Duni rutiner

Frågor som jag ofta får är liknande dessa:
Vad äter Duni till kvällsmat, gröt eller lagad mat?
Får hon välling när hon ska sova? / nattruttiner?
Har du tips på bra mellis till bebis?
Så här kommer ett litet inlägg om just det..
Matrutiner:
Duni äter ca var 3 till var 4 timme.. Vi börjar alltid morgonen med gröt för 8 månader, i den häller jag i en hel bruk med katrinplommonpure ( ja en hel behövs, annars blir det jobbigt med magen för henne ) men det där är ju så olika.. sen brukar hon äta en flaska med ersättning ca 180 ml i vagnen när vi är ute och går. När hon vaknat och lekt lite så brukar hon få en fruktklämmis eller så skär jag päron i små bitar som hon sitter och pillar med. Majskrokar är också en favorit som hon brukar få sysselsätta sig med medans jag fixar i ordning lunchen.. fram tills nu har hon ätit burkmat till lunch men som jag skrev tidigare så blir hon mer och mer intresserad av att äta min mat så om jag tex äter pasta så ger jag henne också lite pasta, broccoli, majs.. så hon kan sitta och plocka lite själv.
Vatten till varje måltid, även där i mellan.. så himla viktigt. Försöker verkligen få till en bra vatten rutin, att hon ska gilla att dricka vatten.. får tjata på mina andra älsklingar i familjen att de ska dricka.. till mellis äter vi frukt, olika.. brukar bara ta det vi har hemma och skära i små bitar. Sen på eftermiddagen så får hon en flaska ersättning igen ca 120 ml i vagnen, somnar gott då.
Middag, samma där.. hon har tidigare ätit burkmat men nu försöker jag att ge henne så mycket som möjligt utav det vi äter.. potatis och stekt torsk i smör var väldigt gott.. alltid något grönt till.. Duni gillar gurka och broccoli. Vid nattning har vi börjat ge välling, ibland gröt.. beror lite på henne. INGA mål under natten, vilket är väldigt skönt.
Så såhär brukar det se ut.. summasumarum:
Morgon/förmiddag: Gröt, katrinplommon. ersättning. Frukotklämmis/frukt.
Lunch: Största möjliga mån från min mat.
Eftermiddag: frukt, ersättning.
Middag: samma som vi andra äter..
Kväll: Gröt eller välling.
Tips på bra mellis är mosad avokado, Duni älskar det. Eller kokt ägg som jag skär i små bitar som hon kan äta.
Nattrutiner: 
Som jag skrivit förut så gör jag och david lite olika 🙂 Om vi ska duscha så brukar vi göra det efter middagen och lite lek.. då får hon sitta i duschen med massa badleksaker en stund, hon tycker det är väldigt mysigt att duscha/bada.. sen sätter vi på pyjamas vid ca 19.30 sen är det antingen välling eller gröt time.. beror som sagt på vilket humör hon är på. Om hon är för trött så blir det välling, annars gröt. Ca 20-20.30 så brukar vi gå och lägga oss i sängen.. hon somnar efter några snurr och lite bök.. jag brukar sjunga eller nynna på något.. hon vill alltid pilla på mina fingrar medans hon somnar.. så mysig.
Sen sover hon till ca 03-04, där någonstans brukar hon gny till och vilja ha nappen.. om man är snabb på att stoppa in den så somnar hon gott igen. Om inte så kan det hända att hon är vaken ca 1 timme då.. men somnar ofta om igen och sover gott till ca 07. OBS inte alls så nu när hon får tänder… allt blir annorlunda då.

Puss Ditte

7 kommentarer om “Duni rutiner

 1. Cissi says:

  Låter som riktigt fina rutiner. Här hemma kämpar vi på med att försöka få någon ordning på dessa rutiner?.
  Men, kan inte du tipsa om vart du köper Dunis fina kläder?. Hon har ju alltid så fina kläder på sig och jag känner att vi behöver lite tips här hemma vart alla dessa lugna fina färger finns?. ?

 2. Ida says:

  Fina fina Duni?
  Vart är träklossarna från som hon leker med, kanske ska köpa liknande till min dotter?
  Mvh Ida

   • Kajsa says:

    Hur gjorde ni då? Min dotter är född på samma dag som Duni och äter fortfarande på natten och det är svårt att vänja bort?

    • dittesvanfeldt says:

     Hon slutade utav sig självt.. sov lixom igenom natten. Men prova att ge något mer mättande innan hon somnar för natten ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.