Svar på frågor från frågestunden

Här är några utav frågorna och svaren från frågestunden 🙂 <3
 
Tack för en bra blogg.
Är jullis ditt biologiska barn? Vart finns hennes riktiga mamma annars?
Var det lika magiskt att uppleva en till graviditet och förlossning trots du gjort det innan?
Barnet du förlorade fick det något namn <3
SVAR: 
Tack för att du läser 🙂 Nope Jouline har en annan biologisk mamma ( vilket jullis är fullt medveten om ). De har dock ingen kontakt och har inte haft på väldigt många år. Jouline blev min och jag hennes när hon var 3 år, sen den dagen har vi suttit ihop <3. Det var det absolut, jag har ju aldrig gått en hel graviditet förut så den här var verkligen helt speciell och trots all oro så var det underbart. Ja vi hade tänkt att han skulle heta Trolle <3 
 
Hej. Vilket är ditt favoritmärke av kläder till dig själv??
SVAR:
Hittar alltid något fint när jag är inne på Zara.. så det är nog en favorit. Älskar kläder som är fina men ändå mysiga. 
 
Jag är 22 år och väntar mitt första barn.
1. Jag undrar vad dina bästa tips är för en nybliven mamma?
2. Vad är de största skillnaderna på första och tredje barnet? Om du tänker tillbaks finns det något som du känner att du oroade dig över i onödan eller liknande?
SVAR:
Stort grattis <3 Hoppas du mår bra. 

 1. Lita på din egen magkänsla och gör vad som känns bäst för dig och din bebis.. alla har så mycket åsikter kring hur man ska göra osv men försök att lyssna lagom 🙂 Var inte rädd för att ta hjälp och unna dig lite egentid även om det bara handlar om 15 minuter. 
 2. Helt ärligt så oroade jag mig över precis allt 😛 och det är ju såklart lite onödigt.. jag tror att man ska försöka ta allt som det kommer och njuta av varjedag. Livet blir som det blir oavsätt om jag oroat mig eller ej.

 
Först och främst grattis till er fina Duni. Kul med frågestund. Hade ni detta fina namn på henne redan när hon låg i magen? Jag är nyfiken på din konstnärliga sida. När började den och hur tog den form. Har du tankar på att även rikta dig utanför Sverige med din konst? Du gör jättefina saker. Har du den konstnärliga ådran i släkten? Jag är för mig du skrivit att du modellat. Vill gärna höra om det, hur länge du höll på, om du bott utomlands etc. Varm hälsning från Skåne?☀️?
SVAR: 
Tusen tack <3 
Ja det hade vi, vi fick veta kön i vecka 24 och sen dess har vi kallat henne för det. 
Jag har alltid älskat att måla, gick Design i 3 år men efter det målade jag inte så mycket.. Nu har jag kommit igång igen och tycker att det är så skönt. Det ger mig ett lugn i kroppen. Min gammelmorfar målade tavlor.. min mamma är också väldigt konstnärlig och har en känsla för färg och form. 
Ja jag har jobbat som modell sen jag var 15, när jag fyllde 18 åkte jag till Paris, jobbade och bodde där i över ett halvår.. sommaren jag kom hem träffade jag David <3 och efter det tacka jag nej till att åka till japan för att jobba i ett år, vilket jag är väldigt glad över idag för då hade inte Della funnits 🙂 
KRAM 
 
Hej!
Jag och min familj, pojke 5, flyttar snart t Uppsala och Rosendal och jag vill gärna få lite Tips på butiker, restauranger( stark mat), frisör/ behandlingar mm . Jag undrar också om du känner att din sorg efter din bebis ” läkt” lite nu efter Duni m förlossningen och allt? Jag är änglamamma t Nelson, dog i min mage i v27, samt missfall förra året, känner mig emellanåt plågade av att ej fått göra en ” lyckad” grav samt förlossning. Stor kramHelena
SVAR:
Hej 🙂 Vad kul!! Uppsala är super mysigt, favorit resturanger är JAY FU, Altos, HAVA- skafferier och salonger är några favoriter. Frisör så går hela familjen till Redhead, dem är grymma och Malin som äger stället är sååå bra. Behandlingar så rekommenderar jag Skincare. 
Ja jag känner absolut att det sorgen läkt lite mer sen Duni kom.. Usch jag lider verkligen med dig. Tycker att det jobbigaste var att behöva föda ett barn som man sen inte får behålla. Forstätt våga drömma om en till lyckad graviditet och förlossning <3 Stor varm kram
 
