Skogsmullan

Japp, mitt nya nickname 😛 Min favorit tid på hela året kommer nu, när jag får tillbringa flera timmar och dagen i skogen, i gummistövlar, en ruffsig knut på huvet och bara skrota runt. Leta efter kantareller, plocka blåbär, ha med sig en temos kaffe och lite saft för att kunna stanna efter några timmar och ta en mysig fika tillsammans på något gammalt nerfallet träd. Det är terapi för mig, skogen. Julli tycker också om det, Truls med och Della ska vi inte ens tala om, hon fullkomligt älskar skogen. Hennes syn är inte den bästa som ni ju vet, men i skogen tror jag att hon kan se, saker som inte ens vi ser. Hennes ögon spärras upp som små nyfikna rådjursögon och man riktigt ser hur hon njuter utav allt hon ser, får känna lukten utav och alla härliga harmoniska ljud. Jag har alltid älskat skogen, tack och lov gör hela familjen det nu också även David, han tyckte jag var lite knepig i början när jag släpade med mig honom ut i skogen på långa promenader men han har också förstått det fina med skogen nu.
Idag kom mickis, Julli ville hellre leka med kompis och Della somnade precis så jag släpade med mig henne och Truls för några mysig timmar i skogen. Fick en helt okej fångst med både skogens guld och blåbär. När vi väl kom hem åkte hon vidare <3 och jag fick hjälp av Jullis att rensa svampen, eller ja jag fick rensa men jag fick pratsällskap 🙂 Tänker göra kantarell toast till oss alla i båten ikväll, smörstekta kantareller med lite hackad schalottenlök från vårat land, sen smular jag lite parmensan över när det är klart. mmmh, vattnas i munnen på mig. Blåbären åt jag och Julli till mellis tillsammans med lite vaniljglass. Så himla gott, sparade lite för att ha i yoghurten i morgon bitti.
vsco-photo-1 41 vsco-photo-2 29 vsco-photo-3 26 vsco-photo-4 23 vsco-photo-1 42 vsco-photo-2 30
 
Tips, om ni hittar massa kantareller så skulle jag göra en god sås men kantareller i och sen koka lite pasta till det, salta och peppra lite och servera med ett gott glas rödvin.
Förutom det så tycker jag att det allra godaste är att precis som jag skrev lit längre upp,Börja med att steka brödet en stund på varje sida i smör,  ta bort brödet när du fått en fin gyllenbrun lagom knaprig yta, fortsätt med att steka lite finhackad schalottenlök  i smör, häll i kantarellerna som man renast noggrant innan, i med mera smör och stek tills du ser att det är klart och det börjar dofta gott 🙂  Lägg upp kantarellerna på mackorna, salta och peppra och stör sen lite parmensan över, till det kan man också ha lite super tunn Serano extra från charken. Mums! Det är mitt bästa kantarell tips. Så ut i skogen med er nu, det är bra för både kropp och knopp.
Puss på er!
vsco-photo-3 15

Puss Ditte

En kommentar om “Skogsmullan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.