Städdag

Hello finisar, passar på att skriva till er medans det lilla fjunet sover Eftermiddagsvilan. Har fått massa bra grejer gjort idag 🙌🏻💪🏻 det är faktiskt inte "bara" att vara hemma när man är mammaledig. Massa saker som ska göras ju, plus barnen 🙈 även om jag alltid sätter dem i första hand så sköter sig inte hushållet utav sig självt. Så idag har jag tvättat ikapp alla högar av tvätt som samlats i tvättstugan 😓 men så skönt när det väl är klart! Finns inte mycket som slår nytvättade kläder lukten 😍 eller nybäddade sängar 😍👌🏻 Jullis är klar med sin garderob och jag hann även städa min och Davids medan Duni sov på förmiddagen. Också sååå skönt när det är klart!

Mamma o pappa kom förbi med eftermiddagsfika ❤️☕️ mamma hade bakat en super god laktrist & havssalt kladdkaka 😍👌🏻 De åkte ganska precis och då somnade Duni. Jag ska börja förbereda middagen, känns inte som att gulasch passar när det är så fint väder så jag tror vi tar lax med dillslungad färskpotatis istället.

Hur fördelar ni allt där hemma? Hjälps ni åt med det mesta eller ha ni olika roller? Skulle vara jätte intressant att få veta. 😘

Puss Ditte

22 kommentarer om “Städdag

 1. Bella says:

  Hej fina! Brukar nästan aldrig kommentera men såklart man ska ge feedback till dig med när du inspirerar i vardagen 🙂
  I vårt hushåll så står jag för all matlagning medan mannen fixar med trädgård, husfix osv. Nu när jag är gravid igen så är det han som sköter all städning med annars är det ganska jämnt fördelat. Kram till dig 🙂

  • dittesvanfeldt says:

   Tack vad gullig du är det uppskattas!! ❤️
   Skönt att fördela det så! ☺️
   Kranar

 2. Catalina says:

  Åh, visst är det härligt när man hinner röja undan?! Älskar känslan efteråt ? Jag är den som städar, plockar, tvättar och torkar av allt överlag (lite manisk, men gillar ordning och rent… och när man har bott på neonatalen så blir man ännu mer skadad därifrån). Men min sambo är grymt bra på att fixa mat, vika tvätt och packa ur diskmaskinen ?
  Duni har blivit så stor, och kanonsöt. Hur lång/väger hon nu?

  • dittesvanfeldt says:

   Så himla skönt!!! Känner mig väldigt nöjd med gårdagens fix här hemma.
   I feeel you så mycket på den fronten! Man blir lite smått skadad utav att ha bott på sjukhus så mycket ??
   Tack ❤️ ja hon växer så det knakar. Sist vi vägde och mätte var hon 62,5 cm lång och vägde ca 6000 gram.

 3. ceciliapralins says:

  Vi hjälps åt med det mesta.. men handlar det om att bygga nåt så får mannen ta det? Har inte så stort intresse på den fronten. Men jag försöker precis som dig hinna med något medans Juni sover. Mest för att man själv vill dona med nåt som man snabbt kan avbryta om det skulle behövas. ?

  • dittesvanfeldt says:

   Vad skönt ❤️ haha ja alltså ingen av oss här hemma är särskilt bra på att bygga ?
   Ja det är skönast att få sånt gjort när de små sover, annars blir det bara stressigt och halvdant gjort ?

 4. Annika says:

  Hej! precis börjat jobba efter mammaledighet, gjorde det mesta då , mannen jobbade heltid. KÄndes skönt att röja undan allt innan helgen så vi kunde njuta av den tillsammans. Inte städa, tvätta, men klart, ibland satt ork och tid stop för det. Nu jobbar båda och då får vi hjälpas åt =) kram

  • dittesvanfeldt says:

   Hur känns det, att börja jobba igen ☺️ jag håller med dig! Älskar att ha allt klart tills helgen så man bara kan vara tillsammans då utan måsten. ☺️❤️ kramar

   • Annika says:

    Det känns bra. Kul att komma ut nån dag i veckan. Men heltid blir det inte. Precis som dig så är jag otroligt hemkär och vill vara med familjen. Alla har givetvis inte möjlighet att göra så..men jag är tacksam för att kunna jobba deltid ? tack för en fin blogg! Din är minfavorit, just för att vi tänker samma kring familjen. Ett lugn k din blogg med vackra bilder ! Kram Annika

 5. Emma says:

  Så mysigt det är med en stor säng som alla kan va i? Det har vi också här hemma!
  Vi delar upp hushållssysslorna efter vad vi tycker bäst om.
  Jag lagar mat och sköter tvätten och mannen tar disken och städningen.
  Men när jag är mammaledig som nu tar jag allt utom städ (hatar dammsugare)
  Tack för en mysig blogg?

  • dittesvanfeldt says:

   Jaaa ?❤️ älskar våran säng och att man bara kan skjuta in Dunis säng nära nära ❤️
   Vad smart!! Haha jag hatar också att dammsuga, men som sagt tvätta är värsta jag vet ?❤️

 6. Sandra says:

  Skönt att få det gjort, håller med om känslan med nytvättat!
  Jag sköter det mesta här hemma. Det kan vara rätt jobbigt när man är mitt uppe i varddagen, men då får jag påminna mig själv om att jag ändå trivs med att fixa och ordna. Sen jobbar vi på att dela upp det mer, så att jag slipper hamna i ett läge där jag känner att det är för mycket.
  Min man sköter ALLTID tvätten, sen gör jag nog egentligen resten när det kommer till mat och hushåll, han hjälper till när jag är konkret och ber om det. Han kompenserar genom att nästan alltid hämta grejer jag vill ha när jag väl slår mig ner, som vatten och mobilladdare etc.
  Låter kanske konstigt, jag vet inte. Vi är uppvuxna så olika, hos hans familj har det alltid varit väldigt rörigt och ostädat, medans min kära mor är pedant och städar taken. Haha.

  • dittesvanfeldt says:

   Ja det är samma här, ja älskar att få vara hemma med mina tjejer.. ibland så känner jag inte för att göra vardagssysslor så då skjuter jag på det istället ?
   Hahah jag känner igen det där, vi är också uppvuxna väldigt olika ?❤️ kanske därför man kompenserar varandra så bra.

 7. T. says:

  Åh vilka fina sängkläder! Kan inte du göra ett inlägg om inredning/hemma hos oss? (om det inte är för privat såklart).
  Håller på att renovera hemma och behöver all inspo jag kan få 🙂
  Vad har ni för sängstomme? Har följt din blogg länge och minns hur fint ni hade det med tygerna vid sängen förut 🙂

  • dittesvanfeldt says:

   Tack ❤️ jo självklart kan jag göra det, tack för en super bra idé! Fixar ett sånt inlägg i veckan ?❤️ kul med renoveringen!! ( jobbigt också kanske förstås )

 8. Linda says:

  Hos oss gör vi det vi är bra på… min man är väldigt duktig på att städa och tycker att jag gör bäst i att hålla mig undan…. ? Inte mig emot…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.