Hjälp mig

HJÄLP!
David börjar jobbet i morgon och jag börjar jobbet om ca 14 dagar ( herrejösses) känns helt sinnes, ett nytt liv börjar nu!!! Jullis börjar skolan, Della börjar skolan och Duni börjar förskolan.. så nu behöver jag eran hjälp. Ge mig era bästa tips på hur ni sparar tid i vardagspusslet.
Jag lovar att sammanställa de bästa tipsen sen så att alla får ta del av dem. ❣️??
Tack på förhand från en lite smått uppstressad mamma..
( sitter och försöker skriva ner mina Egan bästa tips till er just nu… David och Duni lagar mat, idag blir det gulaschsoppa ??? och ett glas rött. Riktigt höstigt)

Puss Ditte

17 kommentarer om “Hjälp mig

 1. Camilla says:

  Mina tips är att lägga fram/välja barnens och dina egna kläder på kvällen, duka frukostbordet på kvällen samt förbereda så mycket av middagsmaten som möjligt.

 2. Camilla says:

  Mina tips är att lägga fram/välja barnens och dina egna kläder på kvällen, duka frukostbordet på kvällen samt förbereda så mycket av middagsmaten som möjligt. Det tar ett litet tag innan man är inne i rullarna men det löser sig till slut 🙂 lycka till!

 3. Nettan says:

  Vad har ni för kaffemaskin hemma? Vad ska man satsa på om man vill göra goda latte, cappuccino osv?
  Kram till dig o din fina familj!
  /Nettan

 4. Johanna says:

  Handla maten nätet och få den hem direkt. Så skönt att slippa trängas i mataffären när vardagen drar igång. Planerar kommande vecka på söndagen och beställer maten då också. Ni kommer klara det galant ?

 5. Aggie says:

  Att lägga fram kläder till dem som inte vill välja själva (eller be dem att lägga fram det de ska ha dagen innan). Packa alla skolväskor osv Jag brukar gå igenom dem när vi kommer hem, kolla efter läxor, lappar osv. Så packar jag om dem i samma veva. När jag tvättar gympakläder och gympa handdukar packar jag om dem på en gång och lägger de färdig packade väskorna i deras lådor i hallgarderoben, har även extra gympakläder där, så lätt att variera osv.

 6. Jenny says:

  Jag tycker det är smidigt att planera maten för kommande vecka och storhandla så allt finns. Sen när jag väl lagar mat brukar jag passa på att laga 1-2 extra rätter(tar nästan ingen extra tid då) så det bara är att värma nästkommande dagar, sparar massa tid som istället kan användas till att mysa med barnen. Jag tycker även att det är viktigt och skönt med lugna morgnar, så att förbereda så mycket det går på kvällen är ett bra tips. Packa allas väskor, lägg fram kläder, duka frukostbordet och det viktigaste-ladda kaffebryggaren?

 7. Joanna says:

  Hej! Vi skriver matlista varje söndag och handlar på internet, hämtar upp på Ica dagen efter. Superskönt att veta att det finns mat hemma. Sen har vi en stor almanacka i köket där allt praktiskt står för veckan. Plocka fram kläder dagen innan till alla och ställ/lägg fram skor/ytterplagg så man slipper leta på morgonen ?. Det kommer nog gå alldeles toppen!

 8. Emma says:

  Jag har 6 barn att fixa med varje dag. Det är ett pussel utan dess like. Det är min man som jobbar 8-17 och jag som har eget företag med tillhörande butik/showroom som såklart har fasta öppettider.
  Barnen har ungefär 30 olika idrottsaktiviteter i veckan (bara en idrott var) och att få till det och samtidigt kunna finnas för dem med läxor, kärlek och närhet för var och en är ett ständigt pussel och en hel del dåligt samvete.
  Jag har valt att vara egen företagare (tillsammans med min syster som är ensamstående med 3 barn) av den anledningen. Ingen annan utifrån får påverka mig och tala om hur jag ska förhålla mig till arbete eller annat. Att inte vara ägd är min egna lilla trollstav i cirkusen hemma. (Hoppas du förstår vad jag menar med det ?)
  Ni är så fina!
  Det jag får göra är ju att skala bort det andra. Först familjen ju ❤️
  Moppebil till ena 15 åringen var också en väldigt bra investering för att få till det ?
  Våra barn börjar i åk, 5, 6, 7, 8 och två första året på gymnasiet.

