Sömnbrist

God morgon ?
Hur har eran natt varit? Våran har varit väldigt bra måste jag få påstå. Trodde det skulle bli en kaos natt efter prutorna men hon vaknade bara en gång och ville äta för att sen somna om direkt efter. Nu har hon precis ätit igen och over gott brevid mig. Lite ynklig ör hon när hon är vaken, hoppas hon slipper feber. ❤️
Skulle väldigt gärna vilja höra hur ni med små barn gör under nätterna? Hur länge äter de under natten? Vissa hör man ju slutar med nattmål efter 1 månad och sover hela nätterna ?? är det rutiner under dagen som gör att det blir så eller är det bara som med det mesta andra att alla är olika? Hur som helst hade det ju inte skadat med lite mer sömn för en tröttmössa som mig. ? Nu är ju Duni ändå väääldigt gosig under natten och aldrig ledsen utan vill bara äta och somna om så det skulle kunna vara mycket värre, tänker tillbaka på nätterna med Dellis när hon var liten. Herregud! Förstår inte hur vi orkade vara vakna varannan timme i över nästan 2 år.. även om hon ibland lyckades sova lite längre än 2 timmar så var vi tvungna att ställa klockan för att mata och ge mediciner.. det var rent ut sagt tortyr ?. Tack och lov för min älskade mamms och papps som började ta nätter och hjälpa oss så vi fick sova lite. Annars hade man väl aldrig blivit människa igen. Hur som helst så tror jag att det är pågrund utav att man redan ligger så sjukt mycket minus på sömnkontot från de åren att det är därför det känns lite jobbigt även nu.. sömnbrist är inte kul, väldigt tacksam över helgerna när David tar nätterna och jag kan få sova. ❤️ Har jätte svårt för det där med att sova under dagen och gör det väldigt sällan, önskar jag hade haft lättare för det och kunnat passa på när hon sover men näää.
Idag ska vi som sagt bara vara hemma, mysa ute och gå prommisar. Senare blir det babyshower och nylansering utav nya Vi med Barn sajten. Wihooo ?
327FA786-DF88-4274-960F-24C5AE286709 2575C1BD-8F94-4D45-A7BD-B24C7DF06972 796C7162-ADBD-4E23-8435-C858D23EC99A

Puss Ditte

8 kommentarer om “Sömnbrist

 1. Sara says:

  Hej,
  Jag skulle nog säga att det är väldigt olika de där med barn och sömn. Våran lilla son har alltid sovit hela nätter sen han föddes. Enstaka gånger vaknat och då fått mat och somnat om.
  Sen han var 2 månader gammal så har vi kört rutiner med mat och sovklocka som funkat perfekt. Men tror tyvärr inte de har gjort att han sovit hela nätter utan att han är en trött kille bara. Han är nu snart 9 månader och än funkar de.
  Tror de brukar sägas att de inte är förrän runt 6 månader som bebisar inte behöver äta på natten.
  Ett tips är att försöka hitta hennes rytm och sen skapa någon sorts rutin där för henne som kan underlätta och funka för er 🙂
  Lycka till!

 2. Johanna says:

  Tror är väldigt individuellt, båda mina har vaknat varannan timme till en gång i timmen de första sex månaderna och bara sovit om de har fått ligga hos mig. Aldrig varit nöjda själva på dagen heller utan varit som ett plåster dygnet runt och endast sovit 20 min pass på dagarna liggandes på mig eller i vagn i rörelse. Stora killen slutade äta på natten vid 8 månader och sova hela nätter ibland vid ett års ålder. Lilltjejen är inte så gammal än så just nu är vi inne i sömnterron. Då dom endast har ammat och jag inte pumpar blir det ju mest slitigt för mig då killen har svårt att avlasta då det endast är mat som gäller vid uppvak. Har liksom du svårt att sova på dagen och ca 4-5 upphackade timmar per natt sliter såklart men jag tycker ändå det känns lättare denna gången, nu vet jag att det går över tillslut 🙂 Testade att ge ersättning till killen efter rekommendation från BVC i hopp om att han skulle sova längre pass men det funkade inte, var nog mest ett närhets behov. Nu är han två år och väldigt trygg och stabil kille som nu leker och roar sig mycket själv. Jag väljer att tro att det beror på att han fick så mycket närhet som bebis så känns sömnbristen lite lättare när jag tänker tillbaka 😉 Men visst är den hemsk många gånger sömnbristen, tålamodet blir sämre och man har inte riktigt ork till någonting egentligen.
  Blev en lång kommentar utan några bra tips. Ville nog mest få fram att det är skönt att veta att inget varar för alltid, tiden går fort och snart blir det mer sömn. Jag är sååå tacksam att det bara är lite magknip som spöka här och ingen kolik.
  Ta hand om dig och dina fina tjejer! Kul att följa er vardag. Nu ska jag mysa med mina små innan lämning av den “stora” på förskolan.
  ❤️

