Sånt andra kanske inte ens reflekterar över

I måndags kväll, efter att ha ätit en god middag så satt vi alla tillsammans i soffan och väntade på att glass bilen skulle komma. Sesen ( Dellas assistent ) har gett Della och Jouline Glassbilsguldpengar, ett stort guldigt mynt som man kan lämna till den som kör bilen och i utbyte få en glass.
Vid halv 8 ( allt som oftast har Della massa rutiner som verkligen måste följas men nu åsidosatte vi det ) kommer glassbilen till våran gata så vi satt spända och väntade, när vi hörde den tuta rusade assistenterna ut med Della i sin vagn och Jullis tätt efter, jag och Duni skynda efter. Hennes första gång ❤️🍦 första gång som hon går och köper glass utav glassbilen 😍 Fick bita ihop medans jag promenerade mot dem för att inte börja gråta. Ni vet sånt som man som förälder till "normal störda" barn inte ens reflekterar över kan ibland ge mig en rejäl käftsmäll, magen knyter sig och det känns som att ögonen ska brinna upp bakom ögonlocken.. mest känner jag enorm tacksamhet över att hon ändå har möjligheten till att göra det som alla andra barn på gatan gjorde, de sprang ut till bilen, Della rullade, tack vare sina assistenter. 🙏🏻❤️ Jag önskade jag hade mer ork, mer tid och mer energi till att ge henne, men det är där dem kommer in, de ger henne ett liv fullt av möjligheter, de orkar, de kommer varje dag med ny energi, de hjälper inte bara Della utan oss som familj att orka med livet. Utan assistans skulle vi gå under. Dom är våra änglar på jorden.

Har skaffat mig en youtube kanal där jag spar alla små videoklipp jag gör under dagen. Följ den gärna :

Puss Ditte

16 kommentarer om “Sånt andra kanske inte ens reflekterar över

 1. Annika says:

  såg nyhetsmorgon idag ang assistans stöd . så många familjer som blir nekade, hjärtat brister för dem. En familj som berättade att de blivit fråntagen all hjälp med deras son. Dom orkar inte,, <3

  • dittesvanfeldt says:

   Ja dom är bäst ❤️ nej dem är alltid här, Della har dubbelassistans mesta delen utav dygnet.

 2. Cia says:

  Hur har ni delat upp det,när det gäller Della? Tar assistenterna hela biten,eller är ni delaktiga i omvårdnaden.

  • Cia says:

   Är det assistenterna som hjälper o stöttar Della i dom dagliga rutinerna. Aktiviteter osv. Hon är ju tex alltid så fin i håret.

   • dittesvanfeldt says:

    Ja så är det, de är hennes extra armar och ben, det är Dellas assistent Sesen som fixar henne så fint i håret varje dag. Vi har valt att bara vara mamma och pappa. ☺️

 3. Michael CC Carlsson says:

  Underbara Assistenter ni må ha i såna fall, flinade till lite lätt när jag läste att dom rusade ut med Della.
  Sen att ni är en stark familj e ju ett plus.
  Tankekram till er alla.

  • dittesvanfeldt says:

   Ja de är verkligen underbara ??❤️
   Haha ja det var en härlig syn. Tack vad du är snäll. Kramar ❤️

 4. Ellinor says:

  Jag lever också med assistans i min familj och jag blir givetvis rörd av den beskrivning du ger i inlägget ovan. Personlig assistans är en rättighet som vi inte kan ta för givet och som vi måste kämpa för. Min man har sedan flera år också dygnet runt assistans till stora delar med dubbel bemanning. Jag känner så oerhört med dem som är i samma situation och förargas och räds över det klimat som råder i debatten runt assistans och rätten till att leva ett värdigt liv trots funktionsnedsättning. Det är inte enkelt. Kämpa på med livet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.