Gravid igen

Får ofta frågan om vi vill skaffa fler barn. Svaret är väldigt enkelt. Nej.
Nr1. Att få barn är inget som jag tar för givet.
Nr2. Vi är så otroligt tacksamma över de 3 älsklingar vi har nu.
Nr3. Jag skulle inte orka psykiskt att vara gravid igen. Efter allt jobbigt vi gått igenom, så var det inte en dans på rosor graviditeten med Duni.. jag var konstant rädd och orolig för att det skulle hända något. Och den stressen skulle jag inte orka.
Nr.4 Man måste finnas där och räcka till för alla sina barn. Och då känns det nu som att det här är perfekt för oss.. Alla goda ting är 3 ?❤️
Hur tänker ni? Jag kan i bland bli lite ledsen när folk bara hasplar ur sig “med är det inte dax för en till snart igen då?” Som att det vore självklart att man vill/kan få barn bara sådär. Det är lixom inget jag någonsin tagit förgivet. Men jag är såååå jäkla glad över att vi vågade igen och att Duni kom till oss.
Kärleken övervinner allt, även de jobbigaste rädslorna. ❤️

Puss Ditte

17 kommentarer om “Gravid igen

 1. Erica says:

  Hej! Älskar din fina blogg. Och så himla skönt med någon som skriver om att man inte skall ta att skaffa barn för givet. ❤️ Det är så skönt. När man själv är inne på 6e ivf-försöket. Och fick mitt sista missfall igår i vecka 10! 🙁 och att hela tiden få frågan, när skall ni skaffa barn? Dom skulle bara veta vad man gör igenom. Vi har kämpat i fyra år. Och haft 5 missfall sammanlagt ❤️ Kram till dig!

 2. Annelie says:

  Du är så stark ditte
  Förstår inte heller frågan eller när någon säger är det inte dags …
  för mig blev det inga barn , pga många orsaker ..
  att ni vågade igen är stort o så fick ni allt tillbaka ❤️❤️
  O förresten all lycka till della i skolan ??

 3. Rebecka says:

  Jag har en liten skatt och det är självklart för mig att försöka skaffa en till ☺️ Och kanske en ytterligare efter det ? När man har ett (eller flera) tycker jag inte att det är så konstigt att andra frågar om man ska ha fler,
  Har man dock inga barn tycker jag det är både konstigt och oförskämt att fråga. Dör det kan ju finnas flera anledningar till det.

 4. Andrea says:

  Hej,
  Min man och jag har precis fått vår första dotter för 2,5 månad sedan. Graviditen var enkel, hon mådde barn. Men sen föddes hon och det visade sig att hon hade en ovanlig missbildning i kärlen i hjärnan. Vi visste inte om hon skulle överleva men efter tre operationer mår hon bättre (fortfarande kvar på sjukhuset). Hon har en del operationer kvar innan vi inte vabbar allvarligt sjukt barn. Varken hon eller vi bär på genen för sjukdomen så den hände bara och är jätteovanlig vilket gjorde att de inte upptäckte den under ultraljuden.
  Vad fick dig att våga bli gravid igen? Vi vill gärna ha fler barn, men som du skriver kommer jag också vara jättenervös och rädd för att någonting ska gå fel.

 5. Vera says:

  Hej,
  Min man och jag har precis fått vår första dotter för 2,5 månad sedan. Graviditen var enkel, hon mådde barn. Men sen föddes hon och det visade sig att hon hade en ovanlig missbildning i kärlen i hjärnan. Vi visste inte om hon skulle överleva men efter tre operationer mår hon bättre (fortfarande kvar på sjukhuset). Hon har en del operationer kvar innan vi inte vabbar allvarligt sjukt barn. Varken hon eller vi bär på genen för sjukdomen så den hände bara och är jätteovanlig vilket gjorde att de inte upptäckte den under ultraljuden.
  Vad fick dig att våga bli gravid igen? Vi vill gärna ha fler barn, men som du skriver kommer jag också vara jättenervös och rädd för att någonting ska gå fel.

 6. Sara says:

  Det känns alltid väldigt ogenomtänkt när folk säger sådana saker… Det provocerar mig med. Man vet inte hur det är att gå i någon annans skor. Vissa kämpar hårt för att ens få barn (och inte alla lyckas trots att de lägger ner hela sin själ) medan andra går igenom tuffa graviditeter och förlossningar mm som skapar andra trauman. Jag tillhör den skara som väldigt lätt blir gravid men som mår psykiskt och fysiskt dåligt under graviditeterna. Jag skulle aldrig heller orka ytterligare en graviditet (får snart mitt andra barn) men är tacksam för min son och det barn som snart kommer.

