Fredagsmys

Ville bjuda min stora älskling på något riktigt gott ikväll, så jag köpte färsk Kalix löjrom för att göra en toast på surdegsbröd med créme fraiche, rostade serano skinka i ugnen och lite salt & peppar på det ??? Så gott! Till det gjorde jag Moules mariniéres ? Älskar! Och så lätt att göra.
Köp färska blåmusslor 1kg, skölj noggrant i kallt vatten. Knacka de som är öppna mot bänken, om de inte stänger sig igen så släng dem för de är dåliga. Skär 2 schalotten lökar i fina skivor och hacka två vitlöksklyftor, häll lite olivolja i kastrullen eller grytan och fräs sen löken. När den fått fin färg så kan man slänga i musslorna. Rör runt lite och häll sen 2 dl vitt torrt vin i plus 2 dl grädde. Salta och peppra och låt koka i ca 4-5 minuter. När alla musslor öppnat sig kan man plocka ur dem och sen låta såsen puttra i ca 10-15 minuter till. När den sen är klar så häller man bas över såsen på musslorna och toppar med lite färsk persilja ??? Ha lite surdegsbröd att doppa till.
IMG_3144 IMG_3145 IMG_3146 IMG_3147 IMG_3148
Nu kollar vi på Insidan ut tillsammans med Della i soffan ❤️ Ska snart gå och möta Jouline från handbollen sen blir det idol mys.
Hoppas ni får en mysig kväll. ?

Puss Ditte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.