Fredag

God morgon ☀️ Ser ut att bli en fin dag idag med. Den här veckan har verkligen gått försvinnande fort.  Idag ville David åka till Sigtuna för att fika på RC och gå en promenad längs vattnet, låter som en helt perfekt fredagsutflyckt enligt mig. Vid 13.00 kommer BVC på hembesök, har en del frågor jag måste skriva ner så jag inte glömmer dem när hon väl är här. Det känns lite som att vi blivit mamma och pappa för första gången ? Men man börjar mer och mer för varje dag som går komma in i någon form av rutin. ❤
Ikväll ska vi fira allt fint i livet tillsammans med min mamma, pappa och lillasyster här hemma. Äta och dricka massa gott ??❤.  Ser verkligen fram i mot den här våren och sommaren☀️.
Nu ska jag hoppa in i duschen innan Duni vaknar, hur sov era bebisar under natten/dagen första månaderna? Ändras det? Gud jag har så mycket frågor. ? Det kommer bli mycket bebis snack här, ni får stå ut med det ??.
B1FC3783-747F-4A3C-A144-759890B7702D

Puss Ditte

4 kommentarer om “Fredag

 1. Therese says:

  Min son som nu är 13 månader har aldrig tyckt att det där med att sova är särskilt kul ? inte många gånger han sovit själv så jag kunnat pyssla med annat. Men just i detta nu sussar han sött i vagnen medan jag solar ☺

 2. Michaela says:

  Min dotter (nu 5år) sov i princip hela tiden de första 3 månaderna. På natten sov hon ca 4-6 timmar i sträck..vaknade och åt, somnade om. På dagen åt hon lite oftare..ca var 3e timme. Men det kan ha varit för att jag matade henne vid minsta pip! Mellan matningar sov hon eller låg och kikade.
  Sen efter ca 3månader började hon förstå att hon levde 😉 fortfarande väldigt “snäll/duktigt” (gillar egentligen inte att man säger så om bebisar. Är ju inte så att de som inte sover eller är lugna/tysta är dumma eller inte duktiga!) men hade lite mer högljudda protester ibland samt att hon inte alltid sov lika långa perioder varje natt. När de blir några månader så är de ju inte lika “akut-trötta” som nästan alla nyfödda människor och djur är.. där de tokslocknar efter att ha ätit, när vagnen rör sig, när bilen rör sig, i någons famn, på golvet, i sängen osv. De sover ju så stor del av dygnet, sover djupt och somnar så lätt!
  För min dotter höll det i sig i ca 3månader sen har det gått i perioder men över lag har hon alltid sovit bra!
  Ett tag vaknade hon var 40e minut hela dygnet igenom i någon månad eller två. Hemskt! Men hon kom ur det! Sen en period kring 6månaders ålder ville hon inte sova mellan 19-01 men sov istället alla timmar i sträck mellan 01-10 på fm!
  Så sömnen är ofta föränderlig hos småbarn, sällan konstant. Det går i perioder tycker jag. Men de flesta av mina vänner (ink jag själv) har sett ett gemensamt mönster att åtminstonde första månaden eller två så sover de extremt mkt (om de inte har koloik eller ngt annat fel. Min bonusson hade mjölkprotein allergi. Han sov ju såklart inte så mkt pga smärta).
  Man får glida med och gilla läget med sömnen. Och vara glad för de perioder det flyter på bra 🙂

 3. Jenny says:

  Stort grattis till er fina dotter! Extra roligt att följa dig nu då jag själv fick mitt andra barn för 10 dagar sen. Med mitt första barn upplevde jag att sömnrutinerna ändrades lite hela tiden det första året. I början inga direkta rutiner alls men kanske runt 6 månader att det blev mer fasta sovstunder på dagen. Glömmer fort hur det var och sen skiljer det nog mycket mellan olika barn ?

 4. My says:

  Min pojke vaknade var tredje fjärde timme som bebis för mat (är nu 2.5 år). Hans BVC sköterska sa att det tar ca 3 månader för dem att komma in i rutiner med sömnen så att försöka sig på det innan var inte lönt. Sen följde vi hans mönster och det håller i sig 🙂 .. Nu sover han dock som en kratta vissa nätter och har gjort sen somras men håller nog på att vända lite känns det som.. Vågar knappt sägs de ha ha… Man är ju så beroende av sin sömn 🙂
  Grattis till er tös förresten:) Brukar läsa din blogg men är dålig på att kommentera!
  Kram ♡

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.