Vill du må bättre?

Vem vill inte må bättre? Jag var inne på @formholistic hemsida och läste lite.. Och kom över detta. (Kopierat från deras hemsida, ni kan läsa massor HÄR .

6 veckorsutmaningen :

”Vi vill ge dig chansen till en flygande start, genom en utmaning. Vi slänger ut den här och nu, med gedigen erfarenhet av att det funkar. Tidigare års studier har visat att de som antar utmaningen och håller detta “löfte” heligt för sig själva, inte bara lyckas med det de förutsätter sig, utan också för skörda en mängd härliga bieffekter. De har blivit piggare och gladare, fått mer energi, känt en stolthet över sig själva, blivit mer lösningsfukoserade och kreativa och dessutom optimerat förutsättningarna för resten av året. 

Är du pepp? Ok, 

NU KÖR VI! 

1. Sömn, villa och återhämtning: Sikta på 7-8 timmars god sömn per natt. Kom i säng i tid och försöka att hitta din sömnhygien. (Lyssna på veckans podd för mer info) BONUSUTMANING: Ta en micropaus varje dag genom att ta en tupplur, meditera eller ägna dig åt mindfulness en stund. 

2. Kost och näring: Ät tre mål BRA mat per dag. Sikte tex på den enkla knytnävsmodellen med en knytnäve bra protein, en knytnäve grova, oraffinerade kolhydrater samt en näve grönsaker; grova och färgglada. Tillämpa gärna 80/20-principen genom att göra ditt bästa 80% av tiden och att tillåta dig göra “annat” 20% av tiden och dessutom njuta fullt ut. BONUSUTMANING: Undvik socker (godis, kakor, bullar, glass, läsk, sockrade drycker mm) till vardags. 

3. Träning och aktivitet: Samla ihop 30 minuter vardagsmotion varje dag. Det behöver inte vara sammanhängande, men sammanlagt på dagen. Vardagsmotion är sånt som du inte behöver nytt om för att göra, utan sånt som du ändå gör; så som att promenera, dammsuga, kratta, skotta snö, bära hem från affären etc…. Dessutom, träna minst 3×30 minuter på en sådan nivå att du blir svettig och flåsig och trött. BONUSUTMANING: om du vill lite mer och tycker att det passar dig; träna 5-6 ggr per vecka minst 45 minuter per pass. Lite tuffare, lite mer, lite bättre. 

Denna utmaning kommer att pågå i SEX VECKOR från och med det datum du sätter igång. Starta gärna så snart du bara kan – varför vänta på att få mer energi och må ännu bättre? Lycka till och hör av dig och berätta hur det går.”

Så… detta kommer jag att göra. Jag antar utmaningen. Och kommer börja redan i morgon. TACK Anna & Nikki. ❤️??

PUSS

Puss Ditte

En kommentar om “Vill du må bättre?

  1. Lotta says:

    Åh vilken bra utmaning, inser att jag i princip redan gör allt men kan absolut göra mer, kanske köra den där bonusen! Tusen tack ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder oss av cookies för att vår hemsida ska vara så bra som möjligt.