Vad får dig att må bra?

Hej ❄️
Har ni en mysig söndag? Här hemma fortsätter sjukstugan.. ännu viktigare att göra sånt man mår bra utav när vakna nätter och sömnbristen står en upp över öronen.
Vad får dig att må bra? Jag får ofta frågan “vart jag hämtar energi?” Och “vad jag gör för att må bra?
När oron och sånt där håller på att äta upp mig så går jag ut i skogen. En promenad hjälper alltid. När jag är trött går jag ut i skogen. När jag är ledsen går jag ut i skogen. När jag är arg går jag ut i skogen. När jag är glad går jag ut i skogen.. Oavsett hur livet ser ut så tar jag mig alltid tid till att gå ut i skogen. Eller bara gå ut på en promenad helt enkelt. Då vi legat länge inne på sjukhuset med Della så går jag ut, en stund från sjukhuset och går. Andas frisk luft. I bland känner jag mig dum som gör det, tänker på henne som ligger där inne och inte kan göra det. Det som jag tycker är så lätt, sånt som man inte ens tänker på… jag bara gör det. Tar på mig jacka och skor och går ut. Mina ben funkar, min hjärna gör det jag tänker utan att jag ens tänker på att jag tänker det. Men när jag slår på mig själv för att jag går där ute och inte hon.. så försöker jag att tänka att hon inte vet något annat. Hon har aldrig kunnat det, därför vet hon heller inte vad hon missar.. eller om hon ens missar något. Hon är ju väldigt nöjd med att få följa med ut i sin rulle, tillsammans med oss. I bland övertänker jag saker. Som tex detta. Och då måste jag påminna mig själv om att livet blir vad vi gör det till.
Så jag går med mina ben, starkare och stoltare än någonsin. För att jag KAN❣️ jag ska gå,bära och kämpa för mina små så länge min kropp och knopp orkar. ❤️
Och då måste man få ta sig tiden för sig själv, att göra det som man mår bra utav. Vilket i mitt fall är att gå, gärna ute i skogen med Gösta.. själv eller tillsammans med någon jag gillar. ❤️
En liten söndags reflektion.

Puss

Puss Ditte

5 kommentarer om “Vad får dig att må bra?

 1. Vera says:

  Helt rätt, som förälder måste man alltid gå. Speciellt när de ligger inne på sjukhus så måste man ta tid för sig själv för att kunna vara den bästa föräldern till sitt barn. Det är väldigt jobbigt att lämna dem. Vår dotter mår bra när min man och jag mår bra, och vi mår bra när vi får vara med henne, våra vänner och själva (utan all sjukhuspersonal). /Mamma till dotter med hjärtsvikt , andningssvårigheter och missbildning

 2. Malin says:

  Usch känner så väl igen vad du skriver om 🙁 denna eviga skuld och att alltid undra om i mitt fall Elton är ledsen för allt han inte får uppleva. Inland sköljer en sån ilskvåg över mig ich blir så förbannad på hur onödigt allt är. Hur onödigt det är att han har de där små perfekta fötterna när han aldrig kommer kunna använda dem…. de skulle ju funkat om de inte var det där jävla herpesviruset.
  Tittar på honom ibland och undrar om hab är rädd för vad som ska hända, eller om han bara tänker att han så gärna skulle vilja det vi andra gör – eller kanske att han inte orkar mer, eller kanske ”varför just jag”
  Egentligen vet jag att inga av de där tankarna finns hos honom, men skulden sitter o gnager där ändå som en vass tagg i hjärtat 🙁
  Tack för att du delar med dig och sätter ord på sådana känslor som är så otroligt tunga att bära alldeles själv ♥️

 3. Johanna says:

  Naturen är min bästa vän och medicin.
  Det är där jag hämtar min kraft och energi. Kan relatera så mycket till dig. Även om vi kanske bara ser en liten den av ditt liv, så inspirerar den mig. Inte alls ytan, utan det som finns där bakom.

 4. Moa says:

  Så härligt att ha det “där”. Som man alltid kan fly lite till. Som får en att må sådär bra. Där man hämtar energi. Extra fint och tacksamt att man också VET vad det “där” är.

 5. Christina says:

  Tack för att du delar, det stärker att få höra om er som oxå kämpar. Ser verkligen fram emot att se Dellas nya rum!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.