Saker man kan göra med sina barn på sommarlovet.

❤️ Gå ut i skogen, klyschigt med sant det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder ?. Vi gillar skogen, är där ofta och det har smittat av sig på ivarjefall Jullis.. hon följer mer än gärna med ut när vi går och plockar svamp, blåbär eller bara har picknick. Om hon får välja vart vi ska gå prommis med Truls blir det alltid skogen. Det ger ett skönt lugn i magen och tempot blir avslappnat. Så det är ett av mina bästa tips till er med barn, ger er ut i skogen. 
❤️ Hitta på egna sagor, med hjälp av olika bilder eller teckningar. Barnet får börja att fantiser ihop något som den berättar och sen bygger nästa på, sen fortsätter barnet och efter ett tag fortsätter du.. väldigt roligt och det blir många konstiga roliga saker som händer i sagan. Något som jag och Jouline brukade göra ofta när hon var mindre. ❤️
❤️ Åk och bada, vem gillar inte att bada? (jaaaag) men Jullis och Della gillar det väldigt mycket så det blir en hel del bad under sommaren. Vi håller på att planera poolbygge för fullt här hemma men tills att det är klart så brukar vi låna barnens farmor & farfars pool. Det blir lättast för Dellis. När hon inte är med så brukar vi åka till andra sidan utav särsta badet i Knivsta. 
❤️ Hyra film. Jepp, det gör vi ofta.. väldigt mysigt när det är lite ruggit ute med regn och rusk så brukar vi nästan alltid hamna i soffan slarvigt slängda i en hög med tända ljus, popcorn och en film på tvn. Mys! 
❤️ Spela spel! Jouline älskar när vi spelar sällskapsspel.. hon är dock jordens sämsta förlorare ?? och David är jordens sämsta vinnare! Så det kan bli en del fusk och vilda diskutioner under spelets gång. Men väldigt mysigt och roligt att göra tillsammans. 
❤️ Baka något tillsammans och bjud sen över några kompisar för fika. 
❤️ Läs en bok. Som ni vet så älskas det att läsa i den här familjen, Julli går ofta med en bok under ena armen redo att läsas. I bland vill hon att man läser högt något kapitel för henne, då får man passa på att mysa lite också. Väldigt härligt att lägga sig tillsammans i soffan under altanens tak och läsa nu på sommaren. ?? 
Ett axplock utav det vi brukar roa oss med under sommarlovet.. vad brukar ni hitta på? Berätta gärna! ❤️❤️  glöm inte att trycka på hjärtat om ni gillar inlägget. 

Puss Ditte

5 kommentarer om “Saker man kan göra med sina barn på sommarlovet.

 1. Elin says:

  Hej! Är ny läsare och måste säga att din blogg genast blev en ny favorit. Du verkar vara en fantastisk person och mamma. Har förstått att Jouline är ditt bonusbarn egentligen men hon bor hos er på heltid? Eller har jag missförstått? Hur ser relationen ut mellan henne och hennes mamma? Eller det kanske är något du inte alls vill svara på? Isåfall ber jag om ursäkt och hoppas du glömmer frågan.

  • dittesvanfeldt says:

   Hej ☺️❤️ tack snälla vad glad jag blir! Du har förstått rätt, de har ingen relation alls och har inte haft sen Jouline var liten skrutta.
   Sov gott ?

 2. Mamma till 3 says:

  Mina barn har en biologisk halvsyster på sin pappas sida. Det har varit mycket tråkigheter kring pappan som gör att mina barn har ingen kontakt med honom på över 10 år och även deras syster har haft det riktigt tufft. Hon är ju vuxen nu.
  Jag har alltid haft kontakt med henne och hon är alltid välkommen i mitt hem tillsammans med sina syskon och min nya make.
  Men herregud vad trångsynta människor kan vara. Tycker jag är märklig som öppnar mitt hem för henne. Hon är ju för guds skull syskon med mina barn och även min bonusdotter.
  Dagens människor är inte rädda och vårdar sina relationer till folk. Hon tillhör familjen och jag kan inte förstå hur hon inte skulle göra det !.
  Älskar din relation till Jullis och att du står upp för det !

 3. Nathalie says:

  Vi bor i Malmö och här finns massa fina och härliga parker som vi gillar att besöka, även en massa roliga temalekplatser. Under sommaren kan vi vara ute en hel dag och har kanske lite picknick med oss! Är det dåligt väder gillar vi att gå till stadsbiblioteket, de har en rolig barnavdelning med spännande kojor, mysiga rum, pysselrum och annat roligt som barnen uppskattar. Och såklart en massa böcker så vi brukar låna hem ett gäng! Brukar alltid bli en tripp till Skånes djurpark också! Vi har en 15 månaders och en på 5 år så ibland är det lite svårt att göra sådant som båda gillar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.