Mår illa

God morgon.
Vi kollade på SVT,s utfrågning av de olika partiledarna i går kväll, Jan Björklund var kvällens gäst. Mot slutet av kvällen började de fråga frågor angående assistansen, han kändes väldigt ärlig och sund i sin inställning till assistansen. Eller rättare sagt orubblig. ?? Det ska han ha en stor eloge för, i mina ögon växte han rejält. Tack och lov för att det finns mäktiga människor som ser problemet och vill göra skillnad, till det bättre.
Socialdemokraterna går nu ut och fjäskar om en extra vecka tillsammans för familjer.. medans vissa funkisfamiljer nu tvingar lämna sina barn på boenden. För det är vad som händer när man inte får assistans i hemmet. Som att det inte är nog med att behöva leva under den stressen man gör som funkisförälder, ska man behöva vara rädd för att inte ens få ha sitt barn hemma längre nu?! Fruktansvärt!

Jag mår så illa! Som ett slag i ansiktet på alla familjer som de under de här åren slitit isär och förstört. ?? Fyfan!
Nu ska jag gå och väcka mina små älsklingar, alla tre. Och känna tacksamhet över att jag har alla tre här hemma hos mig, hur sjukt det ens känns. En självklarhet för andra..

Puss Ditte

6 kommentarer om “Mår illa

 1. Caroline Larsson says:

  Så viktig fråga, och väldigt viktigt och bra att du skriver om det. Tack för en underbar blogg.

 2. Sofia molneryd says:

  Bra att du tar upp det här!!
  Socialdemokraterna vänder ryggen till sin grundfilosofi och känns bara maktgalna just nu. Det finns fler röster att fiska från barnfamiljer med friska barn än tvärtom och det gör mig illamående då man inte längre vill stå på de svagas sida. Socialdemokraterna har gått vilse i din desperation av makt.
  De känns inte trovärdiga längre!!
  Förstår din känsla fullt ut av illamående då eran hjälp av assistans gör att ni får ett bra liv för Della och familjen.
  Det är inte värdigt ett land som Sverige att börja bygga barnhus när all forskning visar på hur dåligt, farligt det är, det fanns/finns en anledning till varför man la ner sånna verksamheter och började låta föräldrarna med hjälp ha sina barn hemma, precis som det ska vara. Tack för en fin blogg!!
  Kram Sofia

 3. Loppan says:

  Känns som en återgång till det sämre att skapa hem. När det oftast som i ert fall redan finns kärleksfulla hem. Litar dock inte att herr Björklund håller något av vad han lovat

 4. Saea says:

  Vart kan man läsa om vad partierna står i denna fråga? Har letat men hittar inte har du nått tips?
  Tack för en bra blogg!

 5. Sara says:

  Vart kan man läsa om vad partierna står i denna fråga? Har letat men hittar inte har du nått tips?
  Tack för en bra blogg!

 6. Martina says:

  Jätte bra att du tar upp det här! Blev verkligen helt chockad när de gick ut med detta, delade bilden du hade i inlägget och tackade så mycket men väljer att skänka min vecka till de mer behövande. LSS då så klart! Fattar faktiskt inte hur de tänker i huvudtaget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.