Recept

Hej fina ni.

Blir så glad över att ni är så många som går in här trots min frånvaro till och från.. ❤️

Jag har fått väldigt många DM’s på insta angående recepten på bloggen, att de är saknade. Över 100 fina tjejer som skrivit och bett om att det ska komma här på bloggen igen.. inget man skojar bort! Så självklart ska jag börja med det igen. Tänker att det kommer att komma ett inlägg varje söndag för att man (om man vill) ska kunna använda sig av recepten i veckan. Det kommer att vara lättlagat och snällt för magen, mycket vego/fisk. Hoppas ni ska gilla det lika mycket som vi gör här hemma.

Måndag– VEGO FÄRS MED BÖNOR & QUINOA.

Stek först vitlök & lök i olja, häll sen i tomatkross, hackad paprika, bönor av alla olika slag, sen i med vegofärs/ärtfärs. Riv morötter över när det börjar bli klart. Servera med vit eller svart quinoa. Till varje måltid så har vi sallad. Som nästan alltid består av babyspenat (eko), riven zucchini, rivna morötter, fetaost och små tomater. Toppar med mycket olivolja och rödvinsvinäger salt och svartpeppar. ??

Tisdag– LAX I UGNEN MED FETAOSTSÅS & BÖNPASTA.

Fryst eller färsk lax, salta, peppra och skjuss in i ugnen. Gör en sås på fetaost, creme fraiche, salt & peppar. När laxen börjar bli klar i ugnen så kan man hälla över en del av såsen på laxen och sen skjussa in den i ugnen igen. Koka bönpastan. Som tillbehör kan man steka lite haricoverts i smör och pressa lite citron över + salt.

Onsdag– PULLEDPORK TACOS

In med pulled porken i ugnen. Tillbehör: Hacka upp färsk mango, salladslök, picklad rödlök och färsk koriander. Gör egen guacamole (avokado,vitlöksklyfta,gräddfil,salt&peppar). ??

Torsdag– THAILAX MED RISNUDLAR

In med lax i ugnen. Häll cocosmjölk i en stekpanna. Ha i vattenkastanjer, bambuskott, mini majs, röd paprika, salt och peppar + ganska mycket oystersås. ? Ta ut laxen efter en stund och toppa med oystersås även på den. Koka nudlarna och häll sen av vattnet och blanda nudlarna i stekpannan tillsammans med allt det andra.

Hoppas ni hittar något ni tycker låter gott och vill testa. ❤️

PUSS

Puss Ditte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.