 3. Emelie says:

  Hej,
  Vår son (som idag är 4,5 månad) började genast sova bättre när han börja sova i sin egen säng. Då vaknade han endast en gång och ville äta. Nu ger vi honom mat tätare på kvällen, upplever att han även själv vill “ladda upp” med mat inför natten. Nu har han sovit hela nätter i en månad. Somnar någon gång mellan 21-22 och vaknar allt mellan 05.30-7.30, oftast när han vaknar 05.30 somnar han om efter han fått ny blöja och mat. Vilket passar mig perfekt som är väääldigt trött om morgonen ??
  Dock sover han inte så mycket på dagen, men det gör ju inget så länge vi får sova på natten!
  ?

 4. Hanna says:

  Jag analyserade nästan sönder mig när vi fick vårt första barn i hur han skulle sova bättre. Han vaknade varannan timme (minst) till han var ett år (då började han sova 3-4 timmar i sträck) till han blev 18 månader och började sova hela nätter (äntligen!!). Han ville sova PÅ mig de första tre månaderna och sen max en centimeter ifrån mig så vi har samsovit till nu (han är 2,5 år). Jag ammade så kunde inte få avlastning och trodde först att vi gjort något fel eftersom han sov så “dåligt”. Nu har vi fått vårt andra barn som är lika gammal som Duni och det är sådan skillnad!!! Redan som nyfödd kunde hon sova 5-6 timmar i sträck, kan sova själv dagtid och kan somna utan att ammas till sömns. Så nu tror jag att barn helt enkelt är olika (eftersom jag ammar även nu och behandlar dem lika), de föds med olika sömncykler och jag vet inte om man kan göra så mycket åt det under deras första år? Men sömnbrist är för jäkligt! Det påverkar verkligen allt. Skönt att David kan avlasta dig i alla fall!

 5. Johanna says:

  Vår son är 1 år och 3 månader och äter fortfarande under natten. Jag ammar. Tror man ska göra det som passar barnet och en själv bäst. Alla barn är ju olika bara.
  Kan man få be om Cavasangria receptet inför midsommar????

 6. Caroline says:

  Skulle också säga att det är olika! Jag tänkte också att jag gjorde nått fel eftersom min dotter vaknade så ofta första månaderna, typ varannan timme nätterna igenom. Nu är det mycket bättre, Hon är snart 1 år och vaknar och dricker välling en gång per natt. Hon sover bäst om hon får vara nära, så från det att vi går och lägger sig sover hon mellan oss i sängen. På kvällen innan vi lagt oss och hon sover själv vaknar hon ibland flera gånger så vi får springa ut och in. Tror hon känner av att vi inte är där. Medan vissa säger att deras barn sover mycket bättre i egen säng eller tom eger rum. Mitt bästa tips är att bara följa barnet och tänka “this too shall pass”. Önskar jag gjort det lite mer och stressat upp mig lite mindre över att vi inte hade rutiner.. de kommer automatiskt med åldern! De som vi har nu är det dottern själv som “visat oss”.. det blev automatiskt så att hon blev trött samma tider på dagarna och behövde sova ungefär lika mycket varje dag. Men vid 3 mån var ju ingen dag den andra lik, bara låt det vara så 🙂

 7. Martina says:

  Hej! Ammar du eller ger ersättning? Hur har ni tänkt runt de ämnet? 🙂 varför gör ni det ena och inte det andra tex.. 🙂

 8. Bella says:

  Jag ammade min son tills han var 10 månader, han vaknade ungefär var 3:e timme för att ammas. När jag slutade amma honom började han sova hela nätter, och vaknar nu runt 5 tiden på morgonen för välling. Somnar runt 19.30-20. Han är 14 månader idag. Hoppas du får mer sömn snart. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.