Hur träffades du och David? Ni gifte er och skaffade barn unga, berätta gärna mer om er kärleksresa! Har du adopterat Jouline? Om inte, är det något du skulle vilja göra (har själv adopterat min mans son så det är spännande att höra mer om andra som blir föräldrar på olika vis). Vad jobbar ni med, ni verkar vara hemma rätt mycket – är det för att ni jobbar mindre/ har fria jobb eller för att ni behöver finnas där för Della?
Ser ni några utmaningar inför framtiden?
Och slutligen: Davids tatuering? ? är det apor? Hur bestämde han just det motivet? Hihi! Kram på dig!
SVAR:
Vi träffades genom en gemensam vän ( Jim ) som är Davids bästa vän och som idag är tillsammans med min bästa vän Nanette. <3 Första gången vi sågs var en sommardag på stora torget i Uppsala, jag fick syn på Jim och gick fram för att kramas och säga hej, han stod och höll i en rosa liten jacka.. jag och mina vänner gick vidare och senare på dagen så sprang vi in i varandra igen och då hade Jim Jouline sittande på sina axlar och bredvid gick David.. det var första gången som vi såg varandra. Senare på kvällen skrev David till mig på Facebook och efter det så sprang vi in i varandra på uppsala reagge festival. Det konstiga var att jag och David har väldigt många gemensamma vänner men vi har aldrig sett varandra förut. ÖDET tänker jag.. för om vi träffats tidigare hade det förmodligen inte blivit Vi.
David är verkligen världens bästa människa, snällare får man leta efter, han får mig dessutom alltid att må bra och bli glad <3 han har den förmågan att göra människor i sin omgivning lyckliga bara utav hans närvaro, han är lite som ett lyckopiller i mänsklig form.  
Jag har inte adopterat Jouline men skulle väldigt gärna göra det, berätta gärna hur ni gick tillväga? 
Vi jobbar med kaffe 😛 Min man äger och driver ett familjeföretag tillsammans med sin familj som heter Coffee Center. Jag jobbar med marknadsföringen där. 
Haha ja det är apor, jag vet faktiskt inte varför han valde just det motivet.. jag är inte så mycket för tatueringar men just Davids tycker jag är väldigt snygg. 
Kram 🙂
 
Då passar jag på att ställa lite mer frågor när det ändå blir frågestund ??
Hur tänker du kring Duni och att vara ute bland mycket folk/resturang M.m?
Hur tänker du kring barnuppfostran? Vad är viktigast för er?
Kommer du börja träna nu efter grav?
Hur tänker du kring kost?
Hur ser er sommar ut?
Kram på dig! ❤
SVAR:
Vi om några vet vad tex RS virus kan göra med små barn.. därför har vi inte velat hänga bland stora folkmassor. Nu tror jag dock inte man behöver vara orolig för rs längre. Ju varmare det blir desto mindre orolig kommer jag nog att vara för att Duni ska bli smittad.. i går var vi tex i sthlm men då hela tiden ute.. fått för mig att det är mindre risker med smitta osv då. 
Viktigast är att det blir små trygga människor, vilket jag tror att det blir genom tydliga regler, massa gos, kramar, pussar och ännu mera kärlek. 
Ja jag ska börja nu i veckan, men kommer att smyga igång.. börjar med pass tex yoga och core 🙂 
Jag äter det jag tycker är gott och det jag är sugen på.. försöker att äta mycket frukt och grönt. 
Vi har inte så mycket planer för den här sommaren, två weekends till Göteborg är bokade men förutom det så blir vi nog hemma 🙂 
Kramar <3
 
Hej, grattis till ännu en superfin flicka. Ni verkar vara en härligt kärleksfull familj! Jag har själv tre barn så undrat lite hur ni får ihop vardagen – speciellt med tanke på att dellas behov. Har hon assistenter dygnet om? Hur fungerar det att alltid ha assistenter i ert hem? Kram
SVAR:
Tusen tack <3
Vi har assistans hela dygnet, utan den hade vi inte klarat oss. Det fungerar väldigt bra, alla som jobbar här är underbara och älskar Della. Självklart är det jobbigt att alltid ha folk hemma, men man får lixom lära sig att leva med det, precis som jag fått jobba och lära mig att leva med att Della är sjuk <3 Det om något tär på mammahjärtat, assistenterna gör att livet blir lite lättare att levas för Della så jag är bara evigt tacksam för att dem finns här hos oss. Det gör också att vardagen blir lite lättare att få ihop.
Kram
 
