Lillalilla gosgumman

Fina ni som kommer med så många bra tips och råd när jag ber om det. Tusen tack för det ❤️
Idag köpte jag minifom och pysventiler, hoppas att det ska hjälpa. Vet ni om det är något man ska skippa i kosten som kan ge extra gaser via bröstmjölken? Tänker om det är något jag ätit som gör att hon får ont.. blir till att ringa och råda lite med bvc i morgon.
Dagen har varit kämpig, det är inte kul att inte kunna trösta när hon är så liten och har ont.. vi gick en promenad i förmiddags tillsammans med Mickis och Anna ❤️ Då sov hon gott i vagnen men sen har det varit många tårar och massa skrik mest hela dagen, Lilla älsklingen. Jag hoppas att natten blir okej.
Nu sussar hon gott brevid mig så jag ska försöka göra detsamma.
?
4588F700-282C-491C-9264-B20F3EF9D495

Puss Ditte

12 kommentarer om “Lillalilla gosgumman

 1. Lina says:

  Hej!
  Jag känner med dig och jag har haft två barn med samma problem. Så ont i magen som resulterade i ingen sömn för ngn av oss.
  Provade allt inklusive minifom och pysventiler, mjölkfritt för mig, vagga hela dagar och nätter.
  Inget hjälpte! En vän rekommenderade akupunktur. Jag trodde inte på det, kändes som hokus pokus men var till slut så desperat så jag provade.
  Det var det bästa jag gjort! Lite bättre efter 3 behandlingar och helt bra efter 7!! En helt annan bebis som bara åt och sov. Från att skrikit, knölat och bökat till att vara helt nöjd.
  Provade samma sak på bebis nr två som självklart också hade magont och med samma resultat!
  Gå till Kira på Odenplan, hon är varje mammas räddning. Dessutom är hon barnmorska.
  Här är länken: http://www.akupunkturpraktik.se
  Lycka till med din vackra dotter.

 2. Nana says:

  Prova att utesluta mjölkprotein. OBS att det inte är samma sak som laktos. Har du tex mjölk i kaffet, äter yoghurt ost etc? Prova att skippa dessa produkter i några dagar.
  Mvh

 3. Kristina says:

  Hej!
  Det här är första gången jag skriver en kommentar även fast jag läser din blogg dagligen. När du skrev om det magonda som lilla tjejen har så blev jag och tänka på något som jag läste på fb för någon vecka sedan. Jag har kopierat texten och klistrat in den här. Hon som skrev texten skrev i kommentarerna att det var ok att dela det hon skrivit.
  Hoppas ni får ordning på magen.
  Många kramar från Kristina
  Här kommer texten:
  Hej alla föräldrar med spädbarn som har ont i magen!
  Vill bara dela med mig av en erfarenhet. Vi fick vår underbara dotter i Januari i år som efter “kaosdygnet” i början var en väldigt harmonisk liten tjej. När vi kom hem från BB var det ju ganska snart dags för första BVC-besöket och vid det får man ju med sig ACO:s D-droppar som bebisen ska ha fram till 2 års ålder. Jättebra och en lyx att vi får dom gratis från BVC!
  Vi började såklart att ge henne dessa då hon var drygt en vecka gammal. Helt plötsligt fick vi en dotter som skrek sig svettig, böjde sig, sparkade varenda gång hon skulle bajsa eller prutta. Ont i magen när hon låg på rygg, ont i magen när hon låg på mage och det gjorde så ont i oss. Vi trodde såklart att hon fått kolik då hon hade skrikperioder på flera timmar, sov oroligt, var otröstlig i perioder och framförallt en stund efter varje amning. Dessutom brukar kolik debuters vid två veckors ålder så vi var rätt säkra.
  I samråd med BVC uteslöt jag mjölkprotein stenhårt, undvek allt gasbildande, kaffe, choklad, masserade m.m. Vi testade de vattenbaserade dropparna från ACO. Hon fick testa olika magdroppar och det blev ingen större skillnad. Vi bestämde oss för att vänta ut de magiska tre månaderna och hoppas att magen skulle mogna på sig och vi skulle få våran harmoniska tjej tillbaka.
  För några dagar sedan kom vi på att allt började faktiskt efter att hon börjat få D-dropparna. Hon var nu 9 veckor. Självklart (googletokig som man är) började jag googla på detta. Det visade sig att vissa barn faktiskt reagerar på dessa droppar, att magarna inte fixar dom. Jag hittade inget vetenskapligt, utan bara andra småbarnsföräldrar som haft samma erfarenhet. Inget jag hade minsta aning om!
  Vi bestämde oss för att inte ge henne dessa under några dagar (det dör hon inte av i alla fall) och vips kom våran glada och harmoniska dotter tillbaka! Från att ha ont i magen och vara hysteriskt ledsen upp mot 10ggr/dygn till att ha typ 2 magknip/dygn!!!!! Hon är nöjd på mage, nöjd på rygg, rapar lättare, pruttar och bajsar utan problem och dessutom kräks hon betydligt mindre. Vi är överlyckliga!!
  Nu återstår bara att se vilka andra d-droppar vi kan ge henne eftersom det är oerhört viktigt. Vi ska börja med Sempers D-droppar som dessutom har “bra för magen”-bakterier och se. Dock kostar de nästan 150kr flaskan, men det får det vara värt. Förstår att landstinget inte kan ge ut dom gratis på BVC ?
  Det här är inget påhopp på BVC eller ACO utan jag vill bara dela med mig av min erfarenhet eftersom jag aldrig hade tänkt tanken på denna koppling. Dessutom är ju krånglande spädbarnsmagar nästan mer regel än undantag. Har du en bebbe med en mage som krånglar så kanske det är värt att testa i alla fall?
  Vi har rapporterat till Läkemedelsverket om att detta kan vara en biverkning av dropparna så upplever någon samma sak tycker jag verkligen man ska göra detsamma. Enkelt på deras hemsida.
  Många kramar ❤

