Urk

Den här bedövande tröttheten hörni… fy fasiken. Känner mig som världens tröttmössa! Det är så jobbigt det här med för lite sömn, trodde inte att jag skulle tycka att det var så jobbigt som jag faktiskt tycker att det är. Jobbigast är nu när hon är så ledsen också.. får flashbacks till när Della var liten och skrek dygnet runt. Känner hur stresspåslaget kommer på en gång, hur kroppen blir alldeles varm och balanssinnet blir helt knasigt. Tänker tankar som ” är det ens okej att känna att man tycker att det är jobbigt? ” ” jag borde bara vara glad hela tiden över att vi äntligen fått våran efterlängtade bebis ” Det är jag, så otroligt tacksam för det lilla livet, missförstå mig inte.. men jag hade inte trott att jag skulle tycka att det var så jobbigt det här med för lite sömn och visst är det väl okej att spy lite över det? Vissa dagar är ju såklart värre än andra och nu efter en helg utan avlastning från David så känns det lite extra. Ska krypa ner i sängen redan nu och försöka sova, eller ja försöka behövs inte ? Kommer somna så fort jag lägger ifrån mig mobilen. I morgon är en ny dag och jag ska verkligen försöka att inte göra allt för mycket hela tiden, ta en dag i taget och bara försöka njuta av den här tiden oavsett trötthet eller ej. Hade dock varit skönt att förstå varför hon är så ledsen, har ni några tankar på vad det kan vara? Och vad man kan göra för att få det att gå över?
Puss på er och tack för att ni alltid kommer med så bra tips när jag ber om hjälp. ❤️??
IMG_3356

Puss Ditte

12 kommentarer om “Urk

 1. Victoria says:

  Jag vet precis hur du känner. Vi fick kämpa länge och väl för att få vår dotter. Tillslut efter IVF-behandlingar kom hon till oss och det var utan tvekan den lyckligaste dagen i mitt liv. MEN, hon skrek från att hon vaknade på morgon till 20 på kvällen och höll på så i 4-5 månader. Man var konstant trött, stressad, ont i kroppen och tillslut fick jag problem med handlederna av allt bärande. Vi försökte med allt:miniform, pysventiler, bytte ersättning, sprang till bvc, massage mm. Men inget funkade. Vissa dagar var man så slut så man bara grät. Det enda som funkade var när jag bar henne i bärsele, gungade fram och tillbaka och satte igång köksfläkten, vattenkranen och radion. Då sov hon. PHU! Har inga goda råd att ge tyvärr mer än empati till er och hoppas att det går över fort.

 2. Lollo says:

  Ja, ja och JA! Man får klaga! Massor! Att vi älskar våra små till månen och tillbaka, det råder det ingen tvekan om, men det är helt okej och inte alls konstigt att inte NJUTA av varje sekund. För det är ju sjukt jobbigt emellanåt! Man ska inte behöva ursäkta sig ens, typ “Alltså hon är ju helt fantastisk, såklart, MEN..” det ÄR jobbigt också!!! Inte bara underbart 🙂 Det är också extremt jobbigt att gå runt och tro att man borde njuta hela tiden, för när man då ibland känner att man är trött så kommer det där dåliga samvetet krypandes.. Du är världens bästa mamma till Duni och du gör ett fantastiskt jobb med henne! Vissa dagar kan dom ju vara missnöjda, men i nästan alla fall så är det ju inget farligt mer än att det är jobbigt. Det kan ju vara lite magknip eller kanske lite existentiell ångest(lite utvecklingsfas kanske? Intryck från resan?)?
  Lycka till och hoppas du får lite mer sömn framöver❤

 3. Sophie Sköld says:

  Du är inte ensam om att känna den förtvivlan! Och det ÄR okej att erkänna att man är trött och less vissa dagar! ? Min minsting är 3 veckor och har börjat bli ledsen vissa kvällar, och det är jättejobbigt!
  Har du appen Preglife? Där står det om barnets utvecklingssteg – när de inträffar och hur det yttrar sig samt tips på hur man hanterar dem.
  Hoppas att er jobbiga period snart är över! Kram ?

