Vi kommer sluta

Att äta kött.. någon som är med mig? Jag har länge velat sluta äta kött helt. Men har inte fått med mig familjen i mina tankar och i viljan om att sluta.. Men så efter en diskussion i går kväll så bestämde vi oss. Inget mera kött.
Fisk och skaldjur kommer vi fortsätta äta här hemma.. men jag skulle bli jätte glad om ni som också gjort samma val ville ge lite tips och råd.
Så vi blir alltså Pescetarian (stockholmsvegetarian) Googlade vad det kallades om man fortfarande äter fisk och skaldjur men utesluter all annat kött..

En pescetarian, eller ”stockholmsvegetarian”, äter en vegetarisk kost men även fisk och skaldjur. En pescetarian kanske inte anses som en ”riktig” vegetarian i allas ögon, men ett intag av fisk kan bidra till att man får i sig mer av t ex D-vitamin och omega 3-fettsyror.


Nu kör vi. Lovar att dela med mig av alla mumsiga recept vi kommer äta framöver.
Puss ?????????

Puss Ditte

11 kommentarer om “Vi kommer sluta

 1. Therese says:

  Kul att höra! Mycket bra beslut! Jag blev vegetarian för ett år sedan, resten av familjen äter fortfarande kött men hemma lagas det till 95% bara vego. Men nu har barnen sagt att de även vill äta vegetariskt i skolan/förskolan! Så glad för det! Finns jättemånga bra konton att följa på instagram för inspiration och mycket goda recept! Kram

 2. Malin says:

  Hejja er ! Min dotter har varit veg sen 3 år tillbaka. Så på nyårsafton fråga hon om jag ville köra en ” vit ” månad. Bara skippa kött januari ut. Det var ett absolut ja och Jag har fortsatt & kommer fortsätta så. Saknar inget än så länge. Jo möjligtvis liiie fisk och kyckling. Men det är viktigt att läsa på så man inte blir trött o orklös. Jag är inte direkt påläst själv, men håller på att lära mig lite. Så Ge gärna tips om du har näringsrika måltider ,? Så med det sagt jag är med er ??
  Lycka till ♥️ Kram

 3. Kajsa says:

  Åh vad kul för er, är övertygad om att ni kommer må så mycket bättre! Jag förstår om ni vill fortsätta äta fisk eftersom det är så gott men tyvärr är det inte så ”nyttigt” som livsmedelsföretagen vill framställa det. Sen är även komersiellt fiske det absolut största hotet mot utrotning av fisksorter eftersom allt fastnar i fiskebåtarnas megastora nät, allt dödas men bara det som båten är ute efter säljs som mat.
  Heja er och det finns så mycket inspiration på både instagram och internet, man måste bara vänja om sig:)
  https://www.peta.org/living/food/is-fish-good-for-you-heres-why-not/

 4. Michaela says:

  Ser fram emot att få se vad ni lagar! Vi lagar enbart vegetariskt hemma hos oss också (3 barn). Känns så himla bra, och hälsosamt!

 5. Åsa says:

  Jag och min familj har ätit rumpfri mat i över 7 år ? bästa beslutet av er att ta!
  För djuren, naturen men också er själva ? man mår bättre, får automatiskt i sig mer näring då man äter mer grönt i vegetarisk kost än “vanlig” husmanskost…
  Vår rätt jag tipsar om är något jag gör när barnen önskar, kokosmjölk, qournbitar, broccoli, morötter, purjolök, vattenkastanjer och ingefära (är man lat kan man ta en fryst pås findus wok:) i med det i en gryta. Medan de puttrar gör du ris… Lycka till med er nya livsstil ?❤️

 6. V says:

  Vad roligt!! Mitt största tips är att rosta bönor/kikärtor i ugnen med massa goda kryddor. Våga experimentera, och glöm inte att ta B12-tillskott om ni tror att det kan behövas. Jag fick B12 brist när jag blev vegetarian, men nu när jag tar tillskott funkar det hur bra som helst ❤️

 7. Nira says:

  Så kul! Jag hoppas ni kommer må bra av detta, det gör vi! Både magen, Immunförsvaret, samvetet och plånboken jublar i vår familj! Här äter jag veganskt, mannen vegetariskt, barnen (3 år och 7 mån) lite kött men fisk så mycket de vill. Det är varken svårt, jobbigt, ansträngande eller tråkigt. Tvärtom! Massor av färgglad mat, mycket smaker, olika konsistenser och nöjda och mätta magar. Många verkar fastna i halvfabrikatsdjungeln när de blir vegetarianer men nätet svämmar över av goda tips och recept!
  Stort lycka till!

 8. Anna says:

  Vilket bra beslut! Jag är också inne på att göra det samma men är bara jag i vår familj som inte är så mycket för kött. Vi körde icas vegetariska kasse ett tag men det slutade med att jag fick stå och göra annan mat till resten av familjen så gick så där :/ Hur ska ni göra med Duni, ska hon också äta vegetariskt?

 9. Therese says:

  I vår familj är vi så långt från att bli vegetarianer, tyvärr. Däremot skulle jag nog lätt kunna leva på fisk istället för kött men där blir det en kostnadsfråga för mig och vanlig husmanskost, särskilt köttfärslimpa är en riktig favorit här hemma. När svamp inte gillas i familjen och inte heller bönor känns det som att man blir så begränsad. Beundrar däremot alla som är duktiga på vegetariskt ?

 10. Johanna says:

  Åh vad glad jag blir att höra det!! <3
  Är själv vegetarian (på väg mot vegan) och har aldrig mått så bra. Fysiskt är jag mycket ”lättare”, även psykiskt då jag inte bidrar till lidande längre.
  Finns så mycket god mat. Vi äter mest grönsaker, baljväxter och typ quinoa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.