 4. Grace says:

  Åh Lill tjejen. När vår dotter hade magont i den åldern så uteslöt jag tex för mycket vitlök, stark mat,minskade på kaffe, mjölk lök och gas bindande grönsaker ett tag,finns en dem mer man kan undvika.
  Min man brukade hålla upp hennes båda ben lite högre upp och cykla med benen ( i luften om hon ligger på rygg). Jag fick till mig på Bvc att massera magen som en åtta och massera cirklar på magen. Prova med pysventil den är kanon. Oftast beror det på att bebisars tarmar inte är utvecklad ännu. Ont i magen kan vara att hon äter för snabbt.
  Minifomn hjälper mycket. Håll ut det avtar för oss tog det nån månad.
  Det ordnar sig såsmåning om styrkekram

 5. Emma says:

  Vår son grät och grät och det visade sig att det var oljan i Acos d-droppar. Bytte till Semper magdroppar med d- vitamin. Tog en kväll sen grät han inte mer!
  Pratade med BVC och dem sa att det var ett känt problem , sen fick vi alltid dem som var vattenbaserade. Värt att pröva!
  Tråkigt med magont på dem små ?

 6. Annie says:

  Har en son på 1 år. Tre av nio barn i min mammagrupp hade liknande problem som lilla Duni. Alla blev hjälpta av att de fick vattenbaserade D-droppar istället för oljebaserade. På min son märktes det en förändring efter några dagar, han blev nöjd:).

 7. Louise says:

  Hej!
  Vilken söt liten tjej ni har fått, grattis!
  Första tiden är tuff, det går upp och det går ner.
  De små kan reagera om du äter sånt man själv kan bli lite gasig av. Som ex böner, linser, kål, lök, vitlök, stark mat. Vissa reagerar även på choklad, kaffe och vindruvor.
  Lycka till!!

 8. Malin says:

  Undvik vitlök, lök, chili, stark och kryddstark mat (typ indiskt). Hade likadant med min pojke, han fick miniform och efter några månader kunde jag äta allt igen 🙂

 9. Bella says:

  Hej! Sån fin liten flicka ni fått, grattis ?
  Jag har en sån på 1 år, ammande honom i ungefär 11 månader! Jag undvek att äta jordgubbar , mycket vitlök och stark mat, lök, broccoli , vindruvor och energidrycker av alla slag. Om min som fick magknip försökte jag tänka igenom allting jag ätit för att utesluta! Hoppas de bara är tillfälligt! All lycka till er och stor kram!

 10. Claudia Zayani says:

  Hej finaste du!
  Grattis till er söta lilla tjej!
  Precis som de flesta har skrivit så testade vi också vattenbaserade D-droppar och det funkade mkt bättre! Semper magdroppar var också jätte bra för min sons mage!
  Hoppas det löser sig för lillan snart!
  Kram♡

 11. Johanna says:

  Var försiktig med choklad, tyvärr ☺️
  Inte kul när de små minivarelserna har ont ?
  Styrkekram!

 12. Maria Thuré says:

  Kände att jag måste kommentera. Vår lilla Elis hade jätteont i magen första månaderna. Han skrek eg. hela dagarna. Vi provade allt.
  1. Magmassage (enligt 1177 råd)
  2. Semper magdroppar
  3. Byta ut D-vitamin dropparna till vattenbaserade
  4. Jag som ammade slutade äta mjölkprotein
  5. Åt inga röda frukter (typ tomater)
  6. Provade pysventil
  Var desperat till slut och fick tips om ackupunktur nu så här i efterhand så ångrar jag att vi inte åkte iväg på det. Ta så mkt avlastning det går, man blir heltslut mentalt till slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.