 4. Malin says:

  Jag förstår precis hur du känner, och det är helt normalt och okej. Det låter som att lilla Duni har lite jobbigt med magen. Min lilla Judit var lika i början. Det var gaser som gjorde att hon var ledsen och missnöjd. Vi testade pysventil, och hon kunde då bajsa och efter det blev hon nöjd. Sen märkte jag också att det berodde på vad jag åt (om du ammar). Vissa saker blev hon extra gasig av. Enligt vår BVC så kan bebisarna bli “rädda” om gaserna är för stora och därför inte våga släppa ut dem. Med Pysventiler så hjälper man till lite ☺️ Hoppas det blir bättre! Kram

 5. Hanna says:

  Självklart får man klaga. Min son är 4,5 månad och han är väldigt olik från syrrans dotter som alltid är glad och nöjd. Lucas kan oftast inte vara nöjd längre stunder själv i babygym eller sitter.. sover dåligt om nätterna (helst på mig så jag får sittta) och på dagarna orkar han inte vara vaken längre stunder innan han blir missnöjd och då krävs de lite för att söva honom. Man blir trött men lever på hoppet att de blir enklare med tiden? De vore enklare om de kunde tala. Våra små bebisar❤️

 6. S says:

  Om du ammar så kanske du behöver utesluta något ur din egen kost. Mat som gör dig “gasig” brukar bebisen få mag ont av. Kål, paprika, lök osv. Kanske är det mjökproteinet. (Inte laktos ). Kör på Mjölk fri ersättning och uteslut mejeri produkter till dig själv. Testa att ta bort en sak i taget så du märker vad det är.
  Minns tröttheten. Är som att gå runt och vara konstant bakis, men ha missat festen.. Kämpa på! Första året är värst!

 7. Josefine says:

  Åh fy vad jag känner igen det du skriver! Vi hade det jätte tufft med vår minsting ? Han var ledsen och missnöjd jätte ofta. Kände vissa gånger att jag knappt kunde delta i vanliga vardagliga situationer, typ som en “mammaträff”. Där satt alla och ammade sina lugna små bebisar och drack kaffe medan jag stod och gungade med bärselen och försökte få mitt skrikande barn att bli nöjd. Varje natt ville han äta varannan timme. Varpå varje matning så skrek han säkert 45 min.
  Det var Såå jobbigt. Ibland sov jag sittandes med honom i famnen för han behövde vara upprätt efter matning. Länkarna konstaterade såklart kolik och förklarade kort och gott att det skulle gå över med tiden. Att tarmarna inte var färdigutvecklade.. de allergi testade och vi gick över till mjölkfri ersättning efter tre månaders slit med amning. Det blev aldrig bättre av ersättningen och han skrek i stort sett varje kväll natt tills han fick fast föda.. och det var typ när han va 8 månader.. Ush. Jag blev helt utmattad av bebis tiden och var så ledsen att jag inte hade ork och energi till min ett och ett halvt åring ? Tur att vi har en underbar pappa i familjen i sådana lägen.
  Hur som helst så provade vi aaaaallt och lite till. Vi gav magdroppar, gick på massage, köpte nån baby gunga med lugn musik, rörelse och vibration, pysventiler, minifom… tycker nog att mage mot mage (bärsjal eller sele) och stå och gunga/klappa på rumpan funkade bäst.. du är starkare än du tror! Jag trodde aldrig att det skulle bli bra, jag trodde aldrig att jag skulle repa mig efter flera veckor med bara några timmars sömn. Men till slut så lärde jag mig nog också att släppa allt omkring. Alla måsten. Jag sov när Viggo sov. Ofta gick vi upp på morgonen efter en skitnatt, skjutsade Maja till förskolan och fick sen in som rutin att åka hem och sova mellan 9-12. Nu kanske inte det passar just er, men så fort jag började märka ett speciellt sovmönster på förmiddagen så gjorde jag det till vår sov rutin. Tror både han och jag behövde det. Då fick man igen lite energi, för att orka vara fungerande i vardagen ☺️ Hoppas det blir bättre med sömnen snart!! Kram

