Duni 1 år och 7 månader

Hej finisar, längesen jag skrev om Dunis utveckling och rutiner här. Det händer så otroligt mycket hela tiden.
Hon är en fantastisk liten människa, så egen. Aldrig har jag träffat på någon som är så mycket person i en sån liten kropp. Så mycket vilja och så mycket grimaser som hon har för sig. ?
Hon är för det mesta en glad tjej, lite reserverad och tillbakadragen till en början men sen finns det inget stopp när hon känner sig trygg. Hon pratar oavbrutet, mer och mer för varje dag som går. Jag förstår inte så mycket meniga pratar tillbaka ? och hon verkar tycka det är bra så konversationen fortsätter ?. Hon kan säga väldigt många ord och börjar kunna göra sig mer och mer förstådd.
Så här ser våra dagar ut nu:
( Såhär såg dem ut när hon var 6 månader. ) ?❣️
Vi går alltid upp vid 07.00 då kollar vi på tv i soffan, äter frukost som ofta består av smoothie, kokt ägg, smörgås och vatten. Sen myser vi till klockan blir 08.45 då åker vi till förskolan. Sen är hon där medans jag jobbar. Från 09-15. När vi kommer hem så pysslar vi, ofta med trolldeg och formar, eller så ritar vi. Mot 16.30 brukar hon bli lite trött, då slår vi på en film, äter en frukt och myser i soffan.
Vid 17-17.30 lagar jag middag, när David kommer hem äter vi. Duni äter ofta väldigt bra och tycker om när det är lite mer smak och krydda i maten.
Efter maten leker vi, eller går ut en stund. Vid 18.30 duschar vi och gör oss redo för natti. Hon älskar att leka i duschen. Efter sätter vi på pyjamas och äter välling i sängen. Strax där efter somnar hon gott.
Under natten brukar hon vakna 1-4 gånger för att ta mitt finger och pilla på lillfinger nageln. Hon myser så…. väldigt jobbigt måste jag erkänna ? Hon börjar alltid natten i sin säng nu, men kryper över till oss under natten.
Hur beter sig era små nu? Vet att ni är många här som har barn i samma ålder som Duni. Skulle vara jätte kul att höra. ❤️
Mitt lilla solsken.

Puss Ditte

4 kommentarer om “Duni 1 år och 7 månader

 1. Evelina says:

  Åh så kul och höra om era rutiner! Jag har en tjej i samma ålder som Duni så här ser de ut för oss:
  Jag ställer klockan på 5.30, smyger upp och duschar och fixar mig i badrummet och hör efter en stund små tassande fötter som kommer upp.
  Vi väcker storasyster, äter naturellyoghurt med banan och havrekuddar (samma varje morgon ?) gör oss färdiga och sen kommer tröttmössepappa upp och gör oss sällskap en stund innan vi åker till förskolan kl 07.15.
  Pappa hämtar henne vid 15.30, jag kommer hem vid 16.30 då är vi antingen ute och leker eller går in och grejar med kvällsmaten (ser på Pippi eller Greta gris), äter, duschar varannan dag (inte poppis) och sen välling i soffan och natti i spjälsäng i eget rum (kommer över till oss framåt 03).
  Sen börjar vi om ?

 2. Madeleine says:

  Kul att läsa om era rutiner! Vår son blir 1 år och 7 månader om två veckor. Vi brukar också gå upp vid 7. Om jag lämnar så äter han frukost på förskolan, lämnar då 7:15. Om min man lämnar så äter han frukost hemma och lämnar honom vid 9 och min man hämtar sen vid 15. De dagar jag lämnar blir ganska långa för min man jobbar skift och är därmed inte hemma vissa veckor. Blir då att jag både lämnar och hämtar, brukar då bli att han är på förskolan 7:15-16:45. Vid 17-17:30 brukar vi äta middag. Sen myser vi framför tv:n. Han brukar vara såå trött efter lång dag på förskolan. Vi lägger honom vid 19. Sitter hos honom ca 10 min och spelar musik, vi går sen ut och han somnar själv. Han sover i egen säng i eget rum. Brukar sova hela nätterna. De dagar som min man hämtar honom tidigare vid 15 brukar dem gå till lekparken eller leka/mysa hemma.

 3. Linnea says:

  Jag har en dotter som är lika gammal som Duni. Skiljer bara några dagar på dem, OM jag minns rätt.
  Vi väcker vår lilla 06.30, gör välling & myser framför teven. Ta på sig kläder & borstar tänderna & vid 8.30 är det förskolan. 15 hämtar jag henne & vi leker, badar, äter, matar ankor, går promenad, målar m.m Lagar mat vid 17,30 & äter strax därefter. Välling vid 18.15 & sen somnar hon & sover hela natten. Gjort det sen hon var 2 månader & jag får nypa mig i armen med jämna mellanrum för att förstå att det är på riktigt ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.