Vad jobbar du med egentligen?

Får ofta den frågan.. “ja men alltså, vad jobbar du med egentligen?” ?
Det skrivs och det pratas om oss influencers som att vi inte har ett riktigt jobb men det är faktiskt precis det vi har. Vi jobbar nog mer än de flest dessutom skulle jag säga. Tar inte riktigt semester från jobbet eftersom att jobbet är en del av livet, livet en del av jobbet. Och de som säger annat har bara inte fattat ännu..
För att få mer förståelse över vad vi “pysslar” med..
Ett blogginlägg tar ungefär 1-4 timmar att skriva beroende på vad det handlar om. Alltså kan vissa inlägg ta drygt en tredjedels arbetsdag. Vissa ännu längre, plus tiden man lägger ner på att fota och redigera.
Inlägg som är samarbeten tar längre tid, snabbt förklarat så går det till ungefär så här.
Man ska först tacka ja till varumärkets förfrågan. Man bestämmer antal inlägg och upplägg och ersättning. Sen sätts en tidsplan och i bland scheman. Efter det planerar jag in allt i kalender.
Sen ska det Fotas, skrivas, redigeras och skickas korr på utkast. Det mailas alltså en hel del fram och tillbaka innan inläggen är klara och godkända, sen ska det publiceras.
Sammanlagt så tar det ca 2-4 arbetsdagar beroende på hur stort samarbete är och hur många nedslag kunden beställt.
Utöver bloggen så har jag ju min Instagram med 32 000 följare. Försöker att uppdatera med minst en bild om dagen plus uppdatera stories varje dag. Där lägger jag minst lika mycket tid som på bloggen.. där svarar jag även på kommentarerna, meddelanden och stories.
Sen har vi mailen, får ca 40-80 Mail om dagen.. som jag såklart svarar på.
Utöver detta så söker jag inspiration från andra bloggar och på instagram/Pinterest.
Just nu försöker jag bli bättre på att organisera bloggen. Det kommer bli en del ändring här framöver, i mitt sätt att lägga upp allt. Det kommer bli väldigt bra. Och skönt för min del, att få lite mer struktur på det hela.
Så.. detta är det jag jobbar med. ???? oftast väldigt väldigt kul, härligt och inspirerande men i bland övermäktigt, jobbigt och väldigt ensamt.
Puss på er.

Puss Ditte

5 kommentarer om “Vad jobbar du med egentligen?

  1. Emma says:

    Kul att du förklarar! Man har ju ingen aning om hur det fungerar. Har du funderat mer på om du vill börja podda? ?

  2. Kate says:

    Hej Ditte. Älskar din blogg och älskar din insta. Jag undra lite.., du nämnar inget om din ”lön” som influenser. Jag er medveden om att du inte gör dina inlägg gratis, men hur ofta får du penga kontra produkter? Sen förmoder jag att du får penga för annonserna på din blogg? Hopas det ok att jag fråger? Jag tycker i övrigt att du är grym till att förmedla produkten utan att det er säljande och påtvingat, precis som det ska vara tyckar jag. Kram Kate

  3. A says:

    Jag är så dålig på att kommentera men jag vill bara säga att du gör ett fantastiskt jobb. Jag hittade dig via Instagram häromåret då du hade lagt ut så vackra bilder på en stor blommande buske utanför ert hus ? Dina bilder är magiska! Att få följa dig och din fina familj är ett stort plus i kanten. Stor kram till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.