Tisdagsmys

När vi kom hem var som sagt Nenne redan här, hon och Jullis övade landskap, David började göra kaffe och lagom tills alla var klara kom mamma, mormor och morfar ❤. När alla åkt hem fick vi ut på en prommis i fina vädret, Love IT!!!
David slängde ihop godaste salladen till middag och vi lyxade till det med varsin alkoholfri öl ☺️??☀️.
Nu ska vi äta kvällsmål, blir blåbär och hallon smoothie. Sen är det natti för Della och Jullis. ❤ har fortfarande ont och vi bestämde tillsammans att jag ammar från det bröstet som känns bra, så får vi se hur det blir. I morgon ska vi ringa BVC och se om vi kan få någon hjälp. Kom gärna med tips ❤ tack till er som redan gjort det ?
8C361077-C23E-4DD8-8151-2C71B27B6C97
Processed with VSCO with a8 preset
Processed with VSCO with a8 preset
Marinerad kyckling, sallad, perfekt kokta ägg, ugnsrostad pata negra, parmensan ost, tomat och Cesar dressing ??

Puss Ditte

14 kommentarer om “Tisdagsmys

 1. Elin says:

  Grattis till lilla bebisen! Jag minns själv att amningen var riktigt jobbig första veckorna. Det som hjälpte mig var amningsnapp. Kanske kan vara värt att testa. Hoppas det löser sig!

 2. Fanny says:

  Åh! Hoppas smärtan lindrar. Jag tyckte purpelan (stavning?! salva) hjälpte! Samt att smörja med bröstmjölk. Och man brukar få ont när bebis tar fel grepp på tutten. Man ser att bebis tar fel om bröstvårtan är platt i formen när bebis släpper. Bröstvårtan ska vara helt rund. Min dotter hade jättesvårt med greppet första 2 veckorna. Fick tipset från amningsmottagninen att få henne att hålla huvudet uppåt när hon ska få tag på tutten.

 3. Mimmi says:

  Mitt andra barn ammade jag enbart från det högra bröstet i sex månader. Det var vansinnigt obehagligt med vänster så jag struntade i det. Vilken liten pärla ni fått 🙂

  • Ida says:

   Jag ammade också bara på ett bröst! Strulade mycket med det andra bröstet för första barnet. Så andra barnet helammade jag på mitt “bra” bröst i hela 8 månader – gick fin fint ? Såg lite ojämn ut på bysten, men vad brydde jag mig så länge det inte gjorde ont.

 4. Helena says:

  Hejsan, ser inte att min kommentar kommit fram men du kanske godkänner dem först. Utifall att det kom bort vill jag tipsa om bästa hjälpen någonsin för sönderammade bröst. Multi-mam, kompresser på rena sår, och balm mellan amningarna. Behöver inte tvättas bort, rekommenderades av min BVC “tant”. Läker rena sår på någon dag eller två! Hälsar en tvåbarnsmamma som fick ge upp amningen med första pga att det gjorde för ont helt enkelt. De här produkterna räddade min amning med barn två. Så köp hem och testa, lycka till?

 5. Nathalie says:

  Så himla tråkigt att du ska behöva ha ont!
  Jag vet precis hur det känns. När yngsta sonen föddes fick jag så fruktansvärt ont i mina ena bröstvårta vid amning och även ett tag efter. Jag grät rakt ut vid varje amning. Hade stora blödande sår! Det var inte alls så illa på andra bröstvårtan.
  Vart är det du har ont? Om det är så att du har sår på bröstvårtan så finns det krämer att smörja med och läkande inlägg att lägga i bh-n. Mitt visade sig dessutom vara svamp, alltså att jag fått svamp i såren och det var därför det inte läkte och därför det gjorde så galet ont. Men efter att ha smörjt i några dagar med en speciell kräm så gick det tack och lov över. Hade dock kämpat i 3 veckor så!
  Hoppas att det ger med sig för dig snart!

 6. Therese says:

  Mitt bästa tips är amningsnapp, smörja med purelan o lufta mycket! Och pumpa ur det andra bröstet så du inte får mjölkstockning! Hade också så överjävligt ont i första tiden, men det blir bättre, även om det är en klen tröst nu! Heja er och lycka till ❤️❤️❤️❤️

 7. Maria says:

  Fina Ditte, vilken bedårande söt liten tjej. Stort grattis! Jag lider med dig, det gör ju så galet ont. Jag höll själv på att ge upp amningen pga av smärtan. Det svartnade för ögonen och jag såg typ stjärnor varje gång. Jag vet att det inte är någon tröst, men det går över tro mig! Vecka 2, 3 började det avta. Så kämpa på så ska du se att det snart ger med sig. Skickar massa kärlek. Grattis ännu en gång! Kram Maria

 8. S says:

  Är det sår på bröstet eller är bröstet hårt och ömt?
  Om det handlar om såriga bröstvårtor så instämmer jag i alla andras tips. Se till att hon tar rätt på bröstet, använd amningsnapp och lufta mycket.
  Är bröstet hårt och ömt? Amma i duschen, mycket värme. Amma ofta och massera på det hårda. Det gör ont men det släpper sen…

 9. Linnea says:

  Va försiktig med tutten! Va exakt samma för mig och jag va så bestämd med att lösa det själv så det slutade med varbölder och operation och tömning fem gånger..
  Inte för att säga att det kommer hända dig, men håll koll på alla symptom och gå till läkaren hellre en gång för mycket.

 10. Josefine says:

  Jag hade fruktansvärt ont inne i ena bröstet vid amning av sonen (inte bröstvårtan). På mvc sa de först att “det ska göra ont i början”… ? Vid nästa besök röt min man ifrån (jag grät vid varje amning) , fick träffa en läkare som konstaterade en form av svampinfektion i bröstet. Fick 1 (en!) tablett och efter ett par dagar var allt bra!
  Bara ett tips! Lycka till!!

 11. Mimmi says:

  Hej Ditte
  Vilken prinsessa, ni fått till er. Grattis!
  Vad gäller amning, så håller jag med föregående.
  Greppet från Duni är viktigt. Kanske hamnar hon lite fel på ena sidan. Prova att lägga henne bakom dig, som man gör om man dubbelammar vid tvillingar. Så hennes ben ligger bakåt. Värt att prova. Jag har ammat tvillingar, så ett bröst räcker, det ställer ju in sig så fiffigt på tillgång och efterfrågan.
  Kram från mej

 12. Charlotta says:

  Hej!
  Hoppas det ordnar sig med amningen. Ser ut som att du fått många bra tips ovan.
  Jag undrar, var har du köpt den fina vasen på första bilden? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.