 7. Linda says:

  Vissa tänker tyvärr inte så långt.. får själv ofta frågan varför det är så lång tid mellan mina 2. (7 år emellan och x-antal MF) Det är tyvärr inte självklart för alla att bli gravida och få barn exakt när de tänkt sig..Älskar ditt insta konto och din blogg. Ärligt, kärleksfullt och insiktsfullt. TACK för att du och din familj delar med er av så mkt av livet ♡

 8. Linda says:

  Vissa tänker tyvärr inte så långt.. får själv ofta frågan varför det är så lång tid mellan mina 2. (7 år emellan och x-antal MF) Det är tyvärr inte självklart för alla att bli gravida och få barn exakt när de tänkt sig..Älskar ditt insta konto och din blogg. Ärligt, kärleksfullt och insiktsfullt. TACK för att du och din familj delar med er av så mkt av livet precis som det är.

 9. Linda says:

  ♥️♥️♥️ Det är många som tar för givet så mycket…. Bra av dig att säga ifrån. Varm kram, från en annan mamma, som älskat o förlorat ?

 10. E says:

  Jag väntar 3e nu, 5e graviditeten.. Är just nu nöjd med 3 men stänger inte helt dörren för ett till. Men just nu njuter jag av att vara gravid! Förra graviditeten kände jag att “det här vill jag göra en gång till” men nu känns det okej om det skulle vara sista ?

 11. Annika says:

  Så bra du skriver öppet om detta ❤ folk tänker inte innan dom pratar. Barn är inget man skaffar. Har två ivf barn och resan dit var fruktansvärt jobbigt. Har också fått frågan om en 3a. Skulle i te orka det igen , plus att jag är 36 år. Folk borde vara försiktiga med vad för frågor de ställer rent renerellt om graviditet , amning , magens storlek osv. Kram

 12. Johanna says:

  Så sant! Jag var oxå en som frågade så när jag var yngre, ovetande hur det verkligen är-det är ju verkligen ingen självklarhet och jag skulle aldrig fråga igen, jag har fått mitt tredje barn efter både missfall och bröstcancer och jag är så otroligt tacksam att det blev ett till barn ? kram till dej

 13. Tessie says:

  Åh vad jag håller med dig! Jag är också så himla less på när människor antar/tar för givet/bestämmer att det ska komma ett syskon snart. “När är det dags för en till då?” eller ännu värre “jaha, då ÄR det dags för ett syskon nu” som en person sa efter att hon frågat hur gammal min första dotter var. Då “bestämde” hon att det var dags för ett syskon till – som att barn är något man beställer över disk.
  Barn skaffar man inte, barn får man… om man har tur.

 14. Sara Blomgren says:

  Tycker det är extremt ohyfsat att fråga om folks eventuella graviditeter eller barnaskaffande. Kan vi inte vara tabubelägga det en gång för alla?

 15. Tess says:

  Exakt så är det. Här hade jag mer än gärna velat ha ett barn till. Vi har försökt i över tre år med nummer två och det verkar inte bli fler. Jag är såå tacksam och glad för vår son. ❤️ Man ska aldrig ta ngt för givet och det gör ont när folk kommer o frågar varför vi inte skaffar fler barn… ?

 16. Amanda says:

  Jag är väl en av dom som har haft det “lätt” att bli gravid. Fick till det 3 ggr på 1,5 år MEN gjorde då 2 aborter (av olika skäl) och 3dje gången blev det missfall i v.8. Nu har jag en dotter på 10 mån snart men sambon har 2 barn sedan tidigare och han vet inte riktigt om han vill ha fler pga det stora engagemanget man ändå måste ge 4barn. Jag själv vill nog ha ett till OM det går men är såklart rädd att man innan då “förlorade” 3 barn på olika sätt. Jag är trots allt 28 och vill heller inte ha barn för sent, sambon är snart 40 så ja… om nåt år vill man ändå försöka igen. Men sen är det ju såklart andra faktorer som boende, bil och ekonomi som spelar den största biten. Utan ekonomi får man inget att gå ihop!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.