Ett svårt val & baclofenpump?

Hej ❤️
Idag började vi morgonen med att gå till en förskola här i Alsike, tillsammans med Johanna & hennes Sixten. Vi hälsade på och ställde lite frågor och kollade på lokalen och fick veta upplägget. Vi har sök plats där till Duni… ?? kändes ju hemskt jobbigt i magen bara utav att vara där meeeen det är lång tid kvar tills det är dax. Dock bara den förskolan jag kan tänka mig så hoppas vi får en plats där. ?
Sen gick vi hem till Sofia och drack kaffe, åt frukost (igen) och pratade. Fick världens bästa peppande sms om en lansering som vi kommer göra snart ???❤️ Sen lämnade Duni och David oss och vi åkte in till stan för att handla blommor till helgen.

Åkte och handlade Sushi till 5 hungriga tjejer som väntade hemma hos oss. Jullis tjejgäng har varit här hemma hela kvällen. Huset har varit fyllt av skrik och skratt, dans, lek och massa tokigheter. ❤️

Della skulle få massage men hon hade sovit dåligt under dagen och somnade gott för ett tag sen ❤️ jag har fått bilder och förklarat för mig hur jag ska massera så i morgon ska vi ha mys och spadag här hemma. ❤️ Fått några kommentarer angående baclofenpump, vi har övervägt det och ska ta upp det med doktorn igen. Berätta gärna ni vars barn har det? Jag vill veta allt! ??❤️
Nu ska vi gå och lägga oss, ska bli så skönt och känslan av att alla sover gott i sina sängar här hemma känns så bra ❤️

Puss Ditte

6 kommentarer om “Ett svårt val & baclofenpump?

 1. Skolkurator says:

  Jobbade som undersköterska för många år sedan på en neurologiskavdelning. Där var en man som hade otroliga spasmer. Kunde inte gå eller äta själv. Efter att han fick sin pump (har helt för mig att det var en baclofenpump) så blev han som en ny människa. I princip inga spasmer kvar…

 2. HK says:

  Hej, vår son fick sin baklofenpump 2013. Då var han 5 år. Det är det bästa beslut vi tagit för hans del. Från att varit rejält spastisk i sina ben och en hel del smärta, till att bli mjuk i sina ben och en nöjd kille. Han har även fått bättre sömn, mindre problem med magen och bättre huvudkontroll.

 3. Veronica says:

  Har du någon mailadress jag kan nå dig på?
  Vår Elis ska ju få baklofenpump förmodligen nu i februari, en resa du/ni gärna får följa. Skickar gärna ett mail till dig och berättar mer.
  Njut av helgen!

 4. Anneli Andersson says:

  Vår dotter var ofta ledsen, kunde ibland gråta hela dagen. När hon fick pumpen blev hon så nöjd nästan alltid glad. Nackdelen är att hon inte rör sig lika mycket som tidigare antar att kroppen upplevs tyngre men som sagt mest vinst.

 5. Louise says:

  Jag arbetar som undersköterska/vårdassistent och arbetar mycket med ungdomar varav en har baclofenpump.
  En sak är säkert och det är inte för alla. Spasmer/kramper kan förekomma även efteråt och justeringstiden är lång innan man hittar rätt dos.
  Men hoppas naturligtvis att det ska fungera för henne/ er, men viktigt att komma ihåg att det är ingen mirakellösning. Förhoppningsvis kan det bli en lindran och underlätta krämpor och så.

 6. Louise says:

  Jag arbetar som undersköterska/vårdassistent på ett boende där en har Baclofenpump. Där ser jag att pumpen inte var något för denne och komplikationerna har varit svåra och tärande.
  En sak man får ha i åtanke (som ni säkert redan vet) är att det är inte för alla och ingen mirakel lösning till problemet. Det är en lång justeringstid för att få rätt dos och biverkningarna är många. MEN, hoppas ju naturligtvis att detta skulle kunna vara en lösning för henne/er och vem vet? Detta är kanske precis vad hon behöver och lindrar från krämporna hon upplevs ha.
  Svarar gärna på fler frågor ni kan tänkas ha 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.