Vabba i dubbel bemärkelse

Så.. den här veckan har vi fått känna på hur livet kommer att se ut framöver när Della är sjuk och inte kan gå i skolan. Hur det känns att bara ha en assistent och sen själva vara den andra.. vi måste alltså, när Della är extra sjuk. Vabba. När hon är extra sjuk så tas en utav hennes assistenter bort.. helt ologiskt men det är så det är nu. Kommunen tycker att det är rimligt. Att en liten tjej på 8 år som vanligtvis behöver två vuxna människor kring sig hela sin vakna tid för att klara av vardagen.. bara behöver en nu när hon väl blir sjuk. Och ni som följt oss vet ju att sjuk inte betyder sjuk som i vanlig förkylning utan sjuk som i att ha ett akutrum hemma sjuk..

Så den här veckan har David och jag vabbat.. Får mig att minnas hur första åren var när Della föddes.. 21 år var jag när livet vändes upp och ner. Att få ett allvarligt sjukt barn så ung var väldigt jobbigt. Men den situationen har gjort mig till mig, den har fått mig att se på livet på ett annat sätt och även fått mig att värdera saker i livet. Att förstå vad som är viktigt på riktigt. Så på det sättet är jag tacksam över min livserfarenhet. Även om jag gärna fått den på något annat sätt. Men men åter till veckan som varit. Det har gått fint ändå, vi har bytt tid med assistenter och trixat & fixat så vi har kunnat ta möten under dagarna ändå och sen vabbat under eftermiddag/kväll. ❤️

Det händer inte ofta men i bland får jag meddelanden likt detta:

Det är lixom inte saker som gör livet perfekt enligt mig. Och det tror jag man behöver påminna sig själv om i bland.. även att det finns väldigt mycket mer i mitt liv som jag väljer att inte dela med mig utav.. saker som händer oss som jag inte skriver om❣️

I går var vi på möten i stan och sen i Öregrund, Sofia hämtade Duni på förskolan och vi kom raka vägen hem till dukat bord och en väääldigt god middag som Goran lagat. ❤️ Tack, för en mysig kväll. Precis vad vi behövde. ❤️

Lördag idag och planen är att köpa en lördagsbok och lite gottis inne i stan. Köpa middag från saluhallen och gå en promenad i skogen. ❤️?

Puss Ditte

3 kommentarer om “Vabba i dubbel bemärkelse

  1. Sofie says:

    Men man blir ju så matt! Att något så självklart kan omvandlas till något annat? Vad är det för konstig ”människa” som beslutar något sådant..? Helt ofattbart omänskligt! ❤️

  2. H says:

    Har ni assistans via Lss och inte via FK? Ja vad säger man? Ännu ett ärende där man drar åt och synar det exakta in på millimetern. Är hon hemma sjuk ska föräldrarna vårda ”bacillen” i kombination med assistent som är till för resterande behov. Är hon hemifrån ska assisterna träda in för då är det funktionssättningen som är i fokus för stöd igen och förflyttningar, aktiviteter mm sker som vanligt. Värderar inte, konstaterar. Och har sett det förut.

  3. Cia says:

    Alla föräldrar får vabba när ens barn inte kan gå till skolan .Tänker mycket på ensamstående föräldrar med barn som ofta är sjuka och som dessutom drabbas ekonomiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.