen. Ätit resterna från i går och fikat med mamma och pappa på julgodiset mamma bakat. ?

Just nu sover Duni och Della middag, jag ligger raklång i soffan med Gösta på magen. Med ett glas bubbelvatten och ska börja läsa “bränn alla mina brev”.

Myser, samtidigt som jag känner mig otroligt besviken och faktiskt ledsen över hur mina svärföräldrar väljer att bete sig, mot mig, mot David men framförallt i mot våra barn. Att de aldrig har tyckt om mig det har varit väldigt tydligt och så kan det få vara.. alla kan inte tycka om varandra men i år så kunde de inte ens bemöda sig att säga god jul till mina barn.. deras barnbarn. Det är tragiskt och det gör ont. Försöker intala mig själv att de är dem som går miste om det finaste i livet och att jag inte ska bry mig. Men nä det känns för jävligt rent ut sagt. Hur som helst, försöker koppla bort de tankarna och njuter istället själv utav att jag har den bästa familjen som kan tänkas, att vi får så mycket kärlek och omtanke från annat håll. Det betyder väldigt mycket, för alla i den här familjen. ❤️
Blod är inte tjockare än vatten och alla vägar har sitt pris.

Puss Ditte

20 kommentarer om “Blod är inte tjockare än vatten

 1. Nina says:

  Jag förstår inte hur man som människa kan strunta i sina barnbarn! Fy fan. Jag tycker du gör rätt i att tänka så fina du.. det är dom som går miste om något väldigt dyrbart och inte tvärt om.
  Varmaste jul kramen till er

 2. Maria says:

  Vad sorligt. Känner igen. Vad är deras anledning? Oavsett är det såklart inte befogat, men intressant att höra om andra som också upplever detta. God jul till er familj som den är, oavsett konstellation.

 3. Antonia says:

  Har själv ett dåligt förhållande med min egen pappa efter många år av hemskt dåligt beteende från hans sida och kan inte annat än att hålla med, blod är INTE tjockare än vatten. Ens familj är de man väljer att är ens familj, vare sig det finns blodsband eller inte. Förstår att det är tungt med svärföräldrar som inte bryr sig men tänk så fint ni har det med alla de andra i era liv 🙂 God jul <3

 4. Chris says:

  Människor som beter sig så saknar något viktigt,. Det är så sorgligt och när de ser tillbaka på sina liv finns det nog inte mycket som verkligen har betytt något eller gett dem någon riktig glädje… Är övertygad om att man har det så mycket bättre utan den typen av sällskap. Kramar till er

 5. Agnes says:

  Min fästman drog hemifrån som 16-åring pga sin mamma, som kallade honom ”sitt livs största misstag”. Hon försöker fortfarande, men han vägrar vilket jag förstår. Hans pappa finns inte heller med i bilden, han valde i princip bort Linus redan som liten men hans 711 andra barn valde han att vara pappa åt. Också sjukt jävla dåligt, hur man väljer bort ett barn men håller kontakt med resten.

 6. Em says:

  Sånt som man kanske inte reagerar på annars blir så tydligt på en högtid som jul, tycker jag. Min sambos mormor har alltid varit speciell och jag vet att hon inte tycker så mycket om mig. Men igår, på julafton, berättade min sambo för henne att vi ska bli föräldrar i sommar för första gången. Hon bemödade sig inte ens med att varken titta på oss eller gratulera, utan svarade bara “jaha” och pratade sen om annat. Jag tog inte åt mig, men jag såg att min sambo blev fruktansvärt sårad.
  God fortsättning till er!

 7. Sarah says:

  Hemskt att läsa, men viktigt ni fokuserar på att ni inte valt bort någon och inte förlorar de viktigaste i världen – barnen.

 8. Caroline says:

  Japp! Känner igen.. Det där med att svärföräldrarna inte tycker om en. Jag är för stark och verbal för att passa in och detta har växt fram under min och min mans 15 år tillsammans. Det är inte direkt uttalat, men går heller inte att undgå vad de tycker. Egentligen bryr jag mig inte för jag har, precis som du, en fantastisk familj vars kärlek räcker till alla och blir över, men kan ändå bli ledsen för min man och barns skull… Vad gör man? Känns som jag väntar in den dag, det rätta tillfället, att få säga allt jag bär på. Då ska de få se på hur verbal jag är. Fy för de av samma blod som inte kan dela andras lycka. Jag skulle aldrig kunna vara avundsjuk på mina barn…

 9. Mette says:

  Nej blod är inte tjockare än vatten!! Det ni tillsammans skapar för era nära och kära är viktigt det är familj blodsband eller inte! Ni för det så bra och förlusten är nara deras. I allt detta så glöm inte att bra ärliga mot barnen när frågorna kommer dem ser och förstår så mycket och så länge dem har er så blir det andra bara en parantes. All kärlek till er ?

 10. Linda says:

  Så sorgligt att läsa ? (Varit med om liknande från min sons farmor, o bottnade sig i hennes egen olycka o oförmåga att ta hand om sina egna barn. Tänk att hon störde sig på min ömhet inför mina barn!) Att det finns så hjärtlösa människor, för jag kan inte tro i min vildaste fantasi att du gjort något för att göra dem illa. Blir berörd och känner samtidigt att det deras förlust o känner oxå stort medlidande för din man att behöva stå emellan ?? Varmaste kramen!

