Matcha te

Reklam för Svanfeldts Coffee 🍵🤍

Idag lanserade vi en till nyhet hos Svanfeldts coffee, nämligen matcha te! wiiihooo! Älskar matcha! Hat/älskar smaken och älskar ritualen kring matcha. 🤍👌🏼 Vi har skapat ett litet kit med allt man behöver: finns här.


Matcha te är ett fint pulveriserat, grönt te som används i de japanska zen-buddistiska teceremonierna. Till skillnad från vanligt grönt te som bryggs på teblad så används de hela bladen som har pulveriserats. Den antioxidativa effekten blir då extremt mycket högre och bara en halv tesked pulver betraktas som en riktig hälsokur.

Matcha te räknas som världens finaste te. Tebuskarna skuggas för att skydda mot solen och experter plockar bara de allra finaste bladen som sedan torkas och mals i mycket speciella stenkvarnshjul av granit. Det kan ta en timme att mala 30 gram Matcha te.

Pulvret som blir extremt fint vispas ner i vatten (70°C) och dricks som det är. Matcha te ger en intensiv emeraldgrön färg och har en fin, mjuk och fyllig smak. All näring i tebladen får man i sig, tio gånger mer än bryggte av bästa sort, förutom den extremt höga antioxidativa effekten (nästan 500 gånger mer än äpple).

Det är en energigivande dryck samtidigt som den är rogivande. Man tror att det beror på den speciella aminosyran L-theanin som bara finns i te. Pröva en tesked på morgonen så skall du få se.

Matcha te har använts i de traditionella japanska teceremonierna i närmare 1000 år och betraktas som det absolut förnämaste teet av alla.

På grund av dess distinkta men milda smak och dess höga näringsinnehåll har det börjat användas i glass, bakverk, matlagning, det senaste är Matcha-latte. 

Hälsofördelar:

  • Antioxidanter
  • Vitamin C
  • Vitamin D
  • Aminosyra
  • 100% ekologiskt Matchapulver
  • Bryggning: Hett vatten, ca 70 grader. Rör ut en 1/2 tsk Matcha per kopp. 

10:-/kg går till hjärnfonden. 

Puss Ditte

En kommentar om “Matcha te

  1. Rebecka says:

    Men så trevligt! ???? matcha som är så gott och trevligt att dricka. Själv dricker jag gärna med lite skummad havredryck i. Vilket fint kit man kan köpa dessutom ♡

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.