Hållbarhet

Inlägget innehåller reklam för egen verksamhet.

Har fått massvis med frågor under dagen så jag besvara en av de mest frågade här:

Är erat kaffe ekologisk?

svar:

Hållbarhet och Humanitet
Beans & Brains vill bara göra bra saker. För kaffedrickare, människor som odlar kaffe och självklart för planeten vi bor på. Och eftersom vi anser att det är så självklart så har inte ens märkt våra förpackningar med certifieringar. Det ska liksom inte ens behövas. Handen på hjärtat så har vi avstått från att kladda ner våra förpackningar med en massa certifieringsloggor. Vi ville att den ska vara stilren och lika fin som innehållet. För du vet väl att om innehållet är viktigt så är förpackningen ännu mer viktig.

Våra bönor kommer idag från Brasilien, Colombia, Peru, Burundi och Etiopien och allt vårt kaffe är certifierat enligt Rain Forest Alliance. Den, med våra ögon, bästa och mest heltäckande märkningen.

Rainforest Alliance är en internationell och ideell miljöorganisation med uppdrag att skydda ekosystem och de människor och vilda djur och växter som är beroende av dem. Rainforest Alliance arbetar för ansvarsfull hantering av bekämpningsmedel, främjande av anställdas välmående och samhällets välfärd. Rainforest Alliance-märkningen bygger på miljöskydd, social rättvisa och ekonomisk livskraftighet. Eftersom UTZ precis har slagit sina (kaffe)påsar ihop med Rain Forest Alliance så tycker vi att det blir ännu starkare än alla andra tillsammans. UTZ som för övrigt är en ideell organisation och märkning med syfte att skapa förutsättningar för hållbar produktion av kaffe, kakao och te. Genom utbildning och information har jordbrukarna möjlighet att förbättra produktivitet, produktkvalitet och effektivitet med omsorg för människor och miljö. Det ger möjlighet att producera större volymer till lägre kostnader som höjer levnadsstandarden i jordbrukssamhällen.

Lägg till det att vi stödjer Hjärnfonden så kan man säga att vi är trippelcertifierade för det goda. För miljö och människor. Och den goda fikastunden.

Vi rostar med gott samvete! ❤️???☕️?

ni kan läsa mer här ❤️

PUSS PÅ ER

Puss Ditte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.