Undret är inte att flyga i luften eller att gå på vattnet, utan att vandra på jorden.

Sån dag idag, vet inte varför men så är det ibland. Ni vet en sån där dag när allt känns lite halv drygt. Vaknade nog på fel sida, har inte kunnat sova så bra i natt. Massa tankar och beslut som ska tas och jag blir så nervös av sånt. I morgon ska vi träffa Dellas lungdoktor på sjukhuset, vilket känns bra för hon är så himla bra! men det är också jobbigt. Nu inför sommaren är det alltid så otroligt mycket möten hit och dit med olika doktorer och enheter inför att alla går på semester. Tänk om vi också kunde ta semester ifrån sjukhuset.. vad skönt det skulle vara för oss men framförallt för Della <3 Hon är alltid världens duktigaste när vi är där, alltid glad och lugn.. så jag försöker att hänga med i hennes flow även fast jag får ångest av att gå innanför de dörrarna. Ibland tänker jag att livet är så otroligt orättvist, varför ska hon behöva ha det så här och varför hände det just oss.. Men så tänker jag sen på allt det medfört, alla människor vi träffat för att vi lever det här livet, allt som Della dagligen lär oss, den styrkan hon visar och de känslorna hon väcker i mig gör att jag förstår. Jag har fått lära mig mycket och har egenskaper andra människor som är äldre än mig inte har och förmodligen inte kommer att få, jag är ödmjuk, omtänksam och har stor respekt för livet och de jag väljer att dela vårat liv med. Jag ser världen med andra ögon från vad jag gjort tidigare. Jag lägger inte tid och energi på sånt som inte förtjänar min tid och energi för livet för kort för det! Jag vet, tro mig.. det kan förändras på ett ögonblick. Och tack vare Della har jag fått större förståelse för det, att värdera min tid, våran tid. Jag har fått mer tålamod, jag har blivit en bättre lyssnare och jag stannar upp mycket mer, jag springer inte längre, jag vågar möta känslor även om de är jobbiga. Jag vågar så mycket mer, jag tar för mig mer och jag älskar mer.  Jag är så otroligt kär i den här lilla människan, kär och tacksam för allt hon lär och ger mig.
Nu vaknade hon där nere, ska passa på att mysa med mina små innan vi åker till regnbågen. Hoppas ni får en fin dag!

 

Puss Ditte

6 kommentarer om “Undret är inte att flyga i luften eller att gå på vattnet, utan att vandra på jorden.

  1. mariatk says:

    Hej! Har just hittat till din blogg då bloggkommentatorerna länkat till den. Har läst igenom några sidor med inlägg och kände sedan att jag ville kommentera.
    Jag har en lillebror som efter en förlossningsskada fick en omfattande funktionsnedsättning (cp-skada) som gör att han är beroende av hjälp av andra dygnet runt. Därför blev det väldigt känsloladdat att läsa din blogg, även om jag och min bror är vuxna sedan länge nu. Jag tänker mycket på min bror och hans liv, på mina föräldrar och det lass de fått dra under hans uppväxt med krig mot myndigheter och med ett barn som krävde så mycket omsorg, och på min egen barndom och hur det påverkade den. Det är något som jag i vardagslivet inte riktigt tillåter mig själv att tänka på alltför mycket, men som nog är nyttigt att reflektera över ändå. Tack för att du delar med dig! Jag kommer att fortsätta läsa. Ursäkta för rörig kommentar. 🙂 Massor av kramar.

  2. mariatk says:

    Hej! Har just hittat till din blogg då bloggkommentatorerna länkat till den. Har läst igenom några sidor med inlägg och kände sedan att jag ville kommentera.
    Jag har en lillebror som efter en förlossningsskada fick en omfattande funktionsnedsättning (cp-skada) som gör att han är beroende av hjälp av andra dygnet runt. Därför blev det väldigt känsloladdat att läsa din blogg, även om jag och min bror är vuxna sedan länge nu. Jag tänker mycket på min bror och hans liv, på mina föräldrar och det lass de fått dra under hans uppväxt med krig mot myndigheter och med ett barn som krävde så mycket omsorg, och på min egen barndom och hur det påverkade den. Det är något som jag i vardagslivet inte riktigt tillåter mig själv att tänka på alltför mycket, men som nog är nyttigt att reflektera över ändå. Tack för att du delar med dig! Jag kommer att fortsätta läsa. Ursäkta för rörig kommentar. 🙂 Massor av kramar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.