Hur stort hus bor ni i? Har ni byggt själva?
Vad jobbar du med?
Vad har du gör dröm du vill uppnå i livet?
SVAR:
Vårat enplanshus är 157kvm 🙂 Nej vi har inte byggt det själva. 
Jag jobbar med  marknadsföring på Coffee center. 
Har redan bockat av några utav mina drömmar i livet..  men en dröm jag har är att ha ett litet ställe vid vattnet där vi kan koppla av, skrota runt i myskläder och raggisar och där jag kan måla till utsikten utav vatten och klippor. 
 
Vilken storlek har du på dina skogsberg&smart lyktor?
SVAR:
Medium och smal 🙂
 
Hur kom ni på dunis namn?
SVAR:
Duni kom jag på när jag satt och kollade på ovanliga namn och Juni kom fram, böt bara ut J mot ett D och det blev Duni <3 Tyckte att det var helt perfekt gulligt och fint. Tinella var det min mamma som introducerade för mig. När de var i Italien för inte så längesen så var de uppe i bergen på en liten fin vingård och en utav druvorna som de gjorde ett jätte gott vin på hette Tinella <3 Min pappa skrev för inte så länge sen till mannen som äger gården och berättade att hans barnbarn fått ett namn efter hans druva, han blev väldigt glad 🙂 Det är ju så himla fint! 
 
Skulle så gärna vilja köpa en tavla av dig. Tar du emot beställningar eller hur går man tillväga? Älskar bloggen för övrigt!
SVAR:
Det kan du absolut, maila mig på ditte.svanfeldt@outlook.com 🙂 Kramar
 
Berätta gärna om hur du och David träffades!
SVAR:
Se tidigare svar 🙂 
 
Jag följer din blogg . Du är så stark vart får du dig styrka i från?
SVAR:
Tack 🙂 Jag vet inte riktigt, men mycket energi och styrka får jag från min omgivning <3 
 
Hej, kul med frågestund. 🙂
Har ni några semesterplaner?
Vill du berätta om hur du tänker lägga upp din träning och hur du får motivatiation till det?
SVAR:
Nja.. vi har bokat in två helger i Göteborg, men annars så blir det nog mest små utflykter här i närområdena. Blir nog en del trippar till bland annat Öregrund. 
Jag kommer att börja träna lite smått nu, yoga och corepass för att mjukstarta. Motivationen är att jag vet hur bra jag mår efteråt 🙂 det är så skönt för kroppen! 
 
Hej! Ammar du heltid och isf hur länge hade du tänk amma? Om ni ger ersättning, varför?
Stor kram
SVAR:
Hej 🙂 Nej jag ammar inte på heltid längre.. vi började med ersättning för att jag fick så ont och för att David skulle kunna hjälpa till 🙂 
Kramar
 
Hej! Kul med frågestund! Vad har ni på skötbordet? Använder ni våtservetter eller tvättlappar med vatten? Använder ni blöjhink? Varför/varför inte? Är ni nöjd med stokke vagnen?
SVAR:
Vi har våtservetter och tvättlappar, skiftar mellan dem 🙂 På skötbordet har vi babyolja och puder. Ingen blöjhink ännu men det kommer vi nog att införskaffa. 
Vi är jätte nöjda med vagnen! älskar den, såg dessutom att den vunnit massa säkerhetstester 🙂
 
Jag undrar lite hur dina/era dagar med Della ser ut?
SVAR:
Våra dagar med della ser lite olika ut, Della har dock ett väldigt noggrant schema som hon följer varjedag 🙂 Rutiner är extra viktigt för henne. Under dagarna så är det som att Della är på förskola och när alla i familjen kommit hem så ”kommer även hon hem” och då umgås vi hela familjen tillsammans. Vi myser i soffan, lyssnar på musik, sjunger, dansar och myser mest här hemma. 
 
