En dag mitt i livet, blomodling och sovrums tankar

Stickade klänningar under vinter, höst och tidig vår är helt klart ett favorit plagg. Såg den här på min vän Jenny och kände att jag behövde en jag med. Älskar den. Perfekt tjockt stickad och mjuk! Inget som sticks kommer innanför den här dörren.

Bäddade rent i sängarna idag, älskar känslan av att krypa ner i renbäddad säng på kvällen.
Tycker att det blev bra med mattan från Ikea (STOENSE OFF white) här i sovrummet och tror inte jag kommer lägga någon heltäckningsmatta här inne faktiskt. Det känns lite trångt här inne nu, men glad över att vi fick plats med Dunis säng bredvid vår även här inne. Hon vill ju sova med oss fortfarande och lösningen på det är att ha en enda superstor säng (alltså vår säng plus hennes ihopsatta) tryggt, mycket plats och bra sömn för alla. Jag har aldrig förstått varför små barn ska sova själva om de inte vill.. människor är flockdjur och mår bäst av närhet. Vi vuxna sover tillsammans men barnen ska så tidigt som möjligt fösas ut i eget rum till egen säng. Duni kommer få sova hos oss så länge hon vill. 🫶🏼

Fick hem fröer jag beställt från Florea, hör och häpna jag ska så egna blommor. Känns spännande och mysigt! Tänk i sommar när jag kan ge bort en bukett egen odlade blommor till någon jag tycker om. Eller bara plocka in fredagsbuketten från min egen trädgård. Himla fint. 🫶🏼

Inväntar leverans av luktärtor också som borde komma i morgon. Det är väl inte dax en att börja så men vips säger det så är det vår och jag ser så mycket fram i mot det.

Puss Ditte

37 kommentarer om “En dag mitt i livet, blomodling och sovrums tankar

 1. Helena says:

  Håller med till 100%
  2.5 åringen har samsovit sen födseln och 5 åringen när hon vill <3 så mysigt ju och som du säger; tryggt!
  Ha en fin helg och tack för en fin blogg hälsn helena

 2. Kristina says:

  Precis så. Sover med 9 och 7 åring i sängen. Mysigaste som finns och glad för varje stund dom vill vara så nära.

 3. A says:

  Älskar samsovning! Det är barnens (även katternas egna val här hemma, så lite trångt men älskar det) val och ibland vill de somna själva nu i skolålder men då kommer de till oss under natten. Själv sover jag mycket bättre med hela familjen i sängen, trängd ute på kanten med några cm att röra mig på ❤️

 4. Fannie says:

  Håller helt med! Jag har sparkat ut karln och sover med min 4,5 åring och min snart 3åring. Vi sover som bäst tillsammans men pappan störs av små barnfötter och jag av hans snarkningar. Det funkar för oss, alla sover gott och vaknar pigga.

  • Ditte Svanfeldt says:

   Alla sätt är bra när det funkar för familjen 🥰❤️ sömnen är ju så viktig också 🥰

 5. Malin says:

  Håller med! <3 Vår 5-åring sover som en prins mellan oss. 🙏🏼 Mysigaste som finns!

  Jättefin matta från Ikea, men vad heter den?

  Du är fantastisk och så inspirerande!

  • Ditte Svanfeldt says:

   Bästa 🙏🏻🥰❤️ Stones heller mattan skrev in det i inlägget också nu 🥰

 6. Erika says:

  Håller med ❤️ Jag får ont i hela kroppen då jag hör föräldrar som skickar tillbaka deras barn till sina rum och sängar då de kommer in på natten 😢 Minson sov med mig tills han var 13 för att min säng var mycket skönare 😅😍 Sen så bara slutade han helt självmant… Jättejobbigt för mamman 🙈❤️

  • Ditte Svanfeldt says:

   Ja fy hemskt skulle det kännas i mamma hjärtat om man gjorde så 💔❤️ ja alltså tiden går fort och helt plötsligt är dom 16 år och mer borta än hemma så man får njuta och passa på av tiden man har nu.

 7. Anna says:

  Stort JA till samsovning, mysigaste som finns <3 Och hurra för blomsterfrön, tycker det är så fascinerande med dessa små underverk som bjuder på så vackra skapelser under sommaren. Extra plus i kanten till Florea, så fint rakt igenom.

 8. Sofia says:

  Vår 4-åring och 6,5-åring sover med mig och min man varje natt från ca midnatt till morgon i vår 210-säng. Har inget emot samsovning som beteende generellt och bryr mig inte hur andra gör. Fattar att man kan tycka det är mysigt och föredra detta (som min man gör) men JAG mår INTE BRA av det. Kan ju inte sova ordentligt och har inte gjort det en enda natt på flera år! Vet inte hur jag löser det. Hade helst velat att de sover nån natt då och då men känns som att det måste va typ antingen eller.

  • I says:

   Lägg dig i ett av barnens rum så sover barnen ihop med pappan och alla sover gott. Så gör jag i perioder då jag måste sova.

 9. Sara says:

  Förra året köpte jag Hanna Wendelbos bok som heter ”Odla blommor”.
  Både otroligt fin bok att bläddra i men också jättemycket bra tips kring odling 🫶🏼

 10. Lisa says:

  Är så mysigt att få läsa för, och sen somna tillsammans, med min 10-åring. Den stora tjejen valde att sova själv från att hon var ca 6. Min man har en annan säng. Detta funkar så bra hos oss och jag älskar det. En vacker dag bor dom i eget boende så man får passa på ♥️

 11. Mona Rose’n says:

  Så fint av er att ha en extra säng till Duni , helt rätt , barnen ska inte behöva sova själva .

 12. Bella says:

  Ganska enkelt svar: alla barn sover inte bra med föräldrarna. Vi väcker varandra hela tiden. Jag vänder på mig extremt mycket och sonen är lättväckt och vaknar konstant. Slänger sig runt mycket och sparkar gärna i ansiktet. Yes, även som 1 1/2 åring.

 13. Anonym says:

  Håller helt med.
  När min man är borta kan jag som vuxen tycka det är otroligt läskigt att sova själv i ett stort hus, ligger och lyssnar efter ljud och sover oroligt. Så jag förstår verkligen vår dotter som helst samsover med oss. Och hunden vid fötterna gör att jag sover som en prinsessa.
  Tacksam att vår dotter VILL samsova med oss, hade själv en sådan uppväxt att den sista tryggheten var mins föräldrar och skulle innebära otrologt mycket ångest att gå in och lägga mig i samma säng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.