Min nya morgonrutin

I stolt samarbete med Natural Cycles 
Det här har blivit en ny morgonrutin som jag faktiskt håller! Jag trodde att det skulle vara svårt att komma ihåg att ta tempen varje morgon men det går faktiskt riktigt bra – jag har lagt termometern precis bredvid mobilen så att jag ska komma ihåg. Appen är så himla smidig och det blir en rolig grej att göra på morgonen – jag lär känna min kropp på ett helt nytt sätt och slipper stoppa kroppen full med hormoner. Himla fint faktiskt!
Hur går då min nya morgonrutin till?
? Jag tar termometern och ser till att placera den under tungan, så långt bak som möjligt och klickar på knappen för att starta den. Efter en stund piper den till och då är mätningen färdig.

? Jag skriver in tempen i appen. Termometern sparar mitt senaste värde så att jag kan läsa av det senare om jag inte har tid att få in det i appen just då.
? När jag fört in tempen så får jag veta om det är en grön eller röd dag. Eftersom jag använder Natural Cycles för att inte bli gravid betyder en grön dag att jag inte är fertil och en röd dag att jag är fertil. Om jag vill ha sex på en röd dag är det alltså kondom som gäller för att inte bli gravid!


? Sen var det klart. Hur smidigt som helst!
Vill du veta mer om hur Natural Cycles fungerar kan du gå in och läsa mer HÄR.
I början kan det kännas lite tråkigt att nästan alla dagar är röda men det är för att appens algoritm lär känna dig och din unika cykel. Jag har fortfarande många röda dagar men det har redan börjat minska så det känns som att appen börjar lära sig min kropp nu. Som jag skrev i förra inlägget om Natural Cycles vet jag med mig att min kropp inte mår bra av p-piller och därför känns det här som ett så himla bra alternativ, att kunna skydda sig effektivt mot graviditeter på ett naturligt sätt som inte påverkar kroppen.
Viktigt att tänka på är dock att man måste vara över 18 år för att använda Natural Cycles och att det inte skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar – använd alltid kondom med någon ny!
Har ni använt Natural Cycles? Eller är ni nyfikna men vill veta mer? 
Fråga gärna allt ni funderar på i kommentarsfältet så kommer jag och Natural Cycles svara på allt ni undrar ❤️

Puss Ditte

4 kommentarer om “Min nya morgonrutin

 1. Emelie says:

  Älskar verkligen Natural cycles! Började använda det januari 2015 först för att inte bli gravid och sedan för att bli och så kom vår lilla Elise. Hur smidig som helst, fantastiskt och det är SÅ skönt att inte stoppa i sig några hormoner!

 2. Emma says:

  Hur tillförlitlig är den om man varit uppe mycket på natten ( med barn) jobbar natt ibland?
  Eller om man blir sjuk?
  Skriver man in det på något sett då så de räknas bort eller?
  Vill gärna prova men vill absolut inte bli gravid (har en 4 mån bebis)
  Tack för en super blogg!

 3. tessiesan says:

  Tycker verkligen om Natural Cycles och har bara bra saker att säga om dem! Underbart att inte behöva trycka i sig massor med hormorner via p-piller längre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.