En dag hos oss

Hej finisar ❤️
Tänkte berätta hur en vardag ofta ser ut hemma hos oss. Många som frågat runt rutiner osv så här kommer ett inlägg om det. ( det vill säga när det inte är Hab eller sjukhusbesök på dagschemat, för då ser det såklart annorlunda ut ) kan skriva om hur en sån dag ser ut också i ett annat inlägg. ❤️
Klockan 07.00 ringer väckarklockan. Då tassar Jouline upp, strax efter det går jag upp. Kvällen innan har jag ställt fram yoghurt + gröt skål, glas och d-vitamin + omega 3 tablett på bordet till oss. Duni vaknar oftast också då. Vi byter blöjja och tar med henne upp. Säger godmorgon och pussar på liten Della.. Gör gröt till oss alla, kokar kaffe och äter sen frukost. Jullis brukar alltid bli klar före mig och Duni. Hon klarar sig själv väldigt bra.. gör sig i ordning, klär på sig och packar sin väska. Vi kramas hejdå och sen går hon till sina kompisar & skolan. Jag och Duni gör oss i ordning, klär på oss och sen gör jag en flaska ersättning och klär på oss ytterkläderna för att gå ut på prommenad. Då är klockan oftast 8.30-9.00. Duni somnar nästan jämt så fort vi kommit ut och äter en flaska ersättning i vagnen. Går en prommis på ca 1 timme oavsätt väder. Det är mitt bästa tips, att vara ute flera gånger under dagen. Naturen är magisk. Efter att ha gått en timme ställer jag vagnen utanför vårat kök och öppnar upp dörren lite så jag hör ifall Duni vaknar.
Hon sover oftast 1 timme till. Medans hon sover brukar jag brygga nytt kaffe, oftast är det här den enda tiden på dygnet jag är ensam i huset, della är ute på prommis med assistenterna, jag passar på att städa och kasta i en tvätt. Kollar på någon serie och dricker en kaffe.
När hon vaknar gosar vi lite, sen äter vi lunch. Hon har precis börjat äta lite utav det som jag äter och tycker att det är jätte kul ? Efter maten leker vi.. har gjort i ordning ett utav skåpen i vardagsrummet till “Dunis” skåp där hon har massa av sina leksaker, hon tycker att det är jätte kul att sitta där och släpa ut allt. Vardagsrumsbordet är ju också en favorit ? samma med spegeln i hallen..
Ofta sjunger vi, läser en bok, det är väldigt kul att hålla i mina fingrar och gå runt nu också.. eller så brygger torn med klossar som hon glatt har sönder. ? När Jullis kommer hem från skolan brukar vi äta mellis tillsammans.. då är Della också med om hon är vaken. Efter mellis klär vi på oss igen och går ut på prommis i 1 timme. Då sover Duni igen, ofta 1,5 timme. När hon vaknat brukar jag börja laga middag, då sitter hon i stolen brevid mig om inte hon och Jullis leker.. Della brukar också sitta brevid och hjälpa mig i sin rulle ❤️ en av mina mysigaste stunder på dagen ❤️. När David kommer hem vid 18 äter vi middag tillsammans. Pratar om dagen, vad alla pysslat med och om Jullis har läxa gör hon den efter middagen. Efter middagen brukar vi hänga i soffan en stund, om det är duschdag så duschar Duni och Jullis och Della. Det är Dellas favorit ☺️ hon älskar att duscha, varmt varmt. Då slappnar den lilla kroppen av. Bäst är bad men vi har inget badkar. Men det är snart ett minne blott. Till sommaren kommer vi ha ett badkar i hennes badrum. ??❤️
Vid 19.30-20 så äter vi kvällsmål, ofta mackor eller gröt.. vid 20.00-20.30 är det natti här hemma för våra små. När alla somnat så brukar vi slänga oss i soffan, dricka en kopp te och kolla på tv och pratar.
Ungefär så ser en vardag ut här hemma..

Puss Ditte

4 kommentarer om “En dag hos oss

 1. Ida says:

  Vad kul att läsa!
  Vad äter Duni till kvällsmat, gröt eller lagad mat?
  Får hon välling när hon ska sova? / nattruttiner?
  Har du tips på bra mellis till bebis?
  Så tacksam för svar! Stor kram

 2. Karolina says:

  Ohhh vad mysigt ni har det! Hade blivit så lycklig om du ville svara på vad ni har för väggfärg i ert vardagsrum/allrum? ??

 3. Sanna says:

  Va mysigt det låter med er vardag men också promenaderna. Min ettåring har aldrig gillat vagnen så kommer tyvärr sällan ut på riktiga promenader just nu?❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.