 11. Carro says:

  Fy så tråkigt! Känner igen mig allt för väl. Svärmor har aldrig tyckt om mig, vilket alla tycker är märkligt för jag har inte gjort annat än varit trevlig och snäll? Senaste åren har vi ändå lyckats bygga upp en hyfsat bra relation, hon har stått nära barnen och passat dom ibland osv. Våra två yngsta älskar sin farmor, men så träffade hon en ny man förra hösten och då var vi plötsligt inte så viktiga längre. Så nu har hon inte träffat barnen sen i januari i år.. Det är väldigt svårt att förklara för barnen när dom undrar varför vi inte träffar farmor längre, jag vet inte vad jag ska säga. Under året har hon inte hört av sig när barnen fyllt år men däremot swishat pengar? Sen när jag fyllde i somras så skrev hon Grattis och swishade pengar, till min man, hennes son alltså, hörde hon inte av sig till när han fyllde år. Summan av det hela till varför hon inte träffar oss har vi fått höra är för att min man inte svarade på ett sms från henne i våras och för att det är så jobbigt att jag har så stor familj ? Hennes förlust..
  Men hon hörde inte av sig till jul och det känns i hjärtat för barnens skull.. Såna människor klarar man sig utan!
  Stor kram till dig och din fina familj Ditte ❤ Vi kommer aldrig förstå eller kunna ändra andra människors beteende men vi kanske kan acceptera situationen tillslut och gå vidare för vår egen skull, dom är inte värda att må dåligt över ?

 12. Emilia says:

  Men herregud, vad tråkigt! Vill ge en stor varm kram till framförallt David men också er andra såklart! Mår så dåligt i hjärtat av sånt här men känner en fruktansvärd glädje att David fått er, att ni har varann. Ni är SÅ fina! Massor med kärlek till er ❤️

 13. Emilia says:

  Men herregud, vad tråkigt! Vill ge en stor varm kram framförallt till David men också er andra såklart! Mår så dåligt i hjärtat av sånt här men känner en fruktansvärd glädje att David fått er, att ni har varann. Ni är SÅ fina! Massor med kärlek till er ❤️

 14. Carolin says:

  Åh fina Ditte ♥️ det spricker lite i hjärtat av att läsa detta. Men ni verkar vara en fantastiskt varm och kärleksfull familj och det känns som att ni har många fina människor runt er och du – Kärlek! Kärlek är tjockare än blod!
  Stor kram till er och god fortsättning ♥️

 15. Susanne says:

  Man väljer inte sina föräldrar, så är det. Men kärleken till sina barn är ju obeskrivlig och de föräldrar som inte känner den kärleken, är det något skevt med. Kan aldrig förstå dom som väljer bort sina barn och barnbarn. Min mamma brukar säga att jag har gjort den delen med att ha småbarn, alltså hur skevt? Hon väljer inte bort sina barnbarn men är inte så delaktig heller. Tack och lov är jag mer lik min pappa, i varje fall på insidan.

 16. Eva Karlsson says:

  Usch va tråkigt och samtidigt illa. Att dom väljer att ta avstånd från sina barnbarn är under all kritik- där finns de inga ursäkter alls. Era barn är ju de finaste ni har och dom ska inte behöva drabbas. Men dom du skriver Ditte- de är dina svärföräldrar som går miste om detta och som är de dumma här. Era barn klarar sig så mkt bättre utan trångsynta människor som bara sprider negativitet. Klart de sårar både dig och David,men jag hade inte ursäktat deras sätt inför barnen sen när frågorna kommer om varför farföräldrarna inte träffar dom utan jag hade nog enkelt sagt att jag inte vet eller att dom inte vill ( och samtidigt säga att de inte beror på era barn alls,utan ett väl vissa människor tar- självklart när barnen är mogna att kunna ta de). God fortsättning till er. Njut av lediga dagar tillsammans med dom som verkligen är värda er tid och umgänge . Kramar till er alla ❤❤❤

 17. Eva Karlsson says:

  Usch va ledsamt och tråkigt att höra- blir ledsen för er alla. De är inte såhär de ska vara . Ni verkar vara en helt underbar familj. Att din svärmor väljer att vara så fruktansvärd omogen och trångsynt – de är hennes förlust. Har hört sååå många vänner och bekanta berätta liknande om deras svärmödrar- de verkar som att de drabbar mest kvinnor tyvärr- säkert mödrar som inte vill släppa taget om sina söner och som då väljer att frysa ut den personen som har blivit viktigare i sonens liv än hon har varit. Usch säger jag bara- så ska jag AKDRIG bli mot någon- har två söner och en dotter ,jag ska vara lyhörd och ha ett trevligt sätt mot deras respektive. Jag hade varit ärlig med barnen när dom frågar varför deras farmor inte träffar dom – varför ska man ljuga om de eller hitta på ursäkter för en människa som så tydligt har visat avsky mot dig?? Tycker synd om dig och David- barnen klarar sig bättre utan henne i sina liv . God fortsättning. Kram till er ??

 18. Em says:

  Blir ledsen av att läsa detta. Vet inte er bakgrund och vad det bottnar i, men upplever samma sak själv fast med mina föräldrar. De är skilda och min pappa har två barn med sin nya fru och nu har de fått sitt första ”riktiga” barnbarn. Det är så tydligt att mina barn inte är lika viktiga och det gör så ont i hjärtat. Jag kan hantera att som vuxen inte vara lika betydelsefull för dem men när det är barnen som inte blir omhändertagna och älskade på samma sätt så blir jag så otroligt ledsen. Förstår inte hur man kan göra så. ?

 19. Emme says:

  Blir ledsen av att läsa detta. Vet inte er bakgrund och vad det bottnar i, men upplever samma sak själv fast med mina föräldrar. De är skilda och min pappa har två barn med sin nya fru och nu har de fått sitt första ”riktiga” barnbarn. Det är så tydligt att mina barn inte är lika viktiga och det gör så ont i hjärtat. Jag kan hantera att som vuxen inte vara lika betydelsefull för dem men när det är barnen som inte blir omhändertagna och älskade på samma sätt så blir jag så otroligt ledsen. Förstår inte hur man kan göra så. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.