Urk

Hua, har så ont att jag vill börja gråta till och från under dagen.. får gå med myrsteg annars hugger det i blygdbenet. Använder foglossningsbältet men tycker inte det gör någon skillnad. Kvällarna är väst då får man lida för att kanske ha gått lite för fort i trapporna på jobbet eller lite för fort i affären, burit något för tungt eller ja ni fattar.. så jag vet att jag bett om er hjälp förut men har ni några fler tips på vad som kan lindra foglossningen? Väldigt tacksam för alla tips ni har.
??❤️
IMG_5168 IMG_5169 IMG_5171 IMG_5172
Nu ska jag ta en kopp te och bläddra i den här boken som jag fick en för några dagar sen ?☃️❄️?

Puss Ditte

15 kommentarer om “Urk

 1. Therese says:

  Mim sjukgymnast rekommenderade Tens eller vattengymnastik för gravida. Jag har också provat bältet men upplevde inte heller någon skillnad.
  Mina foglossningar är fruktansvärda och inget har funkat utan det har bara blivit värre. En dag i taget 🙂
  Hoppas du hittar något som funkar för dig.

 2. Nathalie says:

  Om du har så ont kolla om du kan komma till en sjukgymnast så kan du får riktig hjälp, ibland kan man behöva ha kryckor. Ta det på allvar så det inte blir kvar efter graviditeten, finns jätte bra hjälp att få ❤️

 3. Anna says:

  Usch! Stackars dig! Haft samma bekymmer mina graviditeter.. tyckte inte alls bältet hjälpte. Men tens apparat (man kan låna hos sin sjukgymnast) har hjälp i studen för mig och det har varit en pärla att ha under förvärkarna när det är dags.
  Hoppas du hittar något som kan hjälpa! Stor kram

 4. Johanna says:

  Hej! Jag hade jättejobbig foglossning och det enda som hjälpte var i princip alvedon, de dagarnär det var som värst. Barnmorskan sa att det handlade om så kort tid att det var okej med alvedon för att slippa hemsk smärta. Är inget fan av läkemedel men när man har så ont gör man vad som helst. Annars kunde bad, värmedyna eller tens hjälpa, eller lindra. Tensen var faktiskt mycket bättre än jag trott och den hängde med till förlossningen sen:) det är ju så trist att höra men vila vila vila. Inte gå långt eller sitta med benen i kors. Och tänka på stegen i trapp osv. Hoppas det blir bättre❤️

 5. Anna says:

  För mig var akupunktur det enda som fungerade. Jag var nästan sängliggandes pga foglossning men efter 3 behandlingar m aktupunktur så kunde jag dansa fram igen☺️ Lycka till, hoppas du hittar något som lindrar din smärta! /Anna

 6. Sussi says:

  Under min andra graviditet så hade jag fruktansvärd foglossning, så jag lider verkligen med dig!
  Jag testade TENS och de hjälpte faktist rätt bra, jag köpte även en värmedyna som jag la där de gjorde ont, de va väldigt skönt med värme! Jag sov med en fastare kudde mellan knäna (sover på sida) och den gjorde så att höften inte “lutade ner” eller hur jag ska säga, vilket gjorde att jag sov mkt bättre på nätterna!
  Hoppas att du hittar något som kan lindra din smärta! Och stort grattis till graviditeten!

 7. Petra says:

  Usch, så jobbigt med foglossning!
  Vattengymnastik (ledd av sjukgymnast i varma bassänger) hjälpte för mig. Blev smärtlindrad i ett par timmar. Jag fick hemsk foglossning under tredje graviditeten och var sjukskriven redan tidigt. Gick bara korta sträckor när jag verkligen behövde och använde kryckor ibland. Det positiva var att nästan all smärta försvann direkt efter förlossningen och ett par veckor senare kändes det aldrig av. Vila, vila, vila…även om det är så otroligt långtråkigt.
  Kram!

 8. Mia says:

  Kryckor! Fått ha kryckor med 3 av barnen och faktiskt rullstol med fjärde. Helt vansinnigt hur ont det kan göra 🙁
  Prata med er barnmorska så du får träffa en sjukgymnast.

 9. Sofie says:

  Åh vad jobbigt för dig, för det är det verkligen, och det är helt ok att tycka!
  Jag hade också ordentlig foglossning när jag väntade mitt andra barn, och fick tips först från min bm, fick gå hos en sjukgymnast och fick övningar, och kryckor fick jag ha från vecka 26.. något som hjälpte mig var att bunkra upp med många kuddar runt om kroppen när jag sov, amningskudden var grym! Annars så tog jag en dag i taget, bad om hjälp, och jag höll mig mycket hemma runt omkring, kändes tryggast.
  hoppas du får må bättre och kan lindra smärtan mer och mer. Stor kram

 10. Sofia says:

  Åh stackars dig Ditte,jag vet hur ont det gör.För mig hjälpte inte det där bältet heller.Jag gick hos sjukgymnast och fick lite övningar som jag skulle göra men jag tyckte inte att det hjälpte alls.Har hört att tens och akupunktur har hjälpt många.Och så är det viktigt att när man går i trappor att man går med båda fötterna på samma trappsteg,och tar små kliv,annars blir det mycket värre när man tar stora kliv.Hoppas du förstår vad jag menar:)För mig försvann foglossning direkt bebisen kom ut så hoppas det gör det för dig också.Många Kramar till dig fina Ditte.Och Grattis än en gång till er lilla bebis,är så himla glad för er skull❤️Kram Sofia

 11. Vanessa says:

  Hej!
  Har också haft jätteproblem med det, men det är i princip borta nu! Gick till en sjukgymnast och fick akupunktur två gånger i veckan i tre veckor. Men hon sa att det inte hade hjälpt om de inte också hade mobiliserat bäckenet. Mitt hade tydligen vridit sig snett och då hjälper inget bälte! Man kan få behöva göra det flera gånger, för det kan flytta på sig! Så värt att kolla upp!

 12. Isabell says:

  När jag var gravid med min första så hade jag en hemsk foglossning, fick tips om kraniosakralterapi och som det hjälpte redan efter tredje gången. Min andra graviditet har jag inte haft någon foglossning alls. Värt att testa 🙂 hoppas du slipper den snart eller kan lindra den. Tack för att vi får följa dig och din fina familj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.