Lördag halva veckan

God morgon, har kännts som lördag halva veckan. Skönt med litet lov. Igår vaknade vi utav alarmet från Dellas rum. Hon fick ep anfall, hade högfeber och var ledsen. david var tvungen att åka till jobbet en liten stund under morgonen så jag tog della och jullis och åkte till akuten. Känner igen syntomen vid det här laget och vet att ju tidigare vi kommer in desto bättre. Så här i efterhand skulle jag självklart ring på ambulans men det blir ganska kluvet när man är själv. Vem ska åka med della i ambulansen och vem ska åka med jullis i vanliga bilen… så vi åkte alla tillsammans. Ringde redan i bilen till avdelningen och berättade att vi var påväg så det kunde förbereda sig på att vi kom. Vi får inte gå in vanliga vägen med Della, genom akuten. Hon är för infektionskänslig. Väl framme bar jag della över höften och höll jullis i andra handen. Ville absolut inte glöma bort henne i situationen, jag såg på henne redan hemma att hon var orolig. Vi fick ett rum mednas assistenten packade ur bilen. Sjuksköterskan börjar fråga lite lätt om vad som är problemet den här gången, då bli della blå. Får ingen luft och kräcks.. Jag tittar upp på Jouline och säger ” det är absolut ingen fara älskling, du kan vara lugn. ” Fast inom mig så känner jag inte alls samma sak. Ber om hjälp till sjuksköterskan som bara står där med stora ögon och tittar. Får lite papper, sen sringer hon ut ur rummet och säger i farten ” jag hämtar doktorerna på en gång. ” Vi fick bort slemmet och della lugnar ner sig. In kommer 5 doktorer och tre sköterskor. Jag får ge direktiv och berätta för dem vad det måste göra nu på en gång för att det inte ska bli värre. Fort på med embla så de kan sätta in infart och sen ge antibiotika direkt i blodet. En utav sköterskorna sätter sig med Jullis, pratar och frågar massa saker om henne. Hon ställer sig plötsligt upp och säger till dem ” Gör ni verkligen rätt nu? Det är viktigt att ni gör rätt, det är min lillasyster och det är den enda jag har så det är bäst ni är rädda om henne och ser till att hon blir frisk nu. ” Sen spände hon ögonen och blängde på dom. Självklart skulle de gör det, hon fick följa med och välja en glass medans doktorena lyssnade på lungorna. Det kan höra nått på höger lunga. Förmodligen lunginflammation. De tar massa prover, Della sover i min famn och Jullis sitter brevid och sjunger, klappar och pussar på hennes små fötter. Världens bästa storasyster. Så stark och modig, så snäll och förståndig. <3 Vi fick ett rum på avdelningen ganska snabbt och david kom, Della sov mest hela tiden, jätte trött. Jag och Jullan läste, mickis hörde av sig och undrade om inte jullan ville vara med dom istället. Såklart hon ville det, Så vi åkte hem och hämtade mer gosedjur och böcker, medeciner och kuddar åt Della sen åkte vi dit. Jag drack en kaffe och kramades sen hejdå för att åka in igen. Världens bästa vänner har vi <3 varenda en utav er som skriver och bryr sig. det värmer så. 

Kommer in igen och får höra att det varit världens pådrag, Della hade krampat och blivit blå. Så hela personalstyrkan på avdelningen plus doktorer hade sprungit in i dellas rum, även doktorerna från Barn intensiven kom. Hon fick buccolam som hävde krampen och somnade i davids famn. Jag vet känslan, utav att sitta i en liten sjukhussäng med Della i famnen och se rummet fyllas av panikslagna sköterskor och doktorer, den känslan får mig gråta. Ville bara krama om honom. Ingen ska behöva känna den känslan. <3 tur att han är den han är. Della sover mest hela tiden när hon är så här sjuk, läget är stabilt men allt kan ändras på sekunder. När hon får hög feber kommer de stora kramperna, det är otäckt. Tänk att ena dagen kan vi sitta hemma, skratta och tycka att livet är underbart och nästa dag vara inne på akuten med jätte sjuk bebis. 

Ta vara på det ni har, för det kan vara borta på en sekund.. Ta en minut eller två och tänk på vad du faktiskt har, istället för att tänka på vad du inte har. Vad som viktigt i livet och vad som är värt att lägga sin energi och sin tid på. 

Idag skiner solen, känns väldigt skönt. Jag och Jullan är hemma, vi ska äta frukost och gå på knivsta marknad. David åkte in till Della för längesen. <3 Vi hoppas på en bra dag. 

 

 

Puss Ditte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.