När allt känns jobbigt

Hello ❣️
Skit period just nu… pms utan dess like och allt känns sååå jobbigt. Känner mig ledsen, ända in i hjärteroten. Övertänker saker och ja är bara helt enkelt en väldigt ledsen Ditte just nu. Extra ledsen blir jag när jag hela tiden slås utav hur svårt det är att bara göra en för andra enkel familjeutflykt… det blir världens grej för oss. Sånt känns väldigt tungt dagar som denna.. Tycker att den här jäkla pms kan flytta och aldrig mer komma tillbaka! Är less på att bli såhär varje månad.
Provade att äta pms medicin men känns bara som att jag mår ännu dåligare utav den.. känns väldigt ensam också.. är det fler här ute som har samma problem med pms? ❤️ har ni fått hjälp?
Hur som helst.. tacksam för mina små älsklingar❣️

Puss Ditte

29 kommentarer om “När allt känns jobbigt

 1. M says:

  Du är inte ensam. Jag blir nedstämd o har lätt till gråt nu innan mens. Allt känns bara fel.
  Att leva på helspänn hela tiden tar på krafterna o jag kan känna igen mig i frustrationen o rädslan.
  Min son var allvarligt sjuk under en två års period och alla restriktioner som gällde då gör mig matt i dag bara av att tänka på det.
  Styrka o kram ❤️

 2. Malin says:

  Du är inte ensam. Jag blir nedstämd o har lätt till gråt nu innan mens. Allt känns bara fel.
  Att leva på helspänn hela tiden tar på krafterna o jag kan känna igen mig i frustrationen o rädslan.
  Min son var allvarligt sjuk under en två års period och alla restriktioner som gällde då gör mig matt i dag bara av att tänka på det.
  Styrka o kram ❤️

 3. Matilda says:

  Hej Ditte! Du ska veta att du inte är ensam..jag lider själv av fruktansvärd pms. I perioder riktigt sticker det under huden, hela kroppen gör ont och jag vill bara gråta. Det värsta är att min sambo får ta smällen många gånger, jag blir så fruktansvärt otrevlig. Han som alltid finns där! Jag känner inte igen mig själv ? Du ska se att du vaknar gladare imorgon, det blir en bra dag! Om inte annat så vill jag att du ska veta att du är en fantastiskt fin mamma och en stor inspirationskälla för mig (och för många andra). Du inspirerar dagligen med din syn på livet och din kämparglöd. Stor kram ❤️

 4. Matilda Lundgren says:

  Hej Ditte! Du ska veta att du inte är ensam..jag lider själv av fruktansvärd pms. I perioder riktigt sticker det under huden, hela kroppen gör ont och jag vill bara gråta. Det värsta är att min sambo får ta smällen många gånger, jag blir så fruktansvärt otrevlig. Han som alltid finns där! Jag känner inte igen mig själv ? Du ska se att du vaknar gladare imorgon, det blir en bra dag! Om inte annat så vill jag att du ska veta att du är en fantastiskt fin mamma och en stor inspirationskälla för mig (och för många andra). Du inspirerar dagligen med din syn på livet och din kämparglöd. Stor kram ❤️

 5. Caroline says:

  Åh jag känner igen mig till hundra procent. Har också pms och provar att äta antidepressiva ca 1-2 v innan nu för att se om det kan hjälpa. Hoppas verkligen det för det här är inte kul alltså. Styrkekram till dig!

 6. Elin says:

  Åh känner igen mig så… hela livet blir upp och ner vid PMS känslorna är verkligen utanpå kroppen. Också försökt äta medecin men tycker också de förvirrar kroppen mer känns som det blir ännu mer i obalans.
  Man får försöka ta sig förbi de dagarna unna sig själv lite extra god mat och choklad och ha barnen nära ❤️ Kram

 7. Elle says:

  Du är inte ensam! Jag är inne i en sådan period nu. Har två döttrar som ger mig energi o glädje, tack o lov! Min man är oförstående tyvärr… vilket känns hårt ibland. Det är svårt att sätta fingret på hur det känns och vad som skulle kunna göra det bättre.
  Jag har testat Pms medicin.. men det hjälper inte mig. Jag tror på att tänka tanken att det just ”bara” är tankar och att dessa snart går över.
  Kram

 8. Angelica says:

  Här är det också samma visa varje månad… SÅ berörd, så lättrörd och arg och ledsen och tycker ingen nånsin kan förstå mig under dessa dagar. Det försvann helt under min graviditet (men då var det känslostormar pga andra hormoner så vet inte om det var bättre egentligen), men nu när bebis är några månader känner jag att det är på väg tillbaka….. har inte sökt hjälp så kan inte komma med goda råd annat än att se till så omgivningen vet vad du behöver när det är dags. Det och att ha stenkoll på när det kan komma har underlättat för mig.

 9. Caroline says:

  En vän har fått Premalex som hon äter varje dag. Det funkar superbra. Efter testat andra innan hon bara skulle äta vid pms perioden. Men denna hon äter varje dag har hjälpt otroligt mycket.
  Hoppas det känns bättre snart.

  • dittesvanfeldt says:

   Åh, det är den jag äter nu… får sån fruktansvärd huvudvärk och munntorrhet… vet du hur hon reagerade i början? Och gick det över? ❤️ jätte tacksam för svar.

   • Sara says:

    Hej! Samma problem här! Mår äntligen bättre då jag börjat äta premalex. Tog en vecka sen var alla biverkningarna borta. Jag äter 10mg varje dag. Har ätit dom i 2 månader. Det enda som jag har problem nu är huvudvärk/ migrän som varar flera dagar då mensen kommer. Mot det äter jag Sumatriptan som funkar bra.

