Så håller du dig frisk

( inlägget innehåller adlinks )
Okej, hela familjen har varit sjuk i typ en vecka nu… peppar peppar så har jag och Della klarat oss.
Mitt bästa tips är att börja morgonen med att skiva färsk ingefära ( mycket ) Jag köper min här. och lägga i tékoppen. Häll sen varmt tévatten och pressa lite citron i. Det här dricker jag minst två gånger om dagen när någon nära mig är sjuk. Sen äter jag D-vitamin. Den jag äter finns här. Jullis Äter den här. Della och Duni äter sånna droppar för små gullisar.
Sen så äter vi sjuka mängder av det HÄR grönt godis som Jouline kallar det. Ibland har vi det till och med som snacks till fredagsmyset. ( då ugnsrostar vi det )
Sen är ju självklart god hygien A & O! Tvätta händerna, vi sjunger alltid hela blinka lilla stjärnan där medans vi tvättar ( för det är ca så länge man bör tvätta för att bli ren ) och på gästtoaletten står det alltid handsprit. Håll för om du hostar/nyser. Vi har redan börjat lära Duni att göra det, ju förr desto bättre. Sen så stannar vi alltid hemma från skolan/förskola en extra dag efter att vi varit sjuka..
Sen har vi alltid coldzyme och strepsils i medicinskåpet. ???
Vad gör ni för att hålla er friska nu när hösten och vintern kommer?

Puss Ditte

En kommentar om “Så håller du dig frisk

  1. Malin (mikasmamma) says:

    Tack för tipset om att göra te på det viset ❤️
    Ska köpa hem ingefära & citron.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.