 8. Tanja says:

  Åh förstår precis!! Det är så energikrävande och självklart älskar man sin lilla älskling oavsett. Vår lilla tjej föddes lite för tidigt efter att jag hade havandeskapsförgiftning halva graviditeten, jag tror själv att sådant påverkar lilla bebisen till att kanske inte helt ha utvecklat sina tarmarna, vara lite extra känsliga eller vilja vara nära. Vår lilla tjej hade kolik i 1 (!) år. Jag grät av trötthet och förstår i efterhand inte hur jag klarade av det. Hon hade också reflux och under denna period åt jag mjölkproteinfritt för att utesluta allergi. Får flashbacks när jag skriver detta – annars glömmer man lätt detta när man har en bra dag eller fått sova lite. Hoppas ni kommer fram till varför Duni är ledsen. Kram och sov så gott

 9. P says:

  Vet precis hur det är! Och det är okey att säga att det är jobbigt. Det är ju faktiskt det!
  Mina tips är.
  Magmassage, pysventil och närhet.
  För oss hjälpte mjölkfri ersättning.
  Mjölkprotein allergi är väldigt vanligt.
  Våran tjej skrek mest hela tiden. Men när vi bytte ersättning vart hon ett helt annat barn.
  Hoppas du får sova i natt!

 10. Emma says:

  Vi har oxå kämpat mycket och med hjälp av äggdonation nu fått en lillasyster(storebror är 2,5). Jag älskar bebistiden och längtade så mycket efter den! Men nu när hon blev sju veckor blev hon som en ny bebis. Sover hon inte så är hon så ledsen. Ibland klarar hon av att vara vaken 30-40 minuter och vara glad. Men sen börjar hon gnälla som nästan alltid slutar i gallskrik. Vet inte om det är magen, intryck, rädd för att somna, någon utvecklingsfas… Hur som helst är det så jobbigt. Självklart för at det gör ont i hjärtat när hon är så ledsen men oxå av “egoistiska” skäl. Har inga råd att ge men för oss funkar bärsjalen bäst. Och att “tvångssomna” henne innan hon blir övertrött.
  Hoppas det går över för Duni snart!

 11. Camilla says:

  Förstår dig, det är extra tufft när man inte får sova, hoppas det blir bättre för er snart! Vår son hade kolik i 7 månader & skrek konstant i timmar på kvällen & ibland på natten, var jätteledsen & det var jobbigt att man inte kunde lindra på ngt vis. Var till en specialutbildad akupunktör ( som får behandla små barn ) när han var ett par månader & tog X antal behandlingar samt blev satt på en rätt sträng kostplan för att undvika gasbildande mat som förs över till barnet via amningen och detta var räddningen! Blev bättre på en gång men det gällde verkligen att följa kostplanen annars blev han dålig direkt! Kommer inte ihåg exakt hur den var men den var helt mjölkfri mm mm. Koliken höll i sig i 7 månader men blev ändå såå mkt bättre med akupunktur & uteslutning av vissa livsmedel. Lycka till! Kram

 12. Anni says:

  Om ni ger ersättning så bytt flaska. Vi hade Mams och vår lilla tjej åt sämre ibland och skrek. Oj vad hon kunde skrika, oftast på kvällarna. Bytte till ser Browns och vi fick en ny unge! Som man hatar sig själv att vi inte bytte tidigare. Våga även byta till en annan variant av ersättning. Exempelvis har Nan flera olika varianter. Hör med BVC, då varje typ har olika funktioner. Vi bytte från Nan Ha till sensitive då vår lilla blev hård i magen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.