Höftoperation 

Jag somnade som en stock igår, vaknade varken när David bar in Jullis till sitt rum eller när han sen gick och la sig. Duni måste också sovit hela natten för annars hade jag vaknat. Väldigt skönt att få vila, det behövdes nog. Duni vaknade vid 06, jag också. La över henne i våran säng mellan mig och David och hon somnade om på två röda. Jag gick upp och gjorde mig i ordning, kokade kaffe och gjorde frukos till Jullis, packade mackor och hällde upp kaffet i en termos så vi bara kunde åka sen när Jouline skulle till skolan. Nu är vi hos Della sen halv nio i morse, natten hade varit okej, lite febertoppar vilket dem hade räknat med och smärta såklart.. om jag ska vara helt ärlig så känns det som att jag ska svimma vilken sekund som helst när så fort de rör henne. Jag får panik utav att veta att hon har två ganska stora sår, att de sågat av höften och skruvat fast plattor för att hålla den rätt.. operationer, blod och smärta är bland det absolut värsta jag vet. Det är en fobi jag har som kom i samband med traumat som blev när Della föddes. Doktorerna säger att det är en stor operation och att det gör jätte ont, men hon får så mycket smärtlindring som hon kan få.. vilket känns bra. Jag är bara rädd att vi inte ska kunna slemmobilisera henne i den mån hon behöver pga av det gör för ont.. så oron som är nu är att hon ska få bakterier i slemmet och som i sin tur kan bilda en lunginflammation. Denna ständiga oro. Hur som, jag försöker njuta utav lugnet just nu. Della sover, vi har precis hjälp henne med hostmaskinen vilket gjorde att saturationen ( syresättningen i blodet ) blev bättre. Min målbild som jag har just nu är när jag blundar och ser framför mig julen tillsammans. Inga sjukdomar, ingen smärta utan bara en massa mys med dem vi älskar mest. ??❤️ det hjälper till när det är jobbigt, att ha något som mål. 
Della älskar när man stryker henne lätt över pannan, pappa hjälper Duni att göra det här: ?❤️

Puss Ditte

12 kommentarer om “Höftoperation 

 1. Yvonne says:

  Skönt att operationen gick bra! Hoppas Della kommer att må bättre snart!
  Man blir verkligen helt rörd då man läser din blogg.
  ❤?❤

 2. Malib says:

  Kram! Finaste Della, vilken kämpe hon är. Höft-op är den tuffaste på vi gjort ( E har gjort den 2 ggr) så vi vet lite av vad ni går igenom. Här är vi hemma på permis över helgen efter en njurstensoperation. Känns som att våra ? ska drabbas av allt.

 3. Carro says:

  Fina Della, skönt att operationen gick bra! Jag kom på en sak jag måste fråga, har Della assistenter 24h om dygnet? Eller är det några timmar om dagen som ni föräldrar tar hand om henne? Sover dom inne hos henne i hennes rum, eller är en vaken och kollar henne hela natten? Och jag tänker om tex alla assistenter blir sjuka, är bortresta osv, hur löser man det då? Är det ni som tar hand om Della då? Förstår att man inte tar in en random vikarie som aldrig träffat Della liksom. Vet att du hade frågestund för ett tag sen men hittade inte det inlägget sen.
  Frågar för att jag tycker det är intressant, har en jobbarkompis som jobbar hemma en viss procent som assistent åt sin son så tänkte lite hur ni gör 🙂
  Ni verkar vara en sån härlig och kärleksfull familj, stor kram!

  • dittesvanfeldt says:

   Hej, Della har assistans 36 timmar om dygnet.. alltså dubbelassistans dagtid och en vaken assistent under natten. Vi har valt att bara vara föräldrar till Della och jobbar därför inget alls. Assistansbolaget sköter allt sånt där då det behöver vi inte tänka på utan det löser dem.
   Tack ❤️ kramar

   • Carro says:

    Det tycker jag ni gör alldeles rätt i, att bara vara föräldrar till Della ❤ Hoppas Della snart mår bättre efter operationen! Kram!

  • dittesvanfeldt says:

   Ja det är inte kul alls. ?❤️ lilla gumman. Tack snälla du ??❤️❤️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.