Läsa bibeln, min bibel

Ni som läst här länge vet att jag inte är troende.. eller alltså jag är inte kristen. Men jag tror på tex tankens kraft, inte på en Gud utan på något större än så.
Det här är min bibel, en dikt skriven av Emily pearl kingsley. När allt känns tungt så läser jag den, när allt känns bra så läser jag den.. och jag gråter utan undantag varje gång för att den är så otroligt på pricken min känsla.
Läs och njut:
Dikten beskriver hur det känns att leva med ett barn med funktionshinder – den är skriven att försöka hjälpa människor som inte har gjort denna unika erfarenhet att förstå, att föreställa sig hur det skulle kännas. Det är så här…
När du väntar barn är det som att planera en fantastisk semesterresa – till Italien.
Du köper en bunt guideböcker och lägger upp en underbar rutt: Colosseum. Michelangelos David. Gondolerna i Venedig.
Du kanske lär dig några användbara fraser på italienska. Allt är väldigt spännande.
Efter månader av ivrig förväntan kommer äntligen den stora dagen.
Du packar väskorna och ger dig iväg. Flera timmar senare landar planet.
Flygvärdinnan kommer in och säger: ”Välkommen till Holland.” ”Holland?!?” säger du.
”Vad menar du med Holland?? Jag bokade en resa till Italien! Jag skulle vara i Italien. Hela mitt liv har jag drömt om att åka till Italien. ” Men flygrutten har ändrats.
De har landat i Holland och där måste du stanna.
Det väsentliga här är följande: De har inte tagit dig till en förfärlig, vidrig, snuskig plats, full av farsoter, hungersnöd och sjukdomar. Det är bara en annorlunda plats.
Så du måste bege dig ut och köpa nya guideböcker. Och du måste lära dig ett helt nytt språk.
Och du kommer att möta en helt ny folkgrupp som du egentligen aldrig skulle ha mött.
Det är bara en annorlunda plats. Det är lägre tempo än i Italien, mindre tjusigt än i Italien.
Men efter att du varit där ett tag tar du ett djupt andetag, ser dig omkring… och upptäcker att Holland har väderkvarnar… och Holland har tulpaner. Holland har till och med verk av Rembrandt.
Men alla du känner är upptagna med att resa till och från Italien…och alla skryter de om vilken härlig tid de hade där. Och i resten av ditt liv kommer du att säga ”Ja, det var dit jag skulle åkt. Det var vad jag hade planerat”.
Och den smärtan kommer aldrig, aldrig, aldrig någonsin att försvinna… därför att förlusten av den drömmen är en mycket, mycket betydande förlust.
Men…om du ägnar ditt liv åt att sörja över att du aldrig kom till Italien, kommer du aldrig att kunna glädjas åt det mycket speciella, det väldigt härliga… med Holland.
AMEN.

Puss Ditte

7 kommentarer om “Läsa bibeln, min bibel

  1. Funkisförälder says:

    Läser också denna då och då… Sådan himla bra beskrivning på en känsla som är svår att förklara.

  2. Jungfrumamma says:

    ? Hur känns det för dig när andra människor inte förstår och ifrågasätter och så vidare? Vad är som tuffast att tackla i förhållande till människors fördomar, uppfattning eller helt enkelt icke befintlig förståelse för er situation? Är det som värst när folk inte frågar, eller när dom frågar något om Della och så vidare.. Människor hanterar ju situationer så olika.

  3. Emelie Magnusson says:

    Detta var det bästa jag läst på väldigt väldigt länge!! Så fruktansvärt klockren. Vill visa hela världen denna fina text!❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.