Hej! Vilka rutiner på mat har Duni? Hur äter hon på dagen Resp. Natten? Är det någon skillnad? Kram
SVAR:
Hej 🙂 Hon äter ca varanna till var tredje timme 🙂 På natten kan det ibland gå ca 4 timmar i mellan. 
kram
 
Hur har ni kommit på barnens (relativt ovanliga) namn? Vart köper du mest kläder åt flickorna? Är det du som står för de flesta klädinköpen eller är pappan också duktig på det? Nämn 3 maträtter du INTE kan leva utan? Och vad ska ni hitta på i sommar? Tack för en mysig och bra blogg! Kram
SVAR:
Jouline var det David som kom på <3 Della var det min mamma som kom på och Duni hittade jag på. ( läs tidigare svar )
Köper mest kläder från Zara till tjejerna 🙂 Nää det är jag som står för klädinköpen i familjen 😛 även till David. 
Oj inte leva utan.. hm, grillat fiskspett med små goda färskpotatisar en varm sommarkväll. Risotto och all mammas mat, hon är den bästa jag vet på att laga mat. 
Svarat tidigare på vad vi har för planer i sommar 🙂 
Kramar <3
 
Hej! Lite bebisfrågor?; Tar Duni napp, hur gjorde ni för att få henne göra det? Kan hon ha kvar den i munnen en längre tid? Kräver Duni mycket kroppskontakt kvällstid och mer amning än på dagen ? Har själv en bebis och det känns som om gamle klistrad på mig kvällstid ? Vill äta och tanka närhet. Hur tänker du med amning/alkohol?Kram på dig!
SVAR:
Ja det gör hon 🙂 hon älskar att snutta så vi har inte behövt få henne att gilla den. Ja men oftast behöver man hålla i den annars pluppar den ut ganska snabbt. 
Ja det tycker jag hon gör.. precis så 🙂 äta och gosa ikapp det hon missat när hon sovit under dagen 🙂
Jag ammar inte mycket alls längre, men när jag gjorde det så drack jag nästan inget alls, smakade på lite champagne men drack sen massor med vatten. Jag tycker man får göra som man vill när det kommer till allt sånt där 🙂 vad jag läst så kan man dricka nått glas och amma utan att det skulle föras över till bröstmjölken..Jag har aldrig varit särskilt glad i alkohol, dricker bara nått glas ibland för att jag tycker att det är gott men lämnar nästan alltid kvar i glaset efter några munnar. Citronvatten med isbitar och citronskivor i slår ändå allt 😛 
Kramar <3 
 
Du har så himla fin stil på kläder och inredning, hur skulle du förklara din stil och vad är ett måste i garderoben/hemmet? Hur ser det perfekta barnrummet enligt dig? Det skulle annars va väldigt roligt att se vloggar från dig! Kram.
SVAR:
Tack snälla 🙂 Mysigt men ändå fint kanske.. klär mig aldrig i obekväma saker, köper ofta en storlek större än vad jag egentligen har för att jag tycker att det är väldigt skönt när det sitter lite löst och pösigt 🙂 
Ett måste i garderoben är ett par sköna byxor och en lite för stor cashmere tröja 🙂
Oj vad svårt, jag vet inte.. tycker om nertonade färger och massa gosigt i form av tyg och lampor.  Vloggar kanske kommer 🙂 håll utkik <3
Kram
 
Finns Dunis gråa Polarn o pyret halare till salu nu eller var har du hittat den? Så fin ?
SVAR:
Jag vet faktiskt inte, fick den utav mina vänner på babyshowern. 

Puss Ditte

3 kommentarer om “Svar på frågor från frågestunden

 1. Jenny says:

  Vilka fina svar du gett. Du verkar vara en underbar, varm människa. Blir glad av att läsa din blogg och vackra bilder visar du. Världen skulle behöva fler som dig. All lycka och välgång till er fina familj.

 2. Nettan says:

  Hej! Går Della på kortis? Om inte, har ni annan avlastning? Går Della på vanlig eller specialförskola? Hur är Della som person? Vad tycker hon om att göra?

 3. Camilla says:

  Hej
  Vad kul att lära känna dig mer genom frågestunden. Blir illa berörd av att Joulines mamma inte har någon kontakt med henne, hur kan man välja bort ett barn? Det måste ju ändå vara en sorg hos barnet att veta.
  Stor kram till dig och din fina familj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.