 10. Mia andersson says:

  Jag känner igen mig i allt der där? . Pms och dom jobbiga och lite ångestframkallande känslorna på små saker man vill göra men avstår för det blir en alldeles för stor procedur. Vår dotter är i dag 15 år❤️ Och ibland vill jag bara ge upp men ett leende från henne och man glömmer allt annat ❤️. Kram till dig och din familj! Vi kämpar vidare ..vi som aldrig kom fram till Italien ?☺️

 11. Sara says:

  Hej Ditte
  Jag har lidit av fruktansvärd pms efter mitt andra barn
  Jag gråter, kan tända till utan någon anledning, ser inget ljus någonstans, vill bara sova…. en arg mamma och en oerhört känslig person. Vid pms. Så så jobbigt månad efter månad. Kram

 12. Tiril says:

  Åh, dette trengte jeg å lese – har det akkurat som deg i dag, og det er så tungt og ensomt. Godt å lese, så tusen takk <3 mitt beste tips er å prøve å tenke at det bare er en tilstand som vil gå over, og minne meg selv om at jeg ikke er følelsene mine.

 13. Skolkurator says:

  Började äta p-piller igen. Mår så mycket bättre av det! Ingen akne, ingen pms och betydligt mindre blödning/mensvärk…

 14. Hanna says:

  Hej Ditte
  Jag led av svår pms i flera år innan jag fick medicin för det. Jag äter
  Escitalopram De är dom enda som fungerar för mig. Hoppas du får bukt med eländet det tar upp sån stor del av ens liv att ständigt känna sig nedstämd.

 15. Frida says:

  Åh du är inte ensam! Jag har sån hemsk pms och äter ecitalopram 2 veckor innan mens. Jag tycker det funkar väldigt bra. Tar bort mina ledsna känslor och mår bättre i mitt inre men är fortfarande lite rabbig ? Fortsätt ta hjälp, kanske finns nåt annat som kan hjälpa? Heja dig du är bäst!

 16. Carro says:

  Ja här är en till med hemska pms-besvär. Avskyr det 🙁 Man känner sig ensam, arg, ledsen och som att hela livet är helt hopplöst, sen är det som bortblåst några dagar senare, hur sjukt?
  Har inte tänkt på att söka hjälp för det, undviker mediciner så mycket det går och vet inte vilka andra alternativ som finns.
  Jag och min man har på allvar pratat om att jag borde ta in på hotell dom dagar jag har pms, så att jag får vara ifred och så att familjen slipper ta del av mitt humör, då är det illa, haha! Kram 🙂

 17. AA says:

  Du är inte ensam, här är en till med hemskt humör innan mens och det är min sambo som får ta skiten! Jag mår verkligen dåligt över vad jag kastar ur mig till han men har inget stopp 🙁 Precis ALLT han säger och gör stör jag mig på och har funderat helt ärligt på flera ggr varför jag ens är tillsammans med han…men sen när mensen väl kommit är han ju bäst i hela världen <3 Detta kom efter mina barn, har aldrig haft så här tidigare så känner inte igen mig själv 🙁 Usch, får så dåligt samvete…

 18. Nathalie staf says:

  Har väldens pms!!!! Blir helt nere och väldigt deprimerad!!! Inte alls roligt!!! Jag och min sambo gör typ slut varje gång jag har sådan hemsk!!! Har inte provat medicin för det..

 19. Malin says:

  Precis likadant här. Så himla jobbigt. Går från lycklig till att vakna en morgon och känna mig så värdelös och ledsen. Och hungrig. Kan äta hela tiden och känner mig ännu deppigare. Har fått Premalex. Men känner mig lite “konstig” av dem. Typ blir yr och jättetorr i munnen. Sen när den går ur kroppen känner jag mig nästan bakis. Så jag tar de nästan aldrig ändå. Det blir liksom lite pest eller kolera.

 20. Caroline says:

  Samma här fina du♡ det är fruktansvärt!
  Det som fungerar på mig är att äta b-vitamin och magnesium tillsammans,finns på apotek. Jag gillar inte heller syntetiska mediciner och hörde om att ofta är det låga nivåer av näring och att dessa vitaminer hjälper hormonnivåerna att hålla sig stabila. Finns också ett tillskott som heter nattljusolja som har hjälpt jättemånga med pms! Skadar inte att prova iallafall♡

 21. Janni says:

  Känner SÅ igen mig i det du skriver. Samma visa 1ggr i månaden. Överanalyserar, funderar och hjärnan går på högvarv. Blir knäpp!
  Bara att bita ihop antar jag.
  Hoppas det känns bättre snart för dig.
  Tack för en fin blogg!

 22. B says:

  Du är inte ensam!! Har haft så här hela livet..börjar två-tre dagar innan mensen. Blir jättedeprimerad och gör slut med killen eller gråter för minsta lilla och övertänker allt till det negativa, blir lättkränkt osv. Försöker att bara tänka på att det alltid går över!
  Kram till dig!

 23. Lisa Nyberg says:

  Du är inte ensam! Jag brukar känna exakt likadant! Man får känna att det är tungt ibland tror jag nästa tillåta sig själv att känna sig ledsen! Men jag tycker att du verkar var en helt underbar person och tycker ni är en fantastisk familj! Vi är alla människor är okej att vara ledsen ! ❤

 24. Marit says:

  Nej fy fan.
  Jag lider av världens pms jag oxå. Inte varje månad, men ofta.
  Jag vill sälja ungarna och slänga ut karln.
  Det är på
  Riktigt ett jätte jobbigt problem eftersom jag oftast är en glad och härlig Marit
  Det blev dock bättre efter att jag bytte ut min spiral till en ny hormonspiral med mindre hormoner än tidigare.
  Hursomhelst kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.