 9. Madde says:

  Välkommen in i vardagspusslet igen! Det enda jag kan tipsa är att förbered så mycket som möjligt kvällen innan, med att ta fram kläder och packa väska m.m. Och ställ klockan en kvart tidigare än du tänkt, den brukar vara skön att ha!
  Ha en fin kväll✨

 10. Anne says:

  Förbered kvällen innan med kläder, väskor gympapåse och mat till jobbet eller frukt till barnen så allt är bara klart att ta med på morgon, jag lägger tom det i en plastpåse i kylen så det är bara att ta den. Fixa allt som går till frukost på kvällen så det står liksom framme på bänken klart att göra. Matsedel så man vet man vad som ska laga när man kommer hem ev plocka ur frysen så är det tinat när man kommer hem. Vi brukar även ta ett mellis när vi kommer och en lite paus för att sen göra mat och läxor.

 11. N says:

  Hej hej!
  Vi lägger alltid fram kläder både till mig och barn kvällen innan. Kaffekokaren är laddad, chiapuddingen står klar i kylen?. Försöker veckohandla och planera middagar i den mån det går.
  Stora förändringar i er familj i höst. Lite kaosigt är det ju oftast innan man hittat sina rutiner och vad som passar ens egen familj!
  Lycka till!

 12. Malin Larsson says:

  Mitt bästa tips är att sänka kraven/förväntningarna. Tvätt, städning osv kan man skjuta på, enkel vardagsmat med få moment och ingredienser. Och så festar man till på helgen, kanske hemstäd och finmat! Så gör iaf vi, lagar enkel men bra vardagsmat, typ köttfärssås, grytor osv som det blir matlådor/rester av. Lägger fram kläder och packar väskor kvällen innan för att minimera tjafs och stress.
  Ta hjälp av föräldrar och turas om att skjutsa till aktiviteter. Passa på att handla/ träna de gånger du skjutsar till något.
  Malin

 13. Lisa says:

  Åhhh, känner med dig❤️!!! Hoppas verkligen allt känns bättre när ni väl är där!
  Mitt bästa tips är: laga massor med mat under söndagen, låt familjen var med och önska vad som ska ätas till veckan. Grytor är bra! Då slipper det bli sbabblagad mat under veckan, alternativt en förälder som inte behöver stå länge i köket när livspussel med läxor, höra om hur alla haft det under dagen, träningar osv, tar vid!
  Stort lycka till!!!
  Kram

 14. Jennifer says:

  Ica.se ? först använder jag deras matplanerare, där man kan byta ut recepten för varje dag. Lägger in en lista med fem recept som tilltalar mig. Sen lägger man bara över alla recept till inköpslistan och sen är det bara att bocka för i butiken.. har även testat matkassar men gillade inte riktigt maten, så det var tidssparande men inte så roligt. Skönt i perioder

 15. Jenny says:

  Tack för en jättehärlig blogg! Mitt bästa tips gäller middagsmaten. Det finns så många smidiga lösningar. Antingen matkassar med hemleverans och recept, eller att lägga en beställning på nätet och sedan hämta i butik eller få hemkört. Jag tycker själv det är svårt med fantasin vad gäller bra, varierad kost. Särskilt efter en lång semester då mycket handlar om att planera, handla och laga mat. 🙂

 16. Sofia says:

  Gör i ordning ALLT kvällen innan dvs innekläder, utekläder, duka fram frukostporslin, ladda kaffebryggare, mät upp flingor till gröt, packa väskor, lägg fram nycklar, duscha kvällen innan mm mm.
  Även planera middagen redan kvällen innan, tex skala och tärna potatis samt rotfrukter och förvara i kallt vatten i kylen, tina upp kyckling/fisk över natten mm mm.
  Var tre steg före i alla ändar av dagen. Kommer att gå toppen, lycka till! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.