Min dotter

Så underbar hon är min lilla stora älskling ❤️ ikväll har hon öppnat upp sig och många tårar har vi fällt tillsammans. ” jobbigast med min klass är att alla går efter utseendet. Alla säger att jag är så ful som har glasögon, att jag är mycket finare utan, därför tycker igen kille om mig heller. Och mina bästa kompisar säger också att jag är finare utan. Ingen är ju perfekt! Och jag vill endå inte ha någon som bara bryr sig i hur man ser ut. Då hittar man ingen bra. Men det gör mig endå ledsen att de inte tycker att jag är fin, jag kan inte rå för att jag behöver glasögon. Jag förstår inte varför de tycker att det är så viktigt med hur man ser ut? Och en tjej i klassen hon fick inte ens en chans för att hon är lite annorlunda och dessutom petar i näsan, jag leker ofta med henne endå, för alla måste få en chans och alla petar i näsan i bland det är inge konstigt, ingen är som sagt perfekt. Jag tänker ofta när jag är påväg till skolan att jag är bra som jag är och att jag är fin precis som jag är. Men det är endå jobbigt. Sen tycker jag att det är jobbigt ibland när jag har vissa kläder på mig för då retas tjejjerna i andra klassen, de försöker vara fina och coola hela  tiden, dem är som fjortisar nu även fast de bara är 8 år. ” Allt detta och mycket mycket mer hulkade hon fram, jag kan känna smärtan med henne. Och det gör så otroligt ont.

 
Hon är så otroligt klok! Och har redan helt perfekta värderingar och tankar om hur livet ska levas och hur man ska behandla andra människor. Så otroligt stolt över Jouline och så otroligt ledsen över att det är sånt här hennes vardag ser ut. Va fan rent ut sagt! Hur i helvete uppfostrar folk sina barn och vad lär de dom?! Eller det är kanske precis det dom inte gör! Urk! Mitt mamma hjärta går sönder!  Är föräldrarna så fruktansvärt jävla ytliga så det smittar av sig på barnen? det är verkligen tragiskt! Barn ska få vara barn och de ska inte ens behöva tänka på sånt här vid 8 års ålder. 
 
För nån vecka sen när vi låg och pratade i sängen kom det även fram att en pojke i klassen ofta säger, när Jouline är i närheten så att hon ska höra ” jävla skit cp * eller “jävla äckel cp”  “Det gör mig väldigt ledsen mamma, för han svär med ordet cp, Della är ju Cp och hon är inget dåligt, men svärord är dåliga. Det som gör mig mest ledsen är att han vet att vi har det svårt ibland och endå säger han så här, för att göra mig ledsen. ” Och sen satt vi där, och grät tillsammans. ” Min lillasyster är världens finaste och jag är stolt över att jag har Della för hon är speciell, vi är speciella. ” 
Vi tog kontakt med Joulines lärare så dagen efter hade hon ett samtal med hela klassen, efter det har det blivit lite bättre.. men endå, vad är det för fel på vissa barn? eller ennu en gång vad är det för fel på föräldrarna? 
 
Idag ska vi åka och kolla på ny cykel till henne, dikrekt efter att jag lämnat Dellis på regnbågen. Sen ska vi ha tacos mys här hemma med Nanette och Sofia

 
